Видання Daily Mail повідомило про розставання однієї з найгарніших зіркових пар, актора Венсана Касселя та моделі Тіни Кунакі. Інсайдери твердять, що пара розійшлася кілька тижнів тому, і Тіна почувається жахливо. На підтвердження наводять два факти: Кассель і Кунакі повидаляли із соцмереж усі спільні фото, і він не святкував із дружиною вчора її день народження.

Вони одружилися 24 серпня 2018-го, і це викликало подив. Адже спочатку в серйозність їхнього роману мало хто вірив: що могло бути спільного у 50-річного чоловіка та 18-річного дівчиська? Але після трьох років зустрічей, кількох років у шлюбі та народження спільної доньки вони примусили повірити світ у силу кохання попри різницю у віці та інші перепони.

“Караван історій” розповідає про гарну історію пристрасті, ніжності, подружньої любові, яка між ними була.


– Тино, ти знову встала на дошку зарано! Треба було ще веслувати, дошка не встигла набрати швидкість, тому ти впала, – пояснювали приятели-серфери, поки Тіна, відплювавшись і прибравши мокре волосся з обличчя, знову підіймалася на дошку. Вона давно не серфила, але нічого, пам’ять тіла скоро включиться.

У дитинстві Тіна всерйоз займалася плаванням і мріяла стати олімпійською чемпіонкою, але через травму з мрією довелося розпрощатися. Це було болісно. З того часу вона не ставила перед собою довгих цілей, жила, як виходить, і любила жартувати, що не має уявлення, де опиниться завтра: «Ви, звичайно, можете купити квитки, щоб відвідати мене, от тільки я не гарантую, що сама в цей час кудись не зірвусь».

Хоча чому, власне, жартувати? Це чиста правда. Ось і зараз вона опинилася на Ібіці зовсім випадково — збиралася в Мадрид до друзів, але у подружки померла прабабуся, їй зараз не до гостей, а тут у Парижі підвернулася компанія знайомих серферів, і ось будь ласка — Ібіца.

На березі вона кинула важку дошку в тінь і розтягнулася на гарячому піску, відмінно знаючи, що зараз всі хлопці дивляться на її ідеальну дупку в малопомітних бікіні. Сама ж ліниво дивилася на море, де грали з хвилями кілька серферів.

Один привернув її увагу — сиві кучері та багатоденна щетина, але при цьому підтягнутий, спортивний і на дошці тримається чудово. Тіна легко впізнавала в натовпі людей, у яких, як і в неї самої, були гарні стосунки з власним тілом.

— О, дивись, це Кассель, я його вчора тут бачив, — скориставшись приводом, один із хлопців плюхнувся на пісок поряд з Тиною.

– Хто-хто? Це якийсь твій знайомий? — перепитала вона.

– Ти Касселя не знаєш? Ну даєш. 12 друзів Оушена” не дивилася, чи що? Він був одружений з Монікою Беллуччі, італійкою, красунею навіть у 50, я б її із задоволенням… Ну, загалом, розкішна жінка, а він узяв і розлучився. Тепер ось один на Ібіці тусується, мабуть, дівчат знімає.

– Це актор? — Тина з новим інтересом придивилася до дядька, який якраз доплив до берега і теж ліг на пісок недалеко від них. — Клас, я ще не знайома з жодним актором. Треба буде з ним сфоткатися для інсти, подружки заздрити будуть.

– А як так вийшло, що ти його не знаєш? — продовжував дивуватися хлопець. — Він навіть у Голлівуді зірка, я вже не кажу про Францію.

– А він француз?

— Тино, мон дьйо, ти в підвалі виросла? — засміявся хлопець.

– Та що ти заладив … Я росла на фермі, щоб ти знав. Ми жили на природі, не те що ви, парижани, діти асфальту. У нас не було телевізора, і ми не ходили в кіно, а тільки на футбол. І взагалі, кіно мене не цікавить, я збираюся стати топмоделлю.

– У тебе занадто красива дупця для моделі, – розсміявся її співрозмовник. – Модели всі плоскі. Але ти сама знаєш, що виглядаєш суперськи, краще Моніки!

Тіна неуважно посміхалася. Їй здалося, що сивий дядько теж дивиться в її бік, і вона негайно перевела погляд на море.

Увечері Венсан зайшов у бар із компанією друзів. На відміну від Голлівуду, в Європі він почувався досить вільно — папараці не дзижчали навкруги, як настирливі мухи, фанати не лізли робити селфі. У Європі люди ще здатні поважати чужу приватність.

Біля стійки сиділа гамірна компанія підлітків, років по двадцять. До сучасних дітей Венсан відчував складну суміш цікавості та легкої зневаги. Коли йому було приблизно стільки ж, він займався балетом, цирковою акробатикою, слухав гіп-гоп і джаз, відвідував курси французького класичного сценічного мовлення та водночас Міжнародну акторську школу в Парижі, де навчали за методом Лі Страсберга.

Йому було цікаво все, він мріяв сказати власне слово в кіно, якусь зухвалість, що вони й зробили разом із Матьє Кассовіцем, коли зняли фільм «Ненависть». До виходу «Ненависті» на екрани Париж у всьому світі асоціювався з Ейфелевою вежею, камамбером та Азнавуром.

Після тріумфу дебютного фільму Кассовіца в Каннах всі якось різко усвідомили, що на вулицях Парижа поліція б’є арабських емігрантів, які палять машини, і що в реальному житті тупість та безглузда жорстокість перемагає ідеалізм.

Кадр зі знімань соціальної драми Матьє Кассовіца «Ненависть», 1995 р. Головні ролі в картині виконали Венсан Кассель, Юбер Кунде та Саїд Тагмауї

Венсан чудово пам’ятав, як Матьє прийшов до нього з пропозицією зробити кіно про трьох друзів – араба, чорного і єврея. Він тоді відповів другу: «Слухай, це, схоже, буде чудове кіно, але я не хлопчик з околиці, я не жив на вулицях, не тримав під матрацом пістолет, нікого не побив, не продавав наркотики, не крав у супермаркетах, і мене не притягали в поліцію». А Кассовіц сказав коротко: «Не бійся».

Ось що було головне — не боятися і жити на розмах, так, щоб помітили і відсторонилися. А ці, нинішні, чого хочуть? Грати в телефоні, серфити і клеїти дівчат. Звичайно, він і сам був не проти склеїти красуню, але тільки таку, щоб з нею було не нудно.

Тут він усвідомив, що вже кілька хвилин дивиться на дівчину, що сиділа біля стійки бару в компанії приятелів. Висока, струнка, темношкіра, з кирпатим носом і копною кучерявого волосся. У маленьких шортах і майці, що підкреслює гарні груди. Вона безперервно сміялася над жартами хлопців. Венсан смикнув бровою і відвів очі. Занадто молоденька, зовсім дитина.

Але що має статися — трапляється.

– Салют, Венсане! — один із хлопців, що сидів біля стійки, підійшов привітатись. Актор впізнав його, хоча імені, звичайно, не пам’ятав, це був молодий продюсер з рекламного агентства, який брав участь у зніманнях реклами з Касселем. — Випий з нами, це велика честь для мене та моїх друзів!

Венсан не став відмовляти — не хотів здатися зарозумілим, та й настрій був відмінний: він почувався спокійним і розслабленим. Тиждень на Ібіці, потім повернення в Бразилію, що стала практично рідною; зйомки у Ксав’є Долана в «Це всього лише кінець світу» в Канаді будуть через пару місяців, «Джейсона Борна» на Тенерифе почнуть знімати восени.

Венсан намагався регулювати свій робочий графік так, щоб між фільмами завжди був час для сім’ї, друзів, іноді самотності. Інакше навіщо все це? Запасне життя грішникам-акторам не передбачене, треба жити зараз, і жити із задоволенням.

“За ваше здоров’я!” — хлопці підняли різнокаліберні келихи, Венсан відсалютував чаркою коньяку. Він зрозумів, що бачив дівчину вранці на пляжі, вона також займається серфінгом. Гарне тіло, і сміється заразливо. Тіна — так, здається, її звуть,— раптом усміхнулася, дивлячись прямо йому в очі.

-Я бачила тебе на пляжі. У тебе чудово виходить. Може, погодишся трохи потренувати мене? Ці хлопці ні на що не придатні, їм би тільки на мою дупу вирячитися.

– Там є на що подивитися, це правда, – розсміявся Венсан. -Не знаю, чим я можу бути тобі корисним, але давай спробуємо. До зустрічі вранці на тому самому місці! — і він, нахилившись, поцілував дівчину в обидві щоки — точніше, за правилами етикету, ледь торкнувся своєю щокою. Шкіра у неї була атласна і гаряча.

Повертаючись на віллу під оглушливий спів цикад, Венсан згадував свій нещодавній фільм «Цей незручний момент». Не шедевр, звісно, і в основному він сприймав знімання як спосіб приємно провести час на Корсиці та знову попрацювати з Жаном-Франсуа Ріше, у якого знімався у «Ворозі держави».

У фільмі «Ворог держави», 2008 р.

У фільмі він грав демократичного та розкутого татуся 17-річної доньки, в якого закохалася її подруга-ровесниця. У кіно цю малолітку-завойовницю грала напрочуд несексуальна, хоч і гарненька актриса. Роман 17-річної дівчинки з 45-річним чоловіком на той момент здавався йому абсолютною вульгарністю і дурістю – ну що в ній може бути цікавого?

Хто взагалі піде на таке? Один раз переспати, і то якщо випити дуже багато (як це й зробив герой фільму). Жінки до 30 його тепер не цікавили навіть як партнерки для випадкового сексу – досвіду ніякого, пристрасть тільки зображають.

Моніка, найкрасивіша жінка у світі, була на два роки старша за нього самого і після 17 років стосунків і шлюбу залишила в пам’яті гіркувато-солодкий шлейф, як розкішні парфуми. Будучи одруженим, він ніколи не втрачав нагоди завести короткий зв’язок на стороні (шлюб був дистанційним і дуже неформальним), але Моніка поставила високу планку.

Вона належала до тих рідкісних жінок, у яких тонеш, як у вирі: млосно чуттєва, зосереджена на своєму внутрішньому світі, класична femme fatale. Якщо вона щось хоче, персик чи чоловіка, їй досить просто простягнути руку.

Венсан Кассель с Моникой Белуччи
Венсан Кассель і Моніка Беллуччі, 2006 р.

Він чудово пам’ятав, як побачив її вперше. Це було на зніманнях фільму “Квартира“. Вона, відома італійська модель, на той час знялася в кількох епізодичних ролях, а він уже став зіркою французького кіно завдяки «Ненависті». Спочатку Моніка дратувала його самим фактом своєї присутності в кадрі. Він зарозуміло вважав її черговою красунею, яка намагається довести світові, що здатна на більше, ніж торгувати обличчям.

Але коли Моніка вимовила перші слова ролі, на майданчику всі замовкли. А Венсан немов поринув у темряву, в теплу воду, з якої не хотілося вилазити. Згадав притчі про середньовічних відьом, які зачаровували чоловіків одним поглядом, однією посмішкою, одним рухом стегна. І зрозумів, що влип.

…Він спіймав себе на тому, що стоїть біля відкритого вікна спальні, дивиться на темні дерева в саду і посміхається своїм думкам. Історія з Монікою була найважливішою історією в його життя, цього він не намагався заперечувати навіть під час сварок.

Вони народили на світ двох чудових дівчат, Деву та Леоні. Вони знялися в кількох фільмах, за які йому зовсім не соромно (і в парочці, за які соромно, але це для артиста звичайна справа, не завжди можна заздалегідь зрозуміти, вийде зі сценарію щось геніальне чи ярмаркове опудало).

Кадр із фільму «Невідворотність» із Венсаном та Монікою у головних ролях, 2002 р.

Його буйний темперамент сперечався з її глибоководною пристрастю; у 30 років він намагався її приручити, зробити своєю, переконати жити разом, у 40—тішився її мудрості і дякував Богові за дружину, яка зовсім не претендує на весь його особистий простір.

Спочатку їх відмінності створювали вольтову дугу любовної напруги, але з часом ці ж відмінності стали дратувати. Можливо, він міг би рідше давати папараці привід для скандальних новин під заголовком «На фестивалі Кассель прогулявся стрип-барами»…

Але це точно не причина розставання. Американці схильні все драматизувати та спрощувати. Моніка, як і він сам, чудово розуміла, що зберігати вірність без пристрасті, поваги та відданості – просто марнування часу і життя. А секс – це всього лише секс.

В усякому разі, він не сприймає розлучення як помилку чи поразку. Їх із Монікою девіз завжди був таким: сьогодні ми разом, а завтра побачимо.

Нині він знову щасливий. Коли ти нещасний, тебе дратує майже все. Коли в тебе чорна смуга в житті, хочеться вбити всіх одразу і говорити тільки про погане, але якщо почуваєшся щасливим, все стає легко.

Ось як зараз: Ібіца, ніч, з моря долітає легкий бриз, цикади божеволіють від любовної томлі. І те дівчисько, напевно, зараз у ліжку з кимось із ровесників. Венсан смикнув плечима, ніби кажучи собі — та хай, тобі яке діло, чувак? І пірнув під прохолодні простирадла.

…Вранці вона знову була на тому самому пляжі. Рішуче наблизилася, тягнучи дошку під пахвою. Деякий час він справді допомагав їй впоратися з неслухняною дошкою, отримуючи задоволення від її жвавості, безпосередності та заразного сміху.

Потім вони обсохли і вирішили прогулятися до найближчого бару на березі. Тіна зав’язала вузлом на животі картату сорочку, Венсан натягнув поло і шорти. Так їх і сфотографували папараці, що недоречно налетіли. Добре хоч трималися віддалік, в обличчя не лізли.

– Так ти, значить, справжня зірка? —Тіна подивилася на Венсана з новим інтересом. Він усміхнувся:

– Можна і так сказати. Справжня зірка – це, напевно, Роберт де Ніро, Мартін Скорсезе. Круті хлопці. Мій батько був зіркою принаймні у Франції. Французьке кіно відмінне, але будемо відвертими — одна роль у «Друзях Оушена» забезпечила мені таку популярність, яку не змогли б дати двадцять фільмів у Франції. І я дуже радий, що мене запрошують у Голлівуд. Коли актори кажуть, що байдужі до голлівудської слави і ради бути виключно французькими виконавцями, це брехня!

– Твій батько теж був актором?

—Так, і танцюристом. Знімався в комедіях та танцювальних фільмах, багато грав на сцені. Його звали Жан П’єр Крошон. Кассель — це його псевдонім, і так вийшло, що я його успадкував. Я довгі роки боровся з батьком — як буквально, так і всередині себе. Не хотів бути схожим на нього. Але зараз я дивлюся на себе в дзеркало і бачу, що ця схожість тільки посилюється. У «Ворогу держави» ми збиралися грати батька та сина… Але він захворів напередодні зйомок. Рак. Я відвідував його в лікарні. Запитав у нього, чи впевнений він, що хоче виконувати роль персонажа, який помирає від онкології на ліжку в клініці. Він усміхнувся і відповів: «Думаю, я гідно зіграю». Незабаром він помер.

– О, мені дуже шкода. — Тина доторкнулася до його руки.

– Мій батько прожив хороше життя, – знизав плечима Венсан. Йому чомусь було приємно розповідати їй про себе. Можливо, тому, що вже давно жінки не слухали його так уважно. Немає нічого солодшого, ніж переказувати себе новому слухачеві.

…Що дорослішим Венсан ставав, тим легше йому було говорити про батька, хоча довгі роки вони не ладнали. Раннє дитинство було цілком безхмарним: батько-актор, мати-журналістка, яка трохи підробляла моделлю. Люди цікаві, творчі, яскраві. Але потім ці дві творчі люди почали сваритися. Занадто дорого їм обійшлася втрата малюка, що народився після Венсана. І навіть народження третього, Матіаса, ситуацію не врятувало.

Сабін Літік-Кассель була справжньою бунтаркою в дусі 60-х, материнство давалося їй нелегко. Коли Венсану виповнилося тринадцять, батьки розлучилися. Сабін поїхала до Штатів, у Нью-Йорк, де їй запропонували роботу в журналі Elle – вона вела кулінарний розділ. Венсан часто їздив до неї, йому, на відміну від величезної більшості французів, подобалася Америка, хмарочоси, кока-кола та гамбургери, англійська мова, кеди та джинси, хіпхоп, гангста-культура…

Від Франції з її традиційністю, культом їжі, елегантністю та гарними манерами зводило щелепи. Дико бісив батько, вишуканий денді, якого обожнювали жінки, зі своїм вічним уайлдовським: «Зберігаючи незворушність, вражай несподіваністю» та титулом «французького Фреда Астера». У Парижі про Венсан всі говорили: «О, це ж син того актора!» Як у такій ситуації знайдеш себе, свою особистість?

1999 р.

Венсан бунтував. До шістнадцяти його виключили з двох престижних ліцеїв, з третього — католицького — він втік сам, назавжди ставши атеїстом. Навколо нього було багато дівчат, багато наркотиків. Дівчата робили аборти. Друзі вмирали від передозування. Батько погрожував Венсан реабілітаційною клінікою.

– Я переконав його, що зупинюся сам, і вступив до циркового училища Анни Фраттеліні, це стара циркова школа в Парижі. Ми там багато займалися балетом, акробатикою, вчилися жонглювати, ходити канатом, їздити на конях і все інше. І каскадерських трюків: лазили по скелях, отримували бойові навички – наприклад, як безпечно вдарити людину стільцем по обличчю. Майстерність актора ґрунтується на тілесності. Перевтілення – воно від тіла йде, не від голови, – говорив Венсан, ніби ця дівчинка могла зрозуміти хоч що-небудь.

Але вона кивала і, як і раніше, була незвичайно серйозна.

— Але в той момент мені здавалося, що я в жодному разі не маю бути актором, це батьківська справа, а я буду клоуном. Моя перша вистава, яку я сам придумав і зрежисував, була буфонадою, сумішшю акторських і циркових технік — по суті, ми з друзями виступали як вуличні циркачі. Пам’ятаю, я страшенно пишався, що батько цю виставу ходив дивитись і навіть схвалив. Але загалом я недовго там провчився. Досить розуму кинути. І це добре, бо інакше сьогодні перед тобою сидів би клоун-злий, небезпечний і майже напевно розчарований.

Тіна посміхнулася:

– Чому розчарований?

– Тому що моя справа – кіно, театр. Як тільки я почав зніматися, коли зустрів своїх, остаточно своїх хлопців, з якими ми потім зняли кілька фільмів — Матіє Кассовіца, Гаспара Ное,— все стало на свої місця. Молоді режисери, які начхати хотіли на «національне кінонадбання Франції», на всі ці сантименти — ах, «нова хвиля», ах, Годар із Трюффо… Ми були поколінням, а відчували себе сектою. Не знаю, чи можливо зараз щось схоже. Інтернет та попкультура все опошлюють. Я не правий?

– Ой, благаю, не будь занудою! Соціальні мережі дозволяють людині вільно самовиражатися! Розкажи краще, як це — зніматися в кіно? Мені дуже цікаво! Візьмеш мене якось на майданчик?

– Зніматися в кіно – це як процес спокушання, – сказав серйозно Венсан. — Ти повинен розпалити в інших пристрасть до своєї персони. Завдання актора-подобатися. І тут немає нічого поганого, поки ти робиш це інстинктивно. Але щойно ти починаєш прораховувати кожен крок — усе, кінець. Сам не помітиш, як станеш другим Депардьє. А, ну так, ти не знаєш, хто це! Не важливо забудь. Він старий і товстий. А я ні.

Актор легко піднявся з барного стільця, перестрибнув через огорожу тераси і пройшовся колесом по піску. Його супутниця теж схопилася, заплескала в долоні. Обтрушуючи долоні, Венсан усміхався, дивлячись на неї, і раптом зробив крок, обійняв, поцілував десь за вухом. Його обдав запах гарячої шкіри, теплого волосся… юності, чистоти. Вона завмерла, принишкла. Венсан відпустив Тіну, уважно подивився їй у очі.

– Пішли до мене?

– Процес спокушування закінчено?Але іронія в неї вийшла якоюсь беззахисною.

– Я ще навіть не починав, мадемуазель. Так що так, ні, не знаю?

Тіна невпевнено кивнула. Похитала головою. Знову кивнула, тепер уже рішуче. Вклала свою долоню в нього.

– До речі, скільки тобі років? — кинув він ніби ненароком, вирулюючи зі стоянки і перевіряючи, чи немає поблизу папараці

– Яка різниця? Ми ж не в Штатах. Вік сексуальної згоди у Франції — 15 років, копи тебе не зжеруть живцем, не переживай. – Вона захихотіла, спостерігаючи за його обличчям. - Ой годі тобі. Мені у квітні якраз виповнилося 18.

– Останній раз, коли я спав твоєю ровесницею, мені самому було 16, – посміхнувся Венсан.

…Коли в кімнаті стало зовсім темно, вона вислизнула з ліжка, накинула сорочку, натягла шорти прямо на голе тіло і поцілувала його на прощання. Він провів її поглядом, потім відкинувся на подушки. На простирадлах валялися крихітні мереживні трусики, він узяв їх, підніс до обличчя, вдихнув аромат, що став знайомим. У 70-х дівчата дуже намагалися виглядати незалежними, але насправді не були. Ось зараз інша річ. Схоже, для Тіни секс означав не більше ніж разом випити.

Нічого особливого між ними не сталося — юна дівчина нічим не могла здивувати дорослого чоловіка з великим досвідом. Хіба тим відчуттям енергії та життєвої повноти, яке вона поширювала кожним своїм рухом і навіть залишаючись нерухомою (що траплялося рідко). Після дня, проведеного з нею, Венсан почувався молодшим. Спати не хотілося. Він увімкнув лампу біля ліжка і дістав із тумбочки сценарій.

— Він такий кльовий, — в цей час говорила в трубку Тіна, проходжуючись по охололому піску вздовж води. – Зовсім майже сивий, але красень, чесно. Справжній чоловік такий галантний. І він актор, уявляєш? Відомий, я погугла. У нього, напевно, є зв’язки в модельному бізнесі. Ні, звичайно, я не для цього… Він мені правда подобається. Навіть не відчуваю, що він настільки старший. Наскільки? Ну, набагато. На 31 рік, якщо тобі такі важливі цифри. Так, він старший за тата. Ой, Сесіль, ти нічого не розумієш! Годі хихикати!

Тіна спересердя натиснула відбій. Якщо чесно, вона й сама не дуже розуміла, що відбувається. Просто літня пригоду на Ібіці. Так і вважатимемо. У дні, що залишилися на острові, вони зустрічалися щодня, але уникали людних місць, щоб не дражнити папараці. Плавали, ловили хвилі, дуріли, сміялися. Тіна розповідала про себе так само охоче, як слухала.

Венсан Кассель із Сарою Маречек у драмі «Небезпечний метод», 2011 р.

Її батько наполовину тоголезець, наполовину француз, жив у Марокко, а потім поїхав до Франції і там, у Тулузі, познайомився з італійкою з Сицилії («О’кей, це дещо пояснює» — подумав Венсен). Точніше, наполовину італійкою, наполовину іспанкою з Андалусії. Вони закохалися з першого погляду. «Мама і тато обидва красені. Уяви, яка суміш, так? — наївно похвалилася Тіна. — Мені подобається, що мої батьки такі міжнародні. Це як паспорт — що у тебе більше віз, то більше ти відкриваєш для себе світ».

У Тіни є брат і сестра, Захарі і Кассандра. Батьки один одного люблять, і дітей теж дуже люблять і підтримують. «Я думаю, що вони всі пишаються мною. Я теж хочу для них всього найкращого і завжди їм кажу, що, поки вони щасливі, все у нас добре».

Сім’я Кунаки жила в Тулузі, потім вони переїхали в Країну Басків, в Біарріц, купили невеликий будинок.

— Ми жили на березі океану, і я вже тоді займалася серфінгом. Коли мені було десять, на пляжі мене побачив хлопець із рекламної агенції і запропонував знятися в рекламі нової колекції дощок Quicksilver. То була моя перша робота!

У 15 років Тіна поїхала від батьків — вирушила вчитися в Мадрид, у відомий Французький ліцей, де навчаються, між іншим, діти Зідана («Ти любиш футбол? Як — ні? Як можна жити в Бразилії і не любити футбол?»). було круто, хоча спочатку вона і на іспанському не говорила. Але з усіма потоваришувала, і з викладачами теж. І іспанська вивчила.

Там, у Мадриді, вона продовжила підробляти моделлю, хоча батькам це не дуже подобалося. Ось, власне, і все. «Недовга історія, взагалі-то. Не те, що твоя». “У тебе хороший старт, і історія буде цікавою, я впевнений”, – відповів Венсан, дивлячись на неї з глузливою, але все-таки ніжністю.

Колись Тіна та Венсан щедро ділилися своїми почуттями у соцмережах

Тепер йому вже не здавалося, що закохатися в дівчинку, яка тобі дочки годиться, може тільки старий пошляк. В ній була краса невловимості. Вона знаходилася поруч, але в той же час — у коконі своєї юності, інопланетянка, незнайомка.

Проводила багато часу з друзями, розмовляла з ними на якомусь пташиному жаргоні, робила нескінченні селфі для інстаграма, слухала реп і танцювала в клубах. Дивитися на неї було приємно, але трохи болісно, бо хлопці довкола теж дивилися, а деякі й торкалися в танці.

З Монікою чужі погляди швидше приносили задоволення. Подружжя було настільки впевнене одне в одному, що навіть погодилося грати постільну сцену в «Незворотності» повністю оголеними. Спочатку на пропозицію Гаспара Ное зайнятися з дружиною справжнім сексом перед камерою Венсан відповів коротко і матюками. Але коли вдома, у ліжку перед сном, переказав Моніці розмовою з Гаспаром, та несподівано спитала: «А чому ти відмовився?» Моніка була таки трохи відьма… але він її непогано вивчив за 17 років стосунків.

Про Тіні він не знав нічого — навіть хоче продовжувати чи ці ігри краще перервати прямо зараз, щоб не було боляче потім.

Коли канікули у Касселя закінчилися, вони розлучилися без довгих розмов — Венсан полетів додому в Бразилію, де жив уже кілька років і куди невдовзі мали прилетіти з Парижа доньки. А Тина полетіла в Біарріц до батьків. Роман продовжився в WhatsApp і смсках.

Тіна Кунакі і Венсан Кассель

«Мене запросили знятися в кліпі відомого репера, це так круто!» — хвалилася Тіна і малювала серця.

Венсан зі смайликами тільки знайомився, тому вважав за краще літери: «Ми водимо машини, бігаємо, стріляємо, б’ємося, – писав він зі знімань в «Джейсон Борні». -Я почав почуватися мімом: суцільна пластика і жодного тексту. Лише постійні «Ай!» та «Ооох!» у бійках. Після команди “Знято!” я біжу до масажистки. Все-таки мені вже не двадцять років, і щоб наступного дня підняти себе з ліжка, потрібно робити масаж. Вважав би за краще, звичайно, щоб це зробила ти».

Коли знімання закінчилися, Венсану було цілком зрозуміло, що спати з іншими йому не хочеться. Чому – загадка для нього самого. Але ось іди ж ти. Довелося летіти до Парижа. Тіна, зустрічаючи його в аеропорту, танцювала від радості. Перерви між сексом були не такими вже довгими, але невгамовне дівчисько все ж таки наполягло на тому, щоб познайомити його з братом і друзями.

Тіна Кунакі з братом Захарі, 2018 р.

Спочатку хлопці напружилися, проте Венсан може бути чарівним, якщо хоче. Курити, не спати, вештатися по барах і іржати над грубуватими тинейджерськими жартами – все це приносило майже таке ж гостре задоволення, як секс.

Роман із 18-річною виявився чимось на кшталт курсу потужної антиейдж-терапії. Хто від того відмовиться? Вже точно не Венсан, переконаний, що «лють, з якою ми народжуємося, має залишитися з нами на все життя».

Влітку 2016 Кунакі опублікувала в інстаграмі фото з Венсаном. На гранично провокативному (як першого спільного селфі) знімку парочка лежала на дивані біля басейну. Тіна – в майці, бейсболці і з сигаретою в зубах, Кассель – з густою кудлатою бородою і оголеним торсом, його рука десь у гелфренд між ніг. У фотографію мертвою хваткою вчепилися і таблоїди, і глянсові видання. Не так багато зірок першої величини зустрічаються з дівчатами, що ледве закінчили школу.

Той перший оприлюднений знімок з Венсаном з інстаграма Тіни, 2016 р.

У листопаді 2016 року Венсан вперше представив коханку офіційно на шоу Victoria’s Secret у паризькому Гран-Пале. Венсан, у оксамитовому смокінгу з рожевою хустинкою в кишені, обіймав свою яскраву шовкову Лоліту, лукаво посміхався фотографам і майже змовницьки ним підморгував: «Ну що, хлопці, я непогано зустрів своє 50-річчя?»

З цього моменту професійна кар’єра мадемуазель Кунакі різко пішла вгору. Венсан навіть не знадобився залучити свої зв’язки. До появи знімків з Касселем Тіна Кунакі була просто моделлю-початківцем з іспанського агентства Mad Models. Після стала світським персонажем, впізнаваним обличчям.

Тіна Кунакі та Венсан Кассель, перший офіційний спільний вихід, 2016 р.

Вона знялася у кліпі французького R’n’B-виконавця М.Покора на пісню Belinda (21 мільйон переглядів, на хвилиночку), взяла участь у показі Jean Paul Gaultier на паризькому Тижні моди, підписала контракти з великими модельними агенціями, зокрема IMG; знялася у фотографа Джанлуки Фонтани у досить сміливій фотосесії: на дівчині був лише мереживний топ, мереживні чоботи та десяток браслетів.

Тина Кунаки
Тіна Кунакі на показі Jean Paul Gaultier весна-літо-2017 на паризькому Тижні моди

Венсан залишав у її інстаграмі лайки і ніжні компліменти, на перший погляд, які служили ілюстрацією до приказки «Сивина в бороду — біс в ребро» (тим більше що борода ставала все довшою і кудлатішою). Але цілком імовірно — і навіть найімовірніше — що Кассель, освоївши соціальні мережі, просто допомагав коханій розкрутитися. І робив це віртуозно.

Пара проводила досить багато часу в Бразилії – улюбленій країні Венсана. «Бразилія – одне з останніх місць на землі, де життя має… поетичний вимір, – пояснював він Тіні свою пристрасть. -Тут просто в щоденне існування включений елемент поезії. Цього вже немає ні в Європі, ні в США, навіть у Японії залишилося на рівні сакура-ритуала. А в Бразилії люди ввечері, коли їдуть з роботи, обирають певний маршрут, щоб побачити захід сонця над океаном».

Так, вони побачили разом багато заходів сонця. Але в підсумку Кассель… перебрався назад до Парижа, де його мала робить кар’єру. Маленька пікантна деталь: Моніка в цей же час купила будинок в Ліссабоні, пояснивши журналістам, що втомилася від французької столиці і хоче жити з дітьми на березі океану.

Венсан Кассель і Стейсі Мартін у мелодрамі «Казка казок», 2015 р.

В мае 2017 года Беллуччі вела церемонію відкриття кинофестивалю в Каннах. Незадовго до цього вона заявила пресі, що у її житті є чоловік (і з’явилася на заході із 44-річним актором Жилем Лелюшем).

«У молодості я була більш чутлива до краси. Завжди з’являлася на публіці з симпатичними молодими людьми. Зараз мене більше цікавлять чоловіки зі зморшками, адже сліди часу на тілі та обличчі оголюють душу»,— сказала вона в інтерв’ю.

Венсан прочитав. І привіз у Канни Тіну. На червону доріжку з бойфрендом вона вийшла в сріблястому платті, в якому декольте закінчувалося там же, де починався розріз на спідниці. Моніка посміхнулася, напевно, однією зі своїх найтонших і найбагатозначних посмішок.

У листопаді 2017-го таблоїди зі смаком обговорили можливий розрив Касселя з його подружкою: хтось із світських оглядачів виявив, що актор та модель відписалися один від одного в інстаграмі.

Незабаром Кунакі помітили у Нью-Йорку в компанії гіп-гоп виконавця A$AP Rocky, чорношкірого красеня, теж знайомого з модельним бізнесом. Щоправда, потім всі згадали, що Тіна та Ракім давно знайомі та дружать… Але Венсанові цей Ракім ніколи не подобався.

Новий рік Кассель та Кунакі зустріли у Ріо. Їх фото – зі спини, рука Венсана по-хазяйськи лежить у подруги на стегні – Тіна, звичайно ж, опублікувала в інстаграмі.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от tinakunakey (@tinakunakey)


А потім і сам Венсан зробив це. Запостив фото з коханою в ліжку, де обидва, схоже, тільки прокинулися або тільки відірвалися один від одного. У підписі він процитував рядки з пісні бразильського співака Леандро Леарта: «Це життя — танець від початку до кінця. Я щасливий у твоїх руках, і тільки Бог розуміє мою радість. Я бачу в тобі все, що хочу». І додав хештег #myoneandonly. Тіна прокоментувала лаконічно: “Мій”.

Після цього її кокетливе селфі з обручкою на пальці вже практично нікого не здивувало. Весілля призначили на серпень, і пройде воно в рідному для нареченої Біарріце. Із сім’єю Тіни Венсан давно знайомий, а Захарі, який теж робить кар’єру моделі, навіть потусувався разом з ними в Ріо.

Мадам Кассель, яка нещодавно залишила журналістику і тепер пише казки для дітей (передусім для обожнюваних онучок) спостерігала за романом сина зі зрозумілим подивом. Але банальностей на кшталт «Дякую, що вона на цілих сім років старша за Деву» Сабін собі не дозволяла.

Венсан — прекрасний батько, який обожнює дочок і бавить їх, як принцес. І він занадто дорослий, щоб нове захоплення могло зашкодити дівчаткам. Все інше мадам Кассель, як справжня парижанка, цілком здатна з гідністю ігнорувати. Важливо, що її син виглядає щасливим.

«Наближення старості – дивна штука, мама, – одного разу сказав їй Венсан. — Якщо ти раптом починаєш розуміти, які речі ти любиш насправді, а які ні. І в тебе вже немає часу на вдавання».

Фото – Getty images, скріншоти з інстаграма героїв


Вперше опубліковано у журналі “Караван історій” (серпень 2018 року)

Дивіться також:

Моніка Беллуччі зустрічається із Тімом Бертоном – французькі ЗМІ

У мереживній білизні і сукні-корсеті: дочка Моніки Беллуччі знялася для обкладинки глянцю (ФОТО)

Моніці Беллуччі – 58 років: найефектніші образи, ролі і фотосесії актриси

Перший погляд: Венсан Кассель у ролі Атоса та Міледі Єва Грін в новому фільмі “Три мушкетери” (ФОТО)

Красавица-дочь Моники Беллуччи и Венсана Касселя начала модельную карьеру

Экс-супруги Моника Беллуччи и Венсан Кассель вместе вышлим на красную дорожку