Навіть у найскладніші часи українці знаходять віддушину у добрих вчинках, світлих подіях та святах. Вже цього тижня в Україні святкуватимуть Великдень. Час пекти паски. Або панетоне, як ресторатор і суддя шоу «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво.
Він поділився швидким та смачним рецептом панетоне з шоколадом, за яким раніше готував з Ольгою Мартиновською.
Тісто:
500 г борошна;
80 г цукру;
250 г масла шматочками;
2 шт. яйця;
22 г свіжих дріжджів;
Ваніль,
120 мл теплої води.
Все помістити в чашу блендера з насадкою гак, вимішувати рівно 10 хвилин. Або вимішувати руками.
Додати:
140 г шоколаду молочного шматочками;
100 г рубаного смаженого фундука чи інших горіхів.
Вимішувати 2 хвилини. Накрити вологим рушником і дати постояти 1 годину 40 хв при кімнатній температурі. Розподілити по формах. Дати підійти ще 1,5-2 години. Посипати додатково шоколадом та горіхами і вкрити скоринкою.
Скоринка:
40 г фундучного або мигдального борошна;
65 г цукру;
1 білок;
10 г кукурудзяного крохмалю;
Перемішати все віночком. Можна просто зробити меренгу або посипати цукровою пудрою.
Духовку розігріти до 200 С. Поставити панетоне на 10 хв і знизити температуру до 180 С. Випікати ще 30 хв (великі) або 20 хв (маленькі).
“Готувати з любов’ю та поділитися з тими, кому зараз не до випікання пасок та панетоне», – додає Ектор.
Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo
Дивіться також:
Мармуровий ефект і натуральні барвники: як пофарбувати найгарніші крашанки на Великдень