Шакіра та Жерар Піке народилися в однин день, 2 лютого, але з різницею в десять років. І сьогодні співачці виповнюється 47, а футболістові – 37.

Караван історій” розібрався, що привабило цих двох колись. І чому пристрасть, яка зародилася з першого погляду, переросла у палку ненависть.


«Жері, привіт! Рада познайомитись!” – Шакіра простягла руку високому блакитноокому красеню футболістові. Той обережно потиснув її долоню: співачка виглядала маленькою і набагато тендітнішою, ніж на екрані. На плечах – махровий рушник: спітніла після двогодинних зйомок кліпу, в якому виконувала спекотні африканські танці разом із великою групою статистів.

– Класно, що ти теж знімаєшся у кліпі! Я хоч і фанатка “Реала”, але останнім часом звернула увагу на твою гру. Можливо, ти зробиш мене прихильницею “Барси”? – усміхнулася Шакіра, витираючи рушником декольте.

Піке мимохіть простежив поглядом за рухом її руки. Шакіра знову лукаво усміхнулася і додала:

– Іспанська збірна повинна, просто зобов’язана перемогти у чемпіонаті!

– Звичайно, ми переможемо, – Жерар Піке знизав плечима (мовляв, як ти взагалі можеш сумніватися, жінко!). – А я ось слухав твій виступ на чемпіонаті світу у Німеччині. Щоправда, лише у трансляції. «Стегна не брешуть», так? Це було класно!

Шакира Жерар Пике любовь дети семья

– У мене з футболом особливі стосунки, – ще ширше посміхнулася Шакіра. – Я ж із Колумбії, а там починають грати, щойно навчившись ходити. Тільки ось наша збірна постійно програє… Тому вболіваю за іспанців.

– Я дійсно дуже радий, що ти виступаєш на відкритті чемпіонату. Будеш моїм талісманом. Ми, до речі, народилися одного дня, ти знаєш?

– Жартуєш? Правда? Теж другого лютого? Так ми двійнята! – засміялася Шакіра. – Гаразд, не червоній, я знаю, що у «Вікіпедії» написано, скільки мені років. А ти, напевно, років на десять молодший. Але ж дуже мужній!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

– Ми – двійнята! – категорично заявив Піке. – Даси номер свого телефону? Подзвоню перед матчем, щоб ти налаштувала мене на перемогу.

– Звичайно! – погодилася співачка і, взявши з рук співрозмовника мобільний, сама внесла у контакти потрібні цифри. – Я написала “Шак”. Так називають мене друзі.

Шакіра кокетливим жестом прибрала з чола світлі пасма і знову простягла руку, тепер уже для прощання.

– О’кей, я маю йти. Сподіваюся, ще побачимось, Жері.

Піке подивився їй услід. Шакіра йшла погойдуючи стегнами. Спідниця щедро відкривала гарні, м’язисті ноги танцівниці. І те, що вона на десять років старша, теж страшенно сексуально! Виглядає зовсім дівчиськом… І в такій гарній спортивній формі: ні грама зайвої ваги, але при цьому дуже апетитна.

Жерар зітхнув. Компанію Шакірі на перших смугах таблоїдів складав син колишнього президента Аргентини, солодкий красень, як там його… Антоніо де ла Руа. Мабуть, зараз вона попрямує до нього.

Шакира Жерар Пике любовь дети семья
Шакіра та Антоніо де ла Руа у 2001 році

– Сеньйоре Піке, ось ваша футболка! – перервала його роздуми гарненька брюнетка в яскравому балахоні, костюмерка чи хтось подібний.

На чорній футболці красувався напис англійською мовою «Цього разу – для Африки». «Вам потрібно буде тицьнути пальцем у цей напис. Точніше, зробити рамку з пальців… Загалом усе пояснить помічник режисера, прошу вас, ходімо!» – торохтіла брюнетка.

…За кілька місяців, у червні 2010 року, Піке збирав дорожню сумку перед вильотом до ПАР на чемпіонат світу з футболу. У Барселоні стояла тропічна спека. Жері поклав пару запасних бутсів, впав у крісло під кондиціонером, взяв телефон та трохи пограв у Angry Birds.

Чорт, чому досі ніхто не вигадав додаток – імітацію футбольного матчу? Жерар з дитинства був пристрасним фанатом гри PC Futbol – різався в неї навіть ночами. Батьки насилу відтягували його від комп’ютера.

«Жері, ти повинен дотримуватися режиму!» – турбувалася мама, відома неврологиня. «Жери, залиш цю безглузду бездушну машину! Що за примха, йдемо потренуємося», – кликав дідусь, знаменитий футболіст, колишній віцепрезидент «Барселони» Амадор Бернабеу, з легкої руки якого хлопчик став вихованцем клубу чи не з народження.

Жерар, звичайно, йшов тренуватися, та й маму намагався слухатися… Як же все-таки прикро, що досі немає футбольної програми для телефону…

Шакира Жерар Пике любовь дети семья
Жерар Піке та Алекс Фергюсон, 2004 р.

Angry Birds швидко набридли. Закинувши довгі ноги на стіл, хлопець бездумно гортав номери в пам’яті телефону. Подрузі моделі Нурії Томас дзвонити зовсім не хотілося: вони зустрічалися близько двох років, і Жерар уже кілька місяців шукав шляхи до відступу. Двадцятитрирічна Нурія, відчувши холодок, теж почала дзвонити рідше.

У списку контактів Жері побачив номер Шакіри. Вона зараз має бути вже в Йоганнесбурзі, тому що бере участь у церемонії відкриття – співає ту саму пісню Wakawaka, обрану гімном чемпіонату. Відмінна нагода написати їй СМС!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

«Привіт, Шак! Ти в Йоганнесбурзі? Як там погода? Не знаю, що брати із собою». Натиснув «відправити» і витріщився на екран, ніби випрошуючи у телефону відповідь. Час там – лише на годину вперед, спати ще не має.

Він відклав телефон. Перед очима стояла спокуслива картина: колумбійка в мініспідниці і з рушником на плечах йде кроком пританцьовуючи. До речі, вона тоді була босоніж, без величезних шпильок, тому й маленька така, маківкою йому по груди. А ще в неї гарні ступні.

Дзенькнула есемеска. Жері кинувся до телефону. Повідомлення було несподівано довгим: «Привіт, любий! Рада тебе чути! Погода тут зовсім не африканська, вдень п’ятнадцять градусів тепла, а вночі взагалі десять, до того ж вітер, я ходжу в теплій куртці. Прихопи тепле пальто. Ти не мусиш застудитися, без тебе збірна не переможе».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

Жерар перечитав СМС ще раз. Диявол! Якщо жінка так довго написала, це щось означає чи ні? Може, вона любить довгі есемески… А може, фліртує з усіма поспіль? Та хто їх, колумбійок, знає!

Жері додав до речей теплу куртку і шарф. Потім знову почав блукати кімнатою, схвильований, не в змозі позбутися думок про Шакіру. Як би з нею побачитися? На відкритті не вдасться. Отже, треба затриматись до закриття. Тобто перемогти!

…Чого тільки не зробить справжній чоловік, щоб домогтися побачення з жінкою, яка припала до душі. Іспанія, вперше в історії своєї збірної, вийшла у фінал чемпіонату світу, і захисник Жерар Піке зіграв у цьому свою роль, прославившись холоднокровністю і безстрашністю.

11 липня 2010 року о 19:30 на центральному стадіоні Йоганнесбурга розпочалося урочисте закриття чемпіонату. До фінального матчу між збірними Іспанії та Нідерландів – дві години. Прибув Нельсон Мандела із дружиною: він вручить переможцям чемпіонський кубок.

На сцену посеред стадіону вийшла Шакіра – у вишитому перловому короткому топі та спідниці, яка практично нічого не прикривала. Знову боса… За минулий місяць вони не раз обмінювалися грайливими есемесками, і зараз Жері дивився на співачку жадібними очима закоханого чоловіка, а не фаната. У її владі – величезний стадіон. У ній стільки енергії, вона така пластична! Фантазію важко було втримати, хоча Жері розумів, що треба сконцентруватися перед відповідальним змаганням.

Шакира Жерар Пике любовь дети семья
Шакіра на доленосному чемпіонаті, 2010 р.

У матчі із голландцями іспанський центрбек грав як ніколи. Вся команда немовби заразилася його шаленим бажанням перемогти. Єдиний гол, забитий іспанцями, вирішив результат гри. А вже Жері подбав про те, щоб захистити свою половину поля. Іспанія виграла!

Усю ніч телефон Жерара розривався від дзвінків. Країна святкувала першу в історії перемогу збірної на чемпіонаті світу, наче це перемога у світовій війні. Але есемеска зі смайликом-поцілунком видалася йому ціннішою за Кубок світу. «Любий, приїдь за тиждень на Ібицю. Готель Atzaro. Я винайняла його увесь, нам ніхто не завадить. Прослідкуй, щоб поряд не було репортерів».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

Декілька разів перечитавши послання, Жері впав на ліжко і миттєво заснув, але продовжував усміхатися навіть уві сні.

…Готель на Ібиці виявився дуже стильним і водночас старомодним. Старовинні дерев’яні меблі, різьблені двері, полотняні фіранки. Жері більше подобалися інтер’єри в стилі техно, але жінка, яка на нього чекала, змусила забути про питання дизайну.

…Вранці Шак довго розглядала сплячого коханця. Фіранки ледь тремтіли від протягу. Жерар, не прокидаючись, щось пробурмотів і загорнувся у простирадло. Роман із двадцятитрирічним хлопчиком – це, звичайно, верх нерозсудливості. Адже Шакіра, всупереч своєму хуліганському сценічному образу, у житті завжди була гарною дівчинкою.

Шакира Жерар Пике любовь дети семья

У три роки вона навчилася читати, у чотири почала писати вірші, у восім вигадала першу пісню – «Твої темні окуляри», присвятивши її батькові. Ліванець Вільям Мебарак Шадід мав, окрім дочки, вісім дітей від першого шлюбу. Один із старших синів загинув, розбившись на мотоциклі, коли Шак було два роки. І вона запам’ятала, що батько постійно ходив у темних окулярах, щоб сховати сльози.

Мама привела начитану дівчинку до школи, коли тій виповнилося лише п’ять. Тоді надто юний талант не взяли. Наступного року в навчальному закладі зібралася ціла комісія, і цього разу брама знань відкрилася перед вундеркіндом із Барранкільї. Зараз IQ Шакіри – 140. Найінтелектуальніша поп-зірка!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

Шакіра відкинулася на білу подушку. Чомусь сонне сопіння Жері налаштовувало на спогади, ніби розрив із багаторічним супутником життя і новий роман скасували все, що з нею відбувалося за останні десять років, і повернули її в юність чи навіть у дитинство.

Шакира Жерар Пике любовь дети семья
Шакіра, 2003 р.

«Я як кішка, у мене кілька життів», – подумала Шакіра і солодко потяглася. Цей рух і відчуття в тілі одразу відгукнулися новим спогадом – про перший похід із батьком до ресторану ліванської кухні.

Там була смачна, жирна, пряна їжа, гостей розважали танцем живота. Шак була зачарована звучанням ритмічної арабської музики, пластикою танцівниць, дзвоном їхніх прикрас. Вона й сама тоді вилізла на стіл і почала наслідувати танцівниць. А потім знайшла вчительку і почала брати уроки.

Батько Шакіри, ювелір, збанкрутів, коли вона була маленькою. Як жартувала Шак, сеньйор Шадід – унікальна людина, єдиний ліванський бізнесмен-невдаха у Колумбії. Грошей у сім’ї весь час не вистачало, і все-таки її дитинство було щасливим.

З десяти років талановиту, гарну й тямущу дівчинку запрошували виступати на різних заходах у Барранкіллі, і вона із задоволенням співала та танцювала, насолоджуючись сценою, увагою та оплесками. Під час одного з таких виступів її й побачила місцева театральна продюсерка Моніка Аріза, яка зуміла переконати виконавчого продюсера колумбійського відділення Sony прослухати знайдений нею самородок.

Вже в тринадцять років Шакіра підписала контракт зі звукозаписною компанією і представила дебютний альбом, а через десятиліття стала зіркою світового масштабу. Її навіть запрошували на обіди до Білого дому на знак поваги до її благодійної та громадської діяльності.

Шакира Жерар Пике любовь дети семья
Шакіра на студії Abbey Road Studios у Лондоні, 2002 рік

Колись давно батько зводив її до дитячого будинку, щоб показати, як живуть колумбійські сироти. Сеньйор Шадід хотів, щоб донька відчула подяку до Бога та долі за те, що виросла у щасливій родині. Що відчула Шакіра, складно передати, але отримавши за альбом Pies Descalzos («Босі ноги») свій перший великий гонорар, заснувала однойменний фонд, який фінансує школи для бідних дітей.

Знаючи, що колумбійські селяни не дуже поспішають віддавати дітей до школи, співачка вигадала хитрість: у її закладах дітлахів годують безкоштовно, і це стало непоганим аргументом. Як людина, яка активно бореться за освіту в усьому світі, її регулярно нагороджують престижними нагородами, у тому числі ЮНІСЕФ та ООН.

Бути успішною жінкою, тиснути руки королям та президентам, отримати аудієнцію у Папи Римського – це круто, так. Бути співачкою та отримувати енергію від мільйонів відданих фанатів – чудово.

Але Шакіра вже з середини нульових думала про те, щоб народити дитину. «Усім своїм єством я розумію, чого хочу напевно. Дітей!» – Якось зізналася вона в інтерв’ю. При цьому додала, що заміж поки що не збирається: вони з Антоніо і так близькі, без жодних папірців.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

Їхній зв’язок із Антоніо справді виглядав безхмарним і стабільним, але чомусь зовсім не рятував Шакіру від невпевненості в собі. З 2002 року вона регулярно відвідувала психотерапевта, і зустрічі з ним стали частиною її щотижневого, а часом і щоденного розпорядку на вісім років. Тобто якраз до зустрічі із Жераром.

Незрідка їх із лікарем конфіденційні розмови стосувалися зовнішності Шакіри. Важко в це повірити, але вона завжди була незадоволена своїм тілом. Дочка ліванця та іспанки, продукт союзу різних крові і культур, була невдоволена результатом цього злиття. Волосся вона перефарбувала ще на початку кар’єри, також позбулася дівочої пухкості, але все одно подобався їй тільки живіт, тому його Шак охоче оголювала для кліпів та сценічних виступів. Думка про все інше варіювала від «годиться» до «жах-жах-жах». “Краща частина мого тіла – це мозок”, – хихотіла вона.

Шакира Жерар Пике любовь дети семья

Але тепер, лежачи в ліжку з хлопцем на десять років молодшим, співачка чомусь відчувала спокій. Не хотілося натягувати на себе простирадло – навпаки, виникло бажання розбудити його і побігати по кімнаті голяка, побитися подушками. У цьому хлопчику було щось від неї самої: така ж дитяча безпосередність, доброта і майже братерське розуміння її зіркового статусу, адже сам Жерар також скуштував плоди слави ще хлопчиськом, коли грав у юнацькій команді «Барси».

Жерар заворушився, розплющив очі, посміхнувся. «Хочеш поснідати? – запитала Шакіра. – Або?..” – “Або!” – Жері потягнувся до неї. До сніданку дійшло дуже нескоро.

Поява на Ібиці титулованого футболіста, звичайно, не залишилася непоміченою. Репортери сфотографували хлопця, коли він входив до готелю увечері та коли виходив зранку. Ні Жері, ні Шак ці фото не коментували. Однак чутки про їхні стосунки почали курсувати все наполегливіше.

Через півроку після першої ночі, проведеної з Жераром, Шак опублікувала на своєму сайті офіційну заяву: «Протягом майже одинадцяти років ми з Антоніо палко любили одне одного. Це були найпрекрасніші роки нашого життя. Але у серпні 2010 року за взаємною згодою наш любовний зв’язок тимчасово перервався, хоча ми продовжували працювати разом».

Насправді розставання відбувалося не надто мирно. «Та як ти можеш?! Дешевка, шльондра колумбійська! – волав Антоніо. – Як ти смієш?! Я зробив тебе зіркою! Я кинув через тебе блискучу кар’єру юриста! Я уклав тобі договір на триста мільйонів! Я керую твоїм майном! Ти ж ні чорта не знаєш про інвестиції! І ти віддала перевагу якомусь іспанському сопляку, який бігає за м’ячиком? Подивися на себе, ти ж через два роки йому набриднеш!»

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gerard Piqué (@3gerardpique)

Але Шакіра у відповідь тільки сміялася. Вона завжди виглядала молодшою за свій вік, а після місяця любовних ігор з Жері взагалі нічим не відрізнялася від його ровесниць, і Антоніо це чудово знав.

У відповідь на крики ексжениха Шак раптом… заспівала. Це був один із її хітів річної давності – «Вовчиця». «Я присвячувала тобі весь свій час – з понеділка до понеділка і з п’ятниці до п’ятниці… Не отримуючи ні відплати, ні належних стимулів до того, щоб залишатися поряд з тобою. Я відчувала, що ти недбалий зі мною, що я – як кавоварка в офісі. Тож я піду пройдусь, знайду коханця і скажу тобі про це!”

Антоніо заревів від люті, але кидатися з кулаками не ризикнув. Як адвокат він уявляв, у що йому може обійтися такий порив.

«Тоні, давай поглянемо правді у вічі: ти був сином президента, але коли твого батька відправили у відставку, став просто моїм бойфрендом. Для чоловіка це, звісно, принизливо. З іншого боку, ти непогано заробив на мені. Вгамуйся вже», – ось і все, що сказала Шакіра. Щасливі жінки небагатослівні.

Шакира Жерар Пике любовь дети семья
Шакіра на шоу MTV Europe Music Awards, 2009 р.

Після розлучення з Антоніо Шакіра остаточно перебралася до Барселони. Наступні кілька місяців вони грали з папараці в кота і мишу: Шакіра кілька разів написала в «Твіттері» про те, що зустрічалася з Піке («Він чудовий футболіст і класний хлопець!») – один раз їх засікли на виході з ресторану в Барселоні, але без жодних обіймів та тримання за руки.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gerard Piqué (@3gerardpique)

На пресконференції Шакіра, з посмішкою ситої кішки, заявила, що всі розмови про роман з Піке лише плітки, наслідок популярності кліпу Wakawaka, одного з лідерів на YouTube (до початку 2016 року ролик набрав рекордний мільярд переглядів).

Жерар теж стверджував, що вони з Шакірою лише друзі, і не більше того. Ні він, ні вона не були готові відкрити світові свій роман.

– Ти ж знаєш цих писак, боюся навіть уявити, що почнеться, – казала Шакіра. – Я старша, багатша… Та мене ж просто розірвуть! Спокусила хлопчика, вкрала у дівчинки.

– Ще подивимося, хто буде багатший років за три. Мені платять п’ять мільйонів євро на рік! – пхикнув Піке у відповідь.

Втім, він і сам не рвався у офіційні бойфренди співачки, яку журнал Forbes помістив на четверте місце за рівнем доходів серед вокалістів – після Мадонни, Барбри Стрейзанд та Селін Діон.

Однак чутки розросталися, до того ж Піке далеко не блискуче показував себе на тренуваннях. Тренер Гвардіола якось викликав Жері на розмову, зажадавши пояснити, що відбувається. Жерар зізнався, що зустрічається із Шакірою. Той лише пирхнув: “Хлопче, я давно про це знаю, довелося найняти детективів і трохи за тобою простежити”.

Після неминучого скандалу і взаємних звинувачень вони дійшли згоди: Жерару настав час повідомити про роман офіційно, щоб знизити розпал пристрастей серед папараці і, що ще важливіше, почати хоча б іноді висипатися.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

Зрештою Піке та Шакіра обрали оригінальний спосіб заявити про себе світові. Взимку 2011 року журнали оголосили нагороду за знімок поцілунку співачки та футболіста, і тут парочка дала слабину, швидше за все, цілком свідомо. На обкладинці журналу Caras з’явилася фотографія ніжного і точно не дружнього поцілунку, за яку, за чутками, щасливчик папараці отримав чотириста тисяч євро. Нарешті, у березні Шакіра опублікувала у «Твіттері» їх із Жері спільне фото з підписом «Ось моє сонце».

Настали півроку щастя і для фанатів Піке, і для шанувальників Шакіри: пара охоче викладала у «Твіттері» та «Фейсбуці» фотографії з теплих островів, з футбольних матчів та з нічних клубів.

– Я звикаю до нової ситуації, – розповідав щасливий Піке. – Начебто ми ходимо вулицею і намагаємося йти в ногу».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

Шакіра, яка ніколи не демонструвала на публіці свої почуття до бойфрендів (не рахуючи ніжних обіймів і тримання за руки), зовсім розперезалася і регулярно дарувала папараці найцінніші кадри – наприклад, такі, де вона сидить на колінах у Піке, пристрасно притиснувшись до коханця в жаркому поцілунку.

На фінальному матчі Кубка Іспанії у квітні 2011 року Шакіра була серед уболівальників – сиділа на трибуні разом із батьками Жерара. Коли “Барселона” програла “Реалу”, Піке, не соромлячись телекамер, піднявся до коханої, а та подарувала йому втішний поцілунок.

Але восени 2011 року потік фотосвідчень щастя раптом вичерпався. Кілька місяців співачку та футболіста не бачили разом. Якось вони з’явилися удвох на презентації книги, написаної батьком Жерара (сеньйор Піке – бізнесмен і письменник), але трималися скоріше як старі друзі, ніж закохані.

Виною тому був роман Жері з якоюсь юною дівчиною, про яку папараці так нічого і не зуміли дізнатися. Як завжди, знайшовся «друг сім’ї», який роззвонив світові про невірність красеня. І одразу вступив хор моралізаторів, які з фальшивим співчуттям вигукували: «А чого ти чекала? Хлопцю за двадцять, це його найкращі роки, ти ж не думала, що він буде вічно прив’язаний до твоєї спідниці?»

Шакира Жерар Пике любовь дети семья
Нурія Томас, колишня коханка Жерара Піке, 2012 р.

Ні Шакіра, ні Жерар не коментували цих чуток. Усі повідомлення в «Твіттері» та «Фейсбуку» співачки, які публікуються в цей час, стосувалися лише її ділових досягнень. Наприклад, у вересні 2011 року разом із музикантом гурту Pink Floyd Роджером Вотерсом вона придбала за шістнадцять мільйонів доларів острів у Карибському морі. Там вона збиралася збудувати шикарний курорт. Мама Шакіри, Нідія, недаремно казала, що її дочка ніколи – ні на хвилину – не зупиняється, навіть якщо їй погано.

І все ж таки Шак видала свої почуття, наважившись радикально змінити імідж. Вона провела шість годин у салоні краси, який весь цей час був закритий для інших відвідувачів, і майже одразу виклала фото себе з новою зачіскою у «Твіттері».

Давно відомо: коротка стрижка найбільше підходить жінкам, які намагаються взяти під контроль своє життя. Не можна допустити, щоб довгі біляві пасма потрапили в жорна долі, інакше затягне, перемеле, розріже на шматочки. Сильна жінка – коротке волосся. Ось такий асоціативний ряд.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

Втім, можливо, Шак просто хотіла підкреслити свою красиву спину – наступного дня на церемонії вручення іспанського аналога «Греммі» вона була у відкритій сукні на бретельках. Нехай зрадник подивиться і подумає про те, чия спина краще – однієї з найтитулованіших співачок світу чи якоїсь профурсетки.

А потім сталося примирення, деталі якого залишились за кадром. Свій спільний день народження вони знову відзначили разом – у березні зняли приватну віллу в італійському містечку Амальфі, щоб провести тиждень удвох. І з того часу вже не розлучалися.

Влітку 2012 року закохані купили будинок під Барселоною, в місті Есплугесде-Льобрегат. На той час Піке почувався солідним бізнесменом: створена ним компанія Kerad Games, яка випустила комп’ютерну футбольну гру Golden Manager, вже почала приносити дохід.

Жерар дуже пишався тим, що сам вигадав ідею, виклав її на тридцяти сторінках і зумів зацікавити класну команду програмістів. Ідея справді виявилася гарною: у грі можна стати і тренером, і менеджером, брати і звільняти гравців, розробляти стратегію матчів… А головне – грати можна в соцмережах, про що Жері колись мріяв. Тепер він досяг того віку та статусу, коли хлопчики придумують собі іграшки самостійно.

Шакира Жерар Пике любовь дети семья
Шакіра та Жерар Піке на презентації альбому співачки, 2014 року.

Новий будинок теж виявився приємною іграшкою: багато кімнат, спортзал, розкішний басейн. Розташування зручне – всього п’ять хвилин на машині до стадіону “Барси”. Плюс особняк відокремлений від вулиці неєвропейським високим парканом і розташований на постаменті, де захований гараж та інші службові приміщення.

Ні у вікна, ні у внутрішній дворик з вулиці не заглянеш, хіба що з вертольота. Всі ці застереження були дотримані не просто так: тридцятип’ятирічна Шакіра нарешті чекала на дитину.

Ця парочка не була б собою, якби навіть очікування потомства не перетворила на маленьке шоу. Шакіра виклала в «Твіттері» знімок свого живота, що округлився, супроводивши підписом «Тепер у мене немає кубиків – залишилася тільки кулька». Не обійшлося і без журнальної фотосесії на восьмому місяці: груди зірка, на відміну від багатьох своїх попередниць, оголювати не стала (все-таки католицьке виховання), але животик показала у всій красі.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

Їхній первісток з’явився на світ 22 січня 2013 року. Для Шакіри заздалегідь орендували цілий відсік на поверсі у престижній клініці Teknon. На вимогу майбутньої мами весь персонал відфільтрували за статевою ознакою: жодних лікарів чоловіків, жодних медбратів та прибиральників. Підвіконня були заповнені горщиками із рослинами, щоб відгородити зірку від папараці.

Шакира Жерар Пике любовь дети семья
Новонароджений Мілан Піке Мебарак з татом Жераром, 22 січня 2013 р.

Одну палату спеціально обладнали для породіллі, іншу для родичів, які приїхали її підтримати. Вона обрала пологи за допомогою кесаревого розтину. Коли Шакіра прийшла до тями після наркозу, їй принесли малюка – це був хлопчик.

Приймаючи немовля з рук лікаря, Шак злякано вигукнула: «Пресвята Діва, він фіолетовий і зморшкуватий! Що це таке?” Бідолаха виявилася зовсім не готова до того, що діти з’являються на світ далеко не рожевими янголятами.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gerard Piqué (@3gerardpique)

Хлопчика, дуже схожого на тата, назвали Міланом. Спочатку папараці полювали на його знімки, але молоді батьки всіх обхитрили – самі опублікували в інтернеті фотографію малюка!

На сайті Шакіри заздалегідь, ще до народження Мілана, було відкрито віртуальну вітальну вечірку baby shower, і кожен гість міг переказати гроші, але не на подарунок Мілану (як на звичайній вечірці), а на благодійність до фонду ЮНІСЕФ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

Через два місяці після народження малюк вже побував разом із мамою у Штатах, на зйомках американської версії проєкту «Голос», куди її запросили як суддю. Шакіра опублікувала в соцмережах кілька знімків із Міланом у суддівському кріслі. На фотографіях малюк корчив пики, і Шакіра кумедно прокоментувала кожну з них.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

Тоді ж вона розповіла ведучій американського вечірнього токшоу Еллен Дедженерес, що народження дитини виявилося не таким ідилічним, як його зазвичай зображають.

– Мені довелося зіткнутися з багатьма речами, на які я не очікувала. Наприклад, я виглядала як шарпей і з жахом думала: «Боже мій, чи буду я колись знову сексуальною? Чи буду приваблива для свого чоловіка так само, як і раніше?»

Втім, на той момент глядачі токшоу могли б розгледіти на талії Шакіри зайві складки лише під мікроскопом. Майже одразу після пологів вона продовжила заняття зумбою (танцювальним фітнесом під запальні латинські мелодії) та швидко повернулася у форму.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

Десятирічна різниця у віці не дозволяла розслаблятися, та й давні комплекси щодо тіла нагадали про себе. Втім, психотерапевт не знадобився: сімейне життя і материнство виявилися сильнішими ліками. А може, навпаки, завдяки багаторічній терапії Шакіра нарешті обрала правильного чоловіка, поряд із яким почувалася комфортно.

Попри стереотипи, двадцятишестирічному батькові сподобалося займатися дитиною. Він навчився міняти підгузки, грав і гуляв із Міланом, співав йому перед сном гімн “Барселони”. І, звичайно, вбирав у крихітну форму «Барси» та кросівки розміром зі свій великий палець.

Шакира Жерар Пике любовь дети семья
Шакіра із сином Міланом та матір’ю Жерара Піке, Монтсеррат Бернабеу, 2013 р.

Радість Шакіри цього року була, щоправда, зіпсована судовим позовом Антоніо де ла Руа. Він уже побудував нові стосунки і навіть зібрався одружитися з Даніеле Рамос – Віцеміс світу – 2009. Але весілля – справа витратна. Тому Антоніо вирішив відсудити у Шакіри вісімнадцять відсотків доходу, отриманого нею в той час, поки вони були разом, а це близько сорока п’яти мільйонів. У суді, тепер уже офіційно, Антоніо стверджував, що якби не працював директором та продюсером Шакіри, то зробив би блискучу кар’єру рекламного агента та став мільйонером. Крім того, ексбойфренд вимагав залишити йому будинок в Уругваї та розкішну квартиру в Нью-Йорку.

Шакіра, добряче розлютившись, подала позов у відповідь, щоб довести, що її заробітки до Антоніо стосунку не мали. «Я була відомою та знаною співачкою ще до зустрічі з Антоніо. Моя кар’єра вже була на високому рівні», – сказала вона.

Розгляд тривав цілий рік, але в результаті суд визнав безпідставність претензій де ла Руа. Такий безславний фінал любовної історії.

Вирішивши фінансові питання, Шакіра знову повернулася до питань продовження роду. Вона хотіла двох дітей і, щойно Мілану виповнився рік, знову завагітніла. Уважні шанувальники помітили, що під час виступу на закритті чемпіонату з футболу – 2014 у Ріо-де-Жанейро Шакіра рухалася трохи менш різко, з меншою амплітудою, ніж зазвичай, ніби оберігаючи щось тендітне в собі. Так і було. І співачка, як завжди, не стала нічого приховувати – одразу зізналася шанувальникам, що виступала на третьому місяці вагітності.

Шакира Жерар Пике любовь дети семья
Жерар Піке, 2014 р.

Навряд чи можна так точно підгадати дати – скоріше, цій милій парочці просто пощастило, – але другий син, якого назвали Саша, з’явився якраз між датами народження старшого брата та батьків – 29 січня 2015 року, у тій же перевіреній клініці Teknon, теж за допомогою кесаревого розтину, і навіть фікуси на вікнах палати, схоже, були ті самі. Як кажуть, стабільність – ознака майстерності.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gerard Piqué (@3gerardpique)

Після народження малюка сімейство вирішило перебратися в новий особняк у престижному Барселонському районі Педральбес – триповерхове шале на проспекті Пірсон. Будинок коштував п’ять мільйонів євро.

Гроші для Шакіри ніколи не були проблемою: доходи їй приносила не лише музика, а й виробництво парфумів власної марки Shakira та участь у рекламних кампаніях. Щоправда, ревнивий Жері зажадав, щоб Шак відмовилася від зйомок із чоловіками. А Шакіра у відповідь заборонила Жерару зніматися з дівчатами-моделями. Що ж, трохи латиноамериканської драматургії у сімейному житті ніколи не було зайвим.

У Жери справи йшли не так добре. У 2014 році іспанська збірна з оглушливим тріском вилетіла з чемпіонату світу, знову поставивши рекорд, ставши першою командою чемпіоном, яка зіграла настільки погано наступного разу.

Сам Жері брав участь лише у першому матчі, а з другого та третього відпросився, пояснивши це болем у стегні. Гру Піке коментатори та вболівальники хвалили вже не так часто, і тренери підозрювали, що він занадто захоплений сім’єю та дружиною.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gerard Piqué (@3gerardpique)

Періодично він думав про перехід із «Барси» до «Манчестер Юнайтед», де колись уже грав. Щоправда, всюдисущі газетярі дізнались, що Шакіра категорично відмовилася переїжджати до Британії з чоловіком, а це – серйозний аргумент проти.

шов 2016 рік, і їхню сімейну ідилію ніщо не порушувало. У червні вони відпочили на Ібіці – тепер вже вчотирьох і зовсім відкрито: на приватній віллі від цікавих очей не ховалися, купалися і засмагали на муніципальному пляжі, мазали один одного сонцезахисним кремом, ганялися за дітьми у воді, дуріли і цілувалися.

Шакира Жерар Пике любовь дети семья
Шакира с младшим сыном Сашей Пике Мебараком, 2015 г.

Наприкінці червня Шак із хлопчиками та батьки Жерара, Жуан та Монсеррат, разом сиділи на трибуні стадіону під час ігор збірної Іспанії на чемпіонаті Європи. Іспанцям добряче не щастило. Шакіра раз у раз прикривала очі рукою, щоб не бачити епічних провалів улюбленої команди. Але за всіма пересуваннями Піке стежила уважно, адже потім він обов’язково розпитає, щоб перевірити, чи вона бачила: хто скільки голів забив, скільки передач провів?

Шак подобалося пристрасне, як і в неї самої, ставлення чоловіка до своєї справи. Вона любила ділитися з ним подробицями роботи над новим альбомом, який вийшов у березні 2017 року після трирічної паузи, яку Шакіра взяла, заглибившись у материнство. Головна пісня нового альбому називається «Шантаж» і виконана у дуеті з колумбійською зіркою реггетону, пекучим красенем Малумою. Тут ревнивому Жерару довелося промовчати: робота – це святе.

Шакира Жерар Пике любовь дети семья
Шакіра і Жерар Піке, 2014 р.

– Робота – це святе… Але діти все міняють, – ділилася якось Шакіра. – Я боялася, що триматиму все під суперконтролем – як і у випадку з піснями, з кар’єрою. Але з дітьми я така спокійна. Навіть смішно, адже всі думали, що я буду однією з тих істеричних матусь, які душать дітей своэю любов’ю, а я зовсім не нервую, я розслаблена…»

– Шак! – гукнув їй тренер. – Ти сьогодні якась неуважна. Зберися!

Тепер тенісний м’ячик слухняно відлітав від ракетки. Вона любить теніс: під час гри навколишній світ ніби перестає існувати, стискаючись до жовтого м’яча. Але сьогодні якісь невловимі думки чи скоріше образи не залишали її.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

Закінчивши гру, Шак у тому ж зосереджено-розслабленому стані вийшла на вулицю, у барселонський вечір, сіла за кермо сріблястого спортивного «мерседеса», повернулася додому і, всупереч звичці до постійної невгамовної активності, впала на диван і увімкнула комедійний серіал. Вона любить дивитися комедії разом із Жераром, любить його жарти… Як же вона скучила за чоловіком, хоч бачила його вранці!..

Шакира Жерар Пике любовь дети семья
Шакира и ее сыновья болеют за папу Жерара, 2015 г.

…- Ти мене геть задушила своїм контролем і своїм коханням! А наше життя? Нудота: діти, їхня школа, їхні спортивні змагання, дурні комедії вечорами. А я молодий, я хочу жити і розважатися!

– О, мамина булочка! Він стомився! А як ти хотів, діти і родина – це відповідальність! Чула я, як ти любиш “відпочити”. І що не на тренуванні ти затримався, а вештався клубами зі своїм дурним дружком Річі Пучем в компнії якихось шльондр!

Того вечора восени 2021 року все було не так, як зазвичай. Звісно, вони помирилися – за десять років разом сцени ревнощів стали чимось на кшталт ритуалу, іще одним підтвердженням їхнього кохання. І поцілувалися. Але без того вогню, що колись. Проблеми і справді накопичилися.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gerard Piqué (@3gerardpique)

 

Їхня історія починалася як улюблена Шак романтична комедія. А завершилася дурнуватим фарсом. Навесні 2022 року вона повернулася додому після гастролів і вирішила приготувати сніданок. Чоловікові і дітям – різноманітних смаколиків. А собі, за давньою традицією, тост із тонкою смужечкою полуничного джему. Жерар, Мілан і Саша дружно терпіти не могли полуницю. Але банка з джемом виявилася мало не порожньою. І Шакірі мов пелена з очей спала: всі плітки – правда. Про дівчину-стажерку у піарвідділі футбольного клубу, на яку Жерар дивився так, як колись на неї саму. Про його загули із друзями, коли вона їде з дому. А тепер він привів цю курву до них у дім, у дім їхніх дітей. Де були в цей час Мілан і Саша? Ну звісно, прикрила “добра” бабуся. Не дарма мамій Жерар наполіг оселитися поруч із його матусею, іще тим стервом.

Від болю в грудях перехопило подих. А ясний сонячний барселонський ранок раптом став для неї похмурим і темним. Мов чорна хмара нависла над самісінькою душею Шакіри. Його коханка готувала Жерарові сніданок у її домі, їла її джем, а він дивився і фантазував, як би їм було добре без Шакіри?

Їхній останній ранок під одним дахом вийшов гучним. Жерар не став нічого приховувати: він закоханий в іншу. А потому швидко зібрався і пішов у свою стару холостяцьку квартиру.

Кілька тижнів Шакіра збиралася з думками. Виходить, всі все знали – тільки не вона? Чи таки щось відчувала – але боялася собі зізнатись? Та ні: Шакірі просто було ніколи. Влада Іспанії заходилася пресувати багатих і знаменитих щодо податків і висунула співачці багатомільйонні претензії. Справа дійшла до суду і реального терміну у в’язниці. А десь далеко був тато, її таточко, який захворів. І от тепер до всього цього додалися ще й папараці, які і раніше їх не полишали, а тепер просто прописалися біля їхнього дому. А навпроти живе свекруха, яка прикривала свого зрадливого паскудного синочка. Шакіра довго терпіла її дурні манери – хапати за обличчя, тицяти пальцями. Вони ж бо родина, всіляке буває. І тільки зараз з усією ясністю зрозуміла, що стара відьма ніколи її не те що не любила, навіть терпіла через силу.

Розповісти все як є, щоб не множити плітки – це була Шакірина ідея. Жерара все і так влаштовувало. І як вона раніше не помічала його байдужості та інфантильності? Але вони зробили, як хотіла Шакіра.

Літо 2022 року було жахливим. “Важко не тільки мені, а й моїм дітям. Папараці отаборилися перед моїм будинком. І я з дітьми ніде не можу від них сховатися, крім власного будинку. Ми не можемо прогулятися парком, як звичайна сім’я, з’їсти морозива без папараці, які слідкують за нами. Тому це важко. І я намагалася приховати ситуацію перед своїми дітьми. Я прагну захистити їх, тому що це моя місія номер один у житті. Але потім вони чують щось у школі від своїх друзів або стикаються з неприємними новинами в інтернеті, і це їх ранить”, – зізнавалася Шакіра в інтерв’ю американському Elle.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELLE Magazine (@elleusa)

Жінка вирішила покинути Барселону з усіма її привидами. Колись вона пожертвувала своєю кар’єрою в США, щоб Жерар робив свою у Барселоні. Настав час повернути собі своє. А наостанок вона почепила велетенську ляльку відьми на балконі їхнього дому, що виходить на вікна колишньої свекрухи.

Шакіра залагодила питання з опікою дітей – довелося найняти команду детективів, щоб зібрати компромат на колишнього, який, бачте, такий зайнятий, що не зможе часто літати в США до синів, а отже, хлопці мають лишитися в Барселоні. Звісно, зайнятий – порати нову подружку, 22-річну брудну шльондру з – як іронічно! – іменем Клара, що значить “чиста і світла”. Гортаючи звіти детективів, вона не одразу усвідомила, що все це про її Жері. Вона геть не знала людину, з якою прожила десять років. Що ж, знає тепер: Піке за оплачені перельоти першим класом у США і аліменти від неї готовий відпустити дітей.

А ще вона добре знала себе. І почала наново збирати себе по шматочках найнадійнішим способом – музикою. Вона єдина її ніколи не зраджувала. Тут Шакіра дозволила собі виплеснути увесь свій біль і гнів. У “Te Felicito” з Рау Алехандро вона пригадала ту банку з полуничним джемом – зараз би вона радо запхала в холодильник голову зрадника Піке.

А у “BZRP Music Sessions #53” пригадала всі образи – як цей дурень не втримав прутня в штанах і проміняв їхню родину, її, розкішну жінку, яка вартує двох 22-літніх, на казна що. Ти проміняв Ferrari на Twingo, ти проміняв Rolex на Casio“, “Ти лишив мене зі своєю мамцею в сусідках, пресою під дверима і боргами перед Скарбницею“, – співала Шакіра.

У відповідь Піке став їздити на Renault Twingo і став рекламувати годинники Casio. Слабенько, Жерарчику, але хай буде, зараховано.

Та він порушив правила: вони домовилися рік після роз’їзду не з’являтися на публіці з новими коханцями. Та Піке чхати хотів на домовленості – спаскудив дитячі дні народження і її власний, виставивши світлину із Кларою.

жерар піке шакіра розлучення коханка клара чіа марті
Жерар Піке і його нова дівчина, 23-річна Клара Чіа Марті

“Ну постривай, ти про це ще пошкодуєш”, – подумала Шакіра. Без особливих емоцій. План у неї вже був…

Фото: Getty Images,instagram.com/3gerardpique

Дивіться також:

Жерар Піке вперше прокоментував розлучення з Шакірою: “Не збираюся витрачати гроші на очищення іміджу”

“Окреме місце у пеклі”: Шакіра жорстко висловилася про нову дівчину Жерара Піке

Шакіра привела своїх синів на червону доріжку музичної премії MTV Video Music Awards 2023 (ФОТО)