Сьогодні, 12 квітня, день народження Шеннен Догерті. Зірці одразу двох культових серіалів 1990-х, “Беверлі-Гіллз, 90210” та “Всі жінки відьми“, виповнилося 52 роки.

“Караван історій” розповідає про янгольську красуню з диявольським характером, яка розпускала плітки, влаштовувала сварки, пила, зраджувала бойфрендів та міняла чоловіків як рукавички. Але при цьому допомагала нужденним та рятувала тварин. Історію справжнього кохання, великої особистої драми та боротьби за життя.


Останні кілька років їй важко було дивитися на себе у дзеркало. Справа не тільки у віці, хоча, ніде правди діти, вона вже не така молода. Але до зморшок навколо очей і змін в овалі обличчя, додавалися ще й свідчення важкої недуги та депресії. Іноді вона ненавиділа себе і хотіла лягти та тихо померти. Якби не підтримка близьких, напевно, так і зробила б.

Колись Шеннен Догерті називали однією з фатальних красунь Голлівуду і «найкращою відьмою телебачення», а скандальна слава бігла попереду неї. Сьогодні вона жінка із зовсім іншим характером. І шкодує не про ті золоті дні молодості, а про свою дурість і втрачені через неї можливості.

Її теперішню мудрість та в тіло тієї маленької дівчинки, яка уявила, ніби їй море по коліно і закони не писані. На жаль… А все так добре починалося.

Відтоді як семирічна Шеннен з батьками переїхала з Мемфіса в галасливий і зірковий Лос-Анджелес, вона марила кіно. Коли знаменитість можна зустріти в сусідньому супермаркеті, чи варто дивуватися, що це одразу вражає молодий розум.

Шеннен доэрти беверли хиллс 90210 актриса драма болезнь рак детские фото
Одинадцятирічна Шеннен у дев’ятому сезоні телесеріалу «Маленький будиночок у преріях», 1982 р.

Мама з татом і старший брат балували молодшу. Тиха, скромна дівчинка так зворушливо просила маму записати її до театральної студії, що Роза Догерті не змогла відмовити улюблениці. Жінка володіла власним салоном краси, в який нерідко заглядали різноманітні селебріті. І вважала, що зовнішні дані у її малої анітрохи не гірші. Шеннен багато грала у шкільних спектаклях, а після занять батьки возили її кастингами та агентствами.

Спочатку дівчинку брали лише у рекламу. Наприклад, у десять років вона знялася для Pepsi. Шеннен старалася щосили, що не могло не пройти непоміченим. Досьє з даними перемістилося в ящик із позначкою «запрошувати на проби однією з перших».

Так вона отримала постійну роль у сімейному шоу «Маленький будиночок у преріях». Дівчинка була в захваті: це її найулюбленіший серіал. Ще б пак, там тварини, діти, затишна ферма і багато цікавих і правильних історій. Зніматися у такому – справжня мрія.

Після закриття шоу сталися ще кілька другорядних, але постійних ролей в інших серіалах. А потім прорив! – її забрали для великого кіно. Фільм був абсолютно безглуздим, як і всі молодіжні комедії 80-х, але його показували у кінотеатрах.

Шеннен доэрти беверли хиллс 90210 актриса драма болезнь рак скандалы мужья любовники
Сара Джесіка Паркер, Шеннен Догерті та Гелен Гант у картині «Дівчата хочуть повеселитися», 1985 р.

Після картини «Дівчата хочуть повеселитися» Шеннен свято повірила, що їй судилося стати зіркою. Впевненість у собі принесла їй другу роль у великому кіно – чорній комедії «Смертельний потяг». Партнерами по фільму стали її ровесники, такі ж актори-початківці Крістіан Слейтер і Вайнона Райдер.

Спочатку Шеннен претендувала на головну роль – тихоні Вероніки, яка мститься своїм кривдникам, але цього персонажа умовляннями та благаннями застовбила собі Вайнона. Натомість продюсери запропонували Догерті зіграти одну із трьох стервозних шкільних красунь.

Прочитавши сценарій, дівчина обрала Гізер Дюк. Її наполегливість, нахабство та безпринципність захопили Шеннен. Яскрава особистість, інакше й не скажеш. На кінопробах Догерті з такою пристрастю читала роль Гізера, що ні в кого не залишилося сумнівів, хто увійде до фінального кастингу.

Свій норов Шеннен показала і під час підготовки до зйомок. За сюжетом Гізер має бути білявкою, як і її подружки, але актриса навідріз відмовилася освітлювати своє темне волосся.

Після довгих торгів зійшлися на тому, що волосся Догерті затонує в рудий. Оточуючі вже тоді запідозрили, що персонажку собі актриса обрала все ж таки недарма: таку скандальну дівулю треба ще пошукати.

Фільм у кінопрокаті провалився, але після виходу на відео став культовим серед підлітків. Саме цей фільм став для Шеннен трампліном для однієї з головних ролей у житті.

Шеннен доэрти беверли хиллс 90210 актриса драма болезнь рак скандалы мужья любовники
Акторський склад знімальної групи фільму “Наш дім”, 1986 р.

У 1989 році закінчилася трансляція серіалу «Династія», що довжелезної культової саги про життя заможної техаської родини Керрінгтон. На етапі фінального сезону продюсер серіалу Аарон Спеллінг неодноразово отримував пропозиції попрацювати над створенням чогось не менш епічного – шоу, яке прикує глядачів до телевізора в прайм-тайм.

На «фабриці мрій» Спеллінг мав славу людиною, яка мала феноменальне чуття на успіх. Аарон не відмовлявся, але розумів, що наприкінці 80-х запити публіки змінилися. Аудиторія стала молодшою, розкутішою, агресивнішою. Іграми багатих та знаменитих у віці за сорок її не залучити. Світом правили молодь та її потреби. Але все ж таки він сумнівався до останнього.

Сценарист Даррен Стар довго домагався аудієнції у Спеллінга і ще довше переконував того пустити у виробництво молодіжне шоу про дітей, які живуть у престижному районі Лос-Анджелеса. Скоріш за все, не переконав би, якби не Торі, дочка-підліток Аарона.

Прочитавши сценарій, дівчина вигукнула: «Тату, звичайно ж, так! Це чудово, я хочу це подивитися». Улюбленій доці Аарон відмовити не зміг, він завжди і в усьому потурав її бажанням.

Серіал “Беверлі-Гіллз, 90210” пішов у робочий план. Акторів на основні ролі підібрали швидко. Навіть Торі знайшлося містечко, хоча їй і довелося спочатку виступати під псевдонімом Торі Мітчелл, а решті – вдавати, що вони не в курсі, чия це дочка.

Заковика була лише у центральних персонажах – двійнятах Бренді та Брендонові. Сотні акторів пройшли проби, але жоден не підійшов. За два місяці менеджери з кастингу виснажилися до напівсмерті. З одного боку, актори мали бути чимось схожими зовні, а з іншого – кардинально відрізнятися за характером. Брендон – правильний хлопчик, Бренда – волелюбна впертість, що плює на оточуючих.

Шеннен доэрти беверли хиллс 90210 актриса драма болезнь рак скандалы мужья любовники
На зніманнях молодіжного фільму «Смертельний потяг», 1988

Хто знає, можливо, проєкт не відбувся б, якби ініціативу знову не перехопила Торі. Вона буквально врятувала батька, який перебуває на межі розпачу. Ааарон уже подумки поховав серіал і записав його в свою головну невдачу, якою Голлівуд попрікатиме його роками. Для початку Торі тицьнула тата носом у Джейсона Прістлі, який на той час знімався в дуже прохідному ситкомі «Сестра Кейт». Насправді Аарон був готовий вже на будь-якого актора, аби не втрачати гроші та репутацію. Цей ніби не гірший, Торі подобається, хай буде.

А потім дочка притягла на проби Шеннен Догерті. Зрозуміло, як усі підлітки, вона бачила «Смертельний потяг» і захопилася, наскільки органічний вигляд має Догерті у кадрі. Роль примхливої старшокласниці елітної школи точно її. Якщо з Брендоном Спеллінг упокорився, то за Бренду він ухопився всіма руками та ногами. З першої ж проби продюсер зрозумів, що знайшов ту саму – юну, гарну і саму собі на умі.

Серіал завоював нечувану популярність у молодіжної аудиторії. Усі говорили про те, що Спеллінгу вдалося створити новий гіт. Актори, задіяні у шоу, обзавелися величезною армією шанувальників у всьому світі. Шеннен не стала винятком.

Однак за межами гарної картинки справи йшли не так райдужно. Чи то Догерті надто вжилася в роль, чи слава погано на неї вплинула, але дівчина почала виявляти всі ознаки зіркової хвороби. Качала права, скандалила з колегами на знімальному майданчику, суперечила продюсерам, операторам та сценаристам. Часом перебувати поряд з нею було нестерпно.

Зате таблоїди раділи: не минало й тижня, щоб Догерті не викинула щось таке на радість папараці. Нехай акторка і стверджувала, що в житті вона мила і тиха дівчинка, їй давно ніхто не вірив.

Якось вона жбурнула пляшкою пива в скло чужого автомобіля, бо їй здалося, ніби водій її переслідує. Бідолаха відбувся легким переляком, а Догерті впаяли великий штраф за порушення громадського порядку.

Шеннен доэрти беверли хиллс 90210 актриса драма болезнь рак скандалы мужья любовники

Навіть у особистому житті вона не могла обходитися без скандалів. На всіх своїх шанувальників Шеннен дивилася зверхньо, міняючи бойфрендів як рукавички. Поматросив і кинув – так кажуть зазвичай про чоловіків, але дівчина могла б дати фору будь-кому.

А якщо хтось наважувався піти проти її бажань, то й погрожувала фізичною розправою.

Її перший наречений, власник спортивного клубу Кріс Фуфас, вважав, що йому пощастило розірвати заручини: «Спочатку стосунки здаються ідеальними, а потім раптово Шеннен перетворюється на нещадну фурію. Єдине, що в такому разі треба робити, – скоріше тіка ти світ за очі».

До речі, другому нареченому Догерті – Діну Фактору – так і довелося вчинити.

“Я вб’ю тебе!” – поки Шеннон ломилася у двері ванної, розмахуючи пістолетом, Дін спішно покидав кімнату через вікно і думав тільки про те, чи встигне добігти до машини. Спадкоємець косметичної імперії Max Factor та майбутній засновник бренду Smashbox познайомився з актрисою на одній із голлівудських вечірок навесні 1993 року. Не звернути увагу на зірку Беверлі-Гіллз було рішуче неможливо.

Роман, як завжди у Шеннен, виявився стрімким. За три тижні Догерті вже жила в розкішному особняку Діна у Голлівуд-Хіллз. Солодкий, романтичний час цукерково-букетного періоду. Дін Фактор вважав, що знайшов свою єдину, і почав вибирати каблучку з великим діамантом для заручин. Через кілька тижнів він, Шеннен і Торі Спеллінг та її бойфренд Нік Савалас збиралися вирушити у відпустку на Гаваї.

У зніманнях «Беверлі-Гіллз, 90210» якраз настало міжсезоння, саме час добре відпочити перед новою роботою. Тільки перед цим Шеннен необхідно було відзнятись у трилері «Вбивство наосліп».

Фільм був не лише драматичним, а й еротичним. Передбачалося, що у деяких сценах Шеннен з’явиться оголеною. Догерті не бачила в цьому проблеми, вона не вважала, що має соромитися свого тіла: воно ж гарне. Правильний хід думок.

Але чомусь актриса вирішила, що й норми моралі не для неї, і закрутила роман із партнером по фільму Джадом Нельсоном. Як це вкладалося в її гарненькій головці – затримуватися після знімань, щоб повеселитися з новим коханцем, а потім як ні в чому не бувало повертатися в будинок до свого бойфренда, – не знав ніхто. Мабуть, вона й сама не знала. Вважала себе невразливою.

Дін Фактор ні про що не підозрював і серед білого гавайського пляжу, на тлі заходу сонця, абсолютно щиро запропонував подрузі руку і серце. Шеннен погодилася без тіні сумнівів і мук совісті.

Ось тільки почуття міри її знову підвело. В алкоголі вона ніколи собі не відмовляла, а вже у відпустці гріх не розслабитись: подумаєш, треті «Блакитні Гаваї» після п’яти «Маргарит». Легко! Доповзе до бунгало і проспиться, а якщо що, відпочине на пляжному лежаку.

Натомість дівчина почала говорити – багато й невпинно. Дін терпляче вислуховував п’яне марення нареченої про дитячі роки і про те, як її всі дістали в серіалі. Як її не цінують, адже вона найголовніша зірка. Але потім прослизнуло: “Джад Нельсон…” – і ще раз: “Джад Нельсон”. А потім: «Ми так славно з ним повеселилися…»

Бренда і Брендон – Шеннен Догерті і Джейсон Прістлі

– Що? – Дін знав, що з п’яними розмовляти марно, але стримати емоцій не міг. – Які у тебе з ним стосунки?

– Хі-хі … – Шеннен розпливлася в нетверезій усмішці. – Любий, ти що, ревнуєш? Я все одно тебе кохаю!

– Ти з ним спала? Зізнавайся! – Фактор насилу себе контролював.

– Ну… Може, разочок… Або два, – дівчина продовжувала хихикати. – Нічого серйозного.

Дін ледве пам’ятав, як нагородив Шеннен добірним ляпасом. Ніч він провів, гуляючи пляжем, уздовж прибою. Сподівався, що нічна прохолода остудить його гнів.

Зранку до нареченої, що проспалася, він прийшов вже зі справжнім допитом. Спочатку Шеннен прикидалася дурненькою і відпиралася, але коли зрозуміла, що її зловили, полізла з кулаками. Вони билися, не розмовляли до кінця відпустки. Весь цей час Дін намагався переварити зраду подружки. Він любив її, по-справжньому любив. І не хотів втрачати.

Перед самим відльотом Дін зважився: «Я люблю тебе і, як і раніше, хочу одружитися. Давай почнемо наново».

Здавалося, все має налагодитись. Але Шеннен ніби звинувачувала Діна у своїй зраді. Не могла пробачити йому, що він прощає. Скандали та бійки стали відбуватися все частіше. Зрештою, Дін не витримав і попросив Догерті з’їхати з його маєтку. Перше, що зробила дівчина після цього, – вирушила до Джада, витягла його в нічний клуб, напилася до напівсмерті і влаштувала п’яний бешкет.

Колишнього нареченого при цьому актриса не припинила переслідувати. Щоразу приїжджала до нього додому нібито забрати речі і закочувала сцени. У них не було жодного сенсу, Шеннен не сподівалася повернутися і не просила про це, лише вихлюпувала свою лють. В глибині душі вона ненавиділа себе за свою дурість, але збоку виглядало, ніби вона мстить усьому світу.

Якось вона пообіцяла Діну, що найме вуличних бандитів, щоб ті його побили та зґвалтували. Тоді хлопець уперше звернувся до поліції. Він серйозно почав побоюватися за своє життя. Історія з шаленою Шеннен та пістолетом довела, що не дарма.

Зрештою, через три місяці після початку їхніх стосунків Дін подав на судову заборону проти колишньої нареченої. Догерті міг світити і серйозний термін за загрозу зброєю, але Фактор в останній момент вирішив проявити шляхетність і не псувати колишній коханій кар’єру.

«Шеннен може бути люблячою, чудовою людиною, але при цьому вона хоче контролювати всіх і вся. Дитина, яка награлася іграшкою, але не бажає з нею розлучитися», – говорив про неї її перший наречений, Кріс Фуфас. Дін схильний був з ним погодитися, він відчув несамовиту пристрасність Догерті на повну. І не зміг її забути до кінця.

Одружився зрештою з такою ж яскравою брюнеткою на ім’я Шеннон. «Різниця – всього в одній літері, зате яка відмінність у характері, – якось зауважив Дін з тугою в голосі. – Може, Шеннен треба було підправити ім’я, тоді в нас все вийшло б».

А ось Догерті зовсім не переживала. Уникнувши судового розгляду, вона знову поринула з головою в гульню і безумства. Здебільшого для того, щоб знову насолити колишньому нареченому.

Наступною жертвою став Ешлі Гамільтон. У дев’ятнадцятирічного хлопчика не було жодного шансу уникнути вбивчої харизми Бренди-Шеннен. Він тільки починав дорогу в кіно, Догерті була для нього ідолом та прикладом для наслідування.

Шеннен доэрти беверли хиллс 90210 актриса драма болезнь рак скандалы мужья любовники
Перший чоловік Шеннен Догерті, Ешлі Гамільтон, 1993 р.

Знадобилося всього два тижні, щоб закрутити голову юнакові та одружити його з собою. А далі – по накатаній: кілька місяців ідилії, потім скандали, бійки та зради. Шлюб протримався лише п’ять місяців.

Своєї провини Догерті не відчувала. Здається, вона взагалі ніколи не відчувала сорому за свою поведінку. Наприклад, кілька разів її ловили на шахрайстві. Акторка виписувала фіктивні чеки, які перевищували її можливості. А коли банк закликав її до відповідальності у суді, на блакитному оці заявила: «Ой, я не помітила. Та й взагалі, це така дрібниця». Дрібниця, між іншим, затягла майже на сорок тисяч доларів.

У серіалі справи теж йшли дедалі гірше. Спеллінг давно подумував вигнати Шеннен із серіалу, але контракт було підписано на чотири роки. А платити шалену неустойку керівництво каналу не хотіло. Продюсера хвилювала не так скандальна репутація головної зірки серіалу, як власна дочка. Відколи вона потоваришувала з Шеннен, зовсім злетіла з котушок. Всі в один голос стверджували, що Догерті погано впливає на Торі. Спеллінг і сам відчував, що втрачає контакт з обожнюваною донечкою.

Тож після закінчення четвертого сезону «Беверлі-Гіллз» Догерті вказали на двері.

Звичайно, Шеннен не могла зізнатися, що її вигнали в шию, тому придумала гарну легенду.Я втомилася від ролі Бренди, від американського життя. Тож їду до Європи на тривалі канікули”.

Після виходу Шеннен із серіалу її акторська кар’єра теж пішла на спад. Єдиною по-справжньому помітною роллю стала Маргарет Мітчелл в байопіку «Пристрасть, що спалює: історія Маргарет Мітчелл». Критики були у захваті від гри Догерті. Але це був випадковий успіх.

В іншому актрисі діставалися ролі в суцільно провальних проектах. Для амбітної Шеннен це виявилося серйозним ударом по самолюбству. Плани стати великою зіркою валилися на очах.

Довелося звернутися до головного кривдника.

– Привіт, Аарон, пам’ятаєш мене? – Шеннен увірвалася до кабінету Спеллінга без запрошення, дивом зумівши прорватися через надійний заслін із секретарки та офісних сек’юріті.

– Тебе важко забути. Навіть якби я хотів, таблоїди завжди нагадають про твоє існування, – продюсер відклав у бік паперу і жестом запросив Шеннен сісти. – Розповідай, навіщо завітала. І не кажи, що просто привітатись. Не повірю.

– Може, я прийшла вибачитися, – підморгнувши, дівчина з задоволеною усмішкою плюхнулася в крісло: якщо не вигнав, то це вже маленька перемога.

– У це також не повірю. Що тобі від мене треба? – Аарон не збирався здаватися, хоча насправді трохи встиг охолонути після їхньої фінальної сварки, коли Шеннен ледь не розгромила його кабінет і, йдучи, так грюкнула дверима, що довелося викликати ремонтника, та й Торі після зникнення Шеннен вгамувалася.

– Я чула, що ти збираєшся продюсувати новий серіал. Про сестер-відьмочок. І якраз підбираєш актрис. Хочу взяти участь у пробах.

Аарон розреготався.

– Знаю, вважається, що відьми ті ще стерва, але, повір, у нас правильні та добрі чаклунки. Навряд чи ти підійдеш.

– Ти мені не віриш, і я тебе розумію. Після того як я поводилася на зйомках, після Торі, – Шеннен зобразила глибоке каяття на обличчі, вона б і руки молитовно склала, але вважала, що буде занадто. – Однак я виправилася. Пройшла курси з управління гнівом, працювала із психологом. Я зовсім інша. Дай мені шанс…

Щиро кажучи, Аарон не дуже вірив Шеннену. Але розумів, що участь Догерті піде на користь майбутньому проєкту. Він знав, що серіал перебуває у підвішеному стані: концепція не опрацьована, у сценаристів розбрід і хитання, співпродюсери висувають ідеї одна за іншу химерніші. У Спеллінга голова вже йшла обертом від всього цього хаосу, а графік знімань невблаганно натякав: треба терміново щось робити.

Поява Шеннен виявилася до місця і часу. Вона отримала роль Прю, старшої із сестер-відьом.

Акторки серіалу “Усі жінки відьми” – Алісса Мілано, Шеннен Догерті і Голлі Мері Комбс, 1999 р.

Знімання в «Усі жінки відьми» мало послужити її тріумфальному поверненню на екрани телевізорів. Під час рекламної кампанії серіалу Шеннен особисто сплатила встановлення білбордів на головній площі Америки – Таймс-сквер у Нью-Йорку. Вона розуміла, що найвищі рейтинги перших серій – запорука продовження серіалу, а отже, і її благополуччя.

І загалом не помилилася. Пілотний показ залучив понад вісім мільйонів телеглядачів, що стало на той час одним із рекордів.

Втім, незабаром Аарон пошкодував, що повірив у Шеннен. Актриса щосили трималася перший сезон, проте на довше її не вистачило. Особливо її зачіпало, що Алісса Мілано впевнено відбирала у неї пальму першості за популярністю. За сюжетом Мілано грала молодшу із сестер. А тут, дивись, виповзла вперед, нахаба така. Про свої претензії Шеннен не соромилася заявляти вголос. Чого тільки не було: плітки, брехня, скандали. Алісса мужньо трималася і просто продовжувала виконувати свою роботу. Одного разу у Шеннен остаточно здали нерви – і вона вчепилася колезі у волосся прямо посеред знімань епізоду. Дівчат ледве розтягли. Мілано в сльозах замкнулася у своїй гримерці до кінця дня, а ввечері прийшла до керівництва каналу: «Я так більше не можу, напевно, мені краще піти з серіалу».

На щастя для Мілано, Догерті сама усвідомила, що перегнула палицю. Красуня знову махнула хвостом і заявила, що їй нудно у серіалі для підлітків, вона створена для серйозних ролей. Уся знімальна група зітхнула з полегшенням.

Незабаром Шеннен п’яною як чіп за кермом автомобіля. Суд засудив її до десяти днів в’язниці та трьох років умовно. Мабуть, вихід із серіалу не дався акторці так легко, як вона розповідала тут і там.

Після «Усі жінки відьми» мало хто хотів зв’язуватися із справжньою скандалісткою. Догерті знімалася скрізь, де пропонували. Здебільшого – у нікчемних телефільмах. Натомість у реаліті-шоу її прийняли з розкритими обіймами. «Жорстокі ігри з Шеннен Догерті» та «Розлучення з Шеннен Догерті» на якийсь час зайняли актрису. Ось де став у нагоді її складний характер і великий досвід розриву стосунків! На той час Догерті вже встигла знову швидко збігати заміж – за продюсера Ріка Саломона.

Шеннен доэрти беверли хиллс 90210 актриса драма болезнь рак скандалы мужья любовники
Шеннен Догерті з другим чоловіком, Ріком Саломон, 2005 р.

2010-й вона зустрічала біля розбитого корита. Їй майже сорок, а все, чим вона може похвалитися, – низкою скандалів, безладних зв’язків і парою-трійкою ролей, що дійсно запам’ятовуються. Звинувачувати нема кого, крім самої себе. Вона подорослішала, порозумнішала, проте час не відмотати назад. Так і постаріє жінкою із сотнею котів. На відміну від людей, з тваринами Шеннен завжди ладнала. Ніколи не шкодувала грошей на благодійність для безпритульних звірят і не соромилася особисто вичісати та викупати чергового блохастика.

«Що ж, мабуть, це моя карма за те, що я була такою поганою дівчинкою, – часто зітхала Шеннен перед сном. – Ніколи у мене не буде справжньої родини”.

Доля вирішила по-своєму.

Шеннен все ще фотографували для різних журналів і навіть брали у неї інтерв’ю. Одного з таких днів вона й познайомилася з Куртом Ісваренком. Не надто відомий, але талановитий фотограф заробляв життя весільними фотосесіями, інколи ж, коли щастило, підробляв у глянсових журналах. Він був повною протилежністю всім її бойфрендам та колишнім чоловікам. Тихий, врівноважений, скромний та надійний як скеля. Курта не лякали екстравагантні витівки Шеннен, і все, чого він хотів, – оточити її турботою та любов’ю. Скромне весілля зіграли у жовтні 2011 року.

Щодня Шеннен дослухалася себе: раптом знову підніметься неконтрольована хвиля люті? Раптом вона не зможе стати доброю дружиною, чи все знову піде прахом? Курт виявляв дива розуміння, втішав, обіймав і стримував наростаючі спалахи гніву.

Одного ранку Доерті прокинулася і зрозуміла, що готова не просто покластися на чоловіка, а й завести з ним дітей. Так, їй уже не двадцять, але має хорошу медичну страховку, яка дозволить пройти всі складності пізньої вагітності. Головне – грамотно все спланувати.

Вона й не підозрювала, що, пішовши по лікарях, дізнається страшне: у неї рак грудей. Її менеджер неправильно оформив страховку, і під час попередніх планових обстежень Шеннен не пройшла необхідної діагностики та аналізів, які є важливими для жінок за сорок. У результаті рак знайшли у тяжкій, занедбаній стадії.

Вона попрощалася з життям і подумки, і вголос. Написала в інстаграмі шанувальникам і сказала чоловікові, що незабаром йому доведеться вчитися жити без неї. “Така погана дівчинка, як я, навіть не думала, що мене підтримає стільки людей”, – говорила потім Шеннен. – Чесно кажучи, Курт так розлютився, коли я сказала, що вмираю. Я тоді ще подумала: “Ну от, а ще мене вважають нестриманою. Бачили б вони мого чоловіка”. Його лють і віра в мене надали мені сил».

Шеннен доэрти беверли хиллс 90210 актриса драма болезнь рак скандалы мужья любовники
Шеннен Догерті з чоловіком у 2016 році
Шеннен доэрти беверли хиллс 90210 актриса драма болезнь рак скандалы мужья любовники
Шеннен Догерті з Куртом Ісваренком, 2016 р.

Шеннен довелося втратити волосся і груди. Але щодня Курт не втомлювався повторювати, що він любить дружину такою, якою вона є. Сам допомагав гарно пов’язувати хустки, щоб прикрити лису голову, і ніколи не відпускав одну на публічні заходи.

День, коли лікарі сказали, що рак увійшов у стадію ремісії, став найщасливішим для пари. Волосся відросло, втім, Шеннен вже встигла полюбити химерні тюрбани та екстравагантні перуки, а груди замінили імплантати…

Головне, про що шкодує Шеннен, – що через тривале лікування та хіміотерапію остаточно втратила шанс народити дитину. Але це вже не вважає проблемою: «Ми думаємо про усиновлення. Звичайно жахливо усвідомлювати, що ніколи не завагітнієш, але життя не зупиняється. Ми можемо стати звичайною щасливою родиною з купою дітей. Варто лише захотіти».

Шеннен доэрти беверли хиллс 90210 актриса драма болезнь рак скандалы мужья любовники
Актори, що знялися у продовженні серіалу «Беверлі-Гіллз, 90210»: Габріель Картеріс, Торі Спеллінг, Брайан Остін Грін, Джейсон Прістлі, Шеннен Догерті, Дженні Гарт та Ян Зірінг, 2019 р.

А 2020-го рак повернувся. Четверта стадія. Вона чудово розуміє свої шанси. Але здаватися не збирається. Вона ж Шеннен Догерті – будь-кому надере дупу!

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine, East News

Дивіться також:

Как сложились судьбы актеров сериала «Беверли-Хиллз, 90210»

Тори Спеллинг – 49 лет: пластика, дети, измены и банкротство звезды “Беверли-Хиллз 90210”

Крепость одиночества Люка Перри