Панетоне з шоколадом на Великдень: легкий рецепт від Ектора Хіменес-Браво

Навіть у найскладніші часи українці знаходять віддушину у добрих вчинках, світлих подіях та святах. Вже цього тижня в Україні святкуватимуть Великдень. Час пекти паски. Або панетоне, як ресторатор і суддя шоу «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво.

Він поділився швидким та смачним рецептом панетоне з шоколадом, за яким раніше готував з Ольгою Мартиновською.

Тісто:

500 г борошна;

80 г цукру;

250 г масла шматочками;

2 шт. яйця;

22 г свіжих дріжджів;

Ваніль,

120 мл теплої води.

Все помістити в чашу блендера з насадкою гак, вимішувати рівно 10 хвилин. Або вимішувати руками.

Додати:

140 г шоколаду молочного шматочками;

100 г рубаного смаженого фундука чи інших горіхів.

Вимішувати 2 хвилини. Накрити вологим рушником і дати постояти 1 годину 40 хв при кімнатній температурі. Розподілити по формах. Дати підійти ще 1,5-2 години. Посипати додатково шоколадом та горіхами і вкрити скоринкою.

Скоринка:

40 г фундучного або мигдального борошна;

65 г цукру;

1 білок;

10 г кукурудзяного крохмалю;

Перемішати все віночком. Можна просто зробити меренгу або посипати цукровою пудрою.

Духовку розігріти до 200 С. Поставити панетоне на 10 хв і знизити температуру до 180 С. Випікати ще 30 хв (великі) або 20 хв (маленькі).

“Готувати з любов’ю та поділитися з тими, кому зараз не до випікання пасок та панетоне», додає Ектор.

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Дивіться також:

Мармуровий ефект і натуральні барвники: як пофарбувати найгарніші крашанки на Великдень

Рецепт шоколадной паски от Валентины Хамайко