30 липня відзначає день народження один із найзнаменитіших людей планети – Арнольд Шварценеггер. Залізному Арні виповнилося 76 років. Він народився у простій австрійській родині, а підкорив не лише рідну країну, а й увесь світ – як культурист, актор та секс-символ.

“Караван історій” розповідає, як Арнольду Шварценеггеру вдалося здійснити американську мрію – прославитися, вдало одружитися, зробити кар’єру в Голлівуді і в політиці. І про таємний бік життя Термінатора – зв’язок зі служницею та позашлюбного сина.


Він підійшов до сітчастої огорожі дитячого майданчика. Діти мирно граються у пісочниці, гойдаються на гойдалках, стрибають у класики. Він бачить Патріка, Кетрін, Крістіну та Крістофера. А ось і Джозеф. А по той бік майданчика стоїть жінка. Тривога наростає. І він розуміє, що зараз цій ідилічній картинці настане кінець. Розуміє це і жінка.

Зустрівшись поглядом, обидва вчіпляються в сітку, трясуть її і шалено намагаються докричатися до дітей. Але марно. Голосу нема. І раптом через вершини хмарочосів з’являється величезний вогняний гриб. Полум’я летить на майданчик. Він робить зусилля, розриває сітку і вихоплює дітей із вогняної пастки. А жінку – не встигає. І в останній момент із жахом розуміє, що це Марія. З горла виривається крик…

– Сер, прокиньтеся! Що трапилося?

– Тату, з тобою все гаразд? Тату! Ну, тату!

Арнольд різко сів у ліжку. Треба ж, яка нісенітниця наснилася! Сон Сари Коннор у перекрученому вигляді – от тобі і згадав минуле у сиквелі «Термінатора»! Потрібно буде Лінді розповісти – ото посміється стара подруга.

арнольд шварценеггер сын джозеф внебрачный
Позашлюбний син Шварценеггера Джозеф Баена, 2017 р.

– Тату? Можна увійти? – у двері спальні зазирнув Джозеф. – Ти кричав так, ніби почалася ядерна війна!

– Мені й наснився ядерний вибух, синку. Прямо як у тій сцені в «Термінаторі», пам’ятаєш?

– Тату, ти надто вразливий. Збирайся, велосипеди готові.

Молодець син, все підготував. А він так ганебно проспав – і ще ганебніше прокинувся. Не тато-Термінатор, а дряхлий старий. Арнольд хлюпнув у обличчя холодною водою, розтер його жорстким рушником. І все одно все частіше він ловить себе на зрадницьких думках про те, як швидко настає старість. Тому щоденний велопробіг та силове тренування – це як Отче наш.

арнольд шварценеггер терминатор 3 восстание машин фильм роли
Кадр із фільму «Термінатор 3: Повстання машин» 2003 р.

На галявині перед входом весело гарцювала Віскі. Арнольд згаяв можливість зробити коло по галявині наввипередки з поні, перш ніж вирулив на шосе, де на нього чекав Джозеф. Здалеку замилувався сином: високий хлопець, потужний, кучеряві локони майорять на вітрі – молодий Геркулес. Треба ж було такому статися, що з усіх його дітей саме Джозеф, позашлюбна дитина, виріс його повною копією! І саме з Джозефом він близький найбільше.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Близькість із дітьми – найдорожче, що є в його житті сьогодні, хоч би як банально це не звучало. Кар’єрні амбіції, світова слава, популярність, прижиттєве призначення ідолом не йдуть ні в яке порівняння з любов’ю і прихильністю Патріка, Крістофера, Кетрін, Крістіни і Джозефа. Один лиш біль: діти Марії Шрайвер ніколи не визнають сина Патрісії Баени рідним братом. Його провина, що й говорити. Адже обіцянки самомсу собі – не давати своїм дітям приводу соромитися і ненавидіти батька – він не дотримався.

…Грізний крик батька обвалився на нього як холодний душ.

– Шнеле, Арнольд Алоїс! Ти як ганчірка. Сто віджимань!

Вже у сім років Арнольд міцно засвоїв, що він негідний хлопчисько, слабак, ледар і взагалі ганьба славного сімейства Шварценеггерів. День Арні та його старшого брата починався з обливання крижаною водою під бравурні звуки маршу «Дойче зольдатен» – так татусь Густав, який під час Другої світової встиг відзначитись у лавах СС, виховував у синах одночасно патріотичний дух та чоловічий гарт. Крижану воду Арні зненавидів на все життя.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Але гірше батькової муштри були косі погляди сусідів – у повоєнній Європі мало хто насмілювався слухати «Лоре, Лоре, Лоре», «Ліза, Ліза» та інші популярні мотиви часів Рейху. Недолюблювали Густава і через його діяльність поліцейського: ходили чутки, що Шварценеггер-старший не гребує суворими методами на допитах. Арнольд, як ніхто інший, знав, наскільки обґрунтовані підозри сусідів. Минуть роки, і він не приїде на похорон батька. Почасти тому, що Густав заповів поховати себе у супроводі «Дойче зольдатен». Поринути у минуле означало розтоптати самого себе.

Однак Густавова муштра несподівано дала й добрі плоди. У чотирнадцять років Арні виглядав як гидке каченя. Згрблений, нескладний, з непропорційно довгими руками, він міг запросто розкидати двох неслабких однокласників по кутках. У сімнадцять він навіть спав із гумкою еспандера на плечах. Коли однокласниці та сусідські дівчата почали пускати в його бік бісики, в голові Арні клацнуло: сила — м’язи — успіх. Зі спортзалу він більше не вилазив. Тоді на увесь світ гриміли імена радянських важкоатлетів – і хлопець обклеював стіну над узголів’ям ліжка фотографіями Юрія Власова та Леоніда Жаботинського, а не напівоголених красунь, як його друзі.

Але слава серцеїда все одно росла – пропорційно до м’язів, і незабаром Арнольд відкрив для себе ще один захоплюючий світ. У записній книжці телефони незліченних фройляйн чергувалися із записами «фрау така-то». Коли чергова фрау навідувалася в гості до сім’ї дізнатися «адресу спортзалу для чоловіка», Аурелія готувала для Густава цілу виставу, щоб батько-пуританин не з’явився вдома у «прайм-тайм» і не завадив синові “ділитися досвідом” із заміжньою гостею.

арнольд шварценеггер в молодости

Чорт забирай, жіноче захоплення – це той ще наркотик. Не такий, звичайно, як відчувати себе живою легендою і служити всенародним Термінатором Каліфорнії, але навіть зараз, у сімдесят з гаком, десь під ложечкою злегка підсмоктує, коли, вихором проносячись на велику повз якусь чарівну спорстменку або автомобілістку, чуєш услід протяжне: «Ах…»

Іноді йому здається, що це не велосипед, а потужний байк, а на плечах не майка, а чорна косуха, на очах – чорні непроникні окуляри, попереду сидить Джон Коннор, а сам він не Арнольд Шварценеггер, а Т-800, що прибув із майбутнього. Так і підмиває влаштувати для зустрічної дами маленьку виставу – нібито провернути в пальцях нібито обріз і нібито вистрілити їй у серце. Ух, скільки міс свого часу спіймалося на цю вудку! Прізвиська Залізний Арні, Австрійський Дуб, Машина приклеїлися до нього аж ніяк не через його персонажів.

Та все ж сьогодні, на восьмому десятку, можна чесно і відверто сказати: не жінками єдиними жива людина. І навіть не всесвітньою славою. Нехай вважають його сентиментальним старим бовдуром, але саме зараз єдине, що має значення, – це діти і ще те, що ми залишаємо після себе, – добрі справи на благо людей. І, навіть якщо його забудуть, а зроблене ним залишиться, свою місію на цій землі можна вважати виконаною.

Арнольд реготнув – згадав, як нещодавно знявся у соціальному ролику на підтримку виробництва електроавтомобілів. Загримований під латиноамериканського вусатого менеджера автосалону, він ретельно відмовляв клієнтів від покупки екологічного авта.

Свідомість співгромадян і їхній гнів на тупого продавця, який намагається всунути неконцептуальний автомобіль, порадували, але він ніяк не очікував, що серед клієнтів виявиться один унікальний – який не впізнав Арнольда навіть після знаменитої фрази I’ll be back. Громадянин із лайкою пішов скаржитися керівництву салону, а Арні на мить стало сумно. Невже сьогодні в Америці є люди, які не знають, хто такий Термінатор і тим більше Арнольд Шварценеггер?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

…У 1967-му він зробив усе можливе і неможливе, щоб стати найкращим культуристом у світі та здобути титул «Містер Всесвіт». Наступного року успіх було закріплено повторним званням. Потім цих титулів стане маса, його ім’я як найсильнішої людини у світі буде занесено до Книги рекордів Гіннесса. Обсяги біцепсів та трицепсів зростали, як і рій дівчат навколо, як і слава хулігана та забіяки, як і впевненість у собі.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Та й татко давно вже не наважувався стверджувати свою владу силою, і тільки під час гостювання удома Арні все ще доводилося слухати «Лоре» та «Лізу». І між іншим вирішилося, мабуть, найважливіше – переїзд до Америки. Прощавай, Австрія, забите село Таль, провінційний Грац, тато Густав, марші Рейху та слава Австрійського Дуба. Починається нова ера.

Каліфорнія. Благословенний рай. Золотий час для емігрантів. Затягнувшись сигарою (мабуть, це єдина звичка, що засуджується прихильною до здорового способу життя Америкою, від якої він не збирається відмовлятися навіть попри шкоду власному здоров’ю та іміджу), Арнольд перенісся думками в 1968-й. Щойно він ступив на американську землю, його пронизало передчуття: тут із ним обов’язково станеться щось грандіозне та незвичайне.

арнольд шварценеггер конан разрушитель фильм роли
У фільмі «Конан – руйнівник», 1984 р.

Звичайно, зазирнути в далеке XXI століття, у свою штаб-квартиру губернатора Каліфорнії, він не міг, але точно знав: Голлівуд від нього точно нікуди не дінеться. І вже за рік із хвостиком афіші американських кінотеатрів прикрашав постер із зображенням колісниці, в якій сидів страшенно сексуальний хлопець з кам’яними щелепами та рельєфним торсом. “У головній ролі Геркулеса – Арнольд Стронг”, – кричала афіша. «Геркулес у Нью-Йорку», безперечно, став би черговим прохідним фільмом, якби не Арні.

Трохи розчарований тим, що він Стронг, а не Шварценеггер, Арнольд, тим часом, зробив дуже правильні висновки. Перший: навіть із таким неймовірним тілом потрібно позбавлятися жахливого акценту, посилено вивчати мову. Другий: крутись-крутись і на вудку зіркової хвороби передчасно не ловись. Перші кроки культуриста були провальними, кіно великих дивідендів поки що не приносило. Працювати як проклятий – о, йому довелося відчути значення цього фразеологізму з усіх боків.

арнольд шварценеггер хищник фильм роли
У фантастичному бойовику “Хижак”, 1987 р.

Вранці Арні тягав штангу і гирі в тренажерному залі, потім їхав на цегельний завод, купував задешево партію цегли і перепродував її, повертався до зали, знову до втрати пульсу качав залізо, ну і, звичайно, не забував про приємності у вигляді шанувальниць. На щастя, для цього не треба було нікуди тікати. “Хочеш прокачати це тіло?” – фанатки Арнольда Стронга знали адресу спортзали та вишиковувалися біля входу шеренгою у два ряди. Яким дивом у ці лави потрапила спадкоємиця клану Кеннеді, він досі не може зрозуміти.

Задзвонив телефон. “Марія” – висвітлилося на екрані. Дивно, варто було на мить згадати про неї – і ось, будь ласка. Втім, за чверть століття шлюбу не дивно зростися, як сіамські близнюки, не тілами, так душами. Всі ці роки після розлучення у нього щоразу серце тікає у п’яти при будь-яких контактах з Марією. На дев’яносто дев’ять відсотків це непозбувне почуття провини перед нею.

– Я дізналася, як Кетрін хоче відсвяткувати день народження. Нам слід обговорити деталі.

Все, що стосується дітей, – вище за їхні особисті чвари. За це він нескінченно вдячний колишній дружині – за дипломатичність та вміння розділяти проблеми.

– Звичайно, люба. Вибирай місце та час. У мене, до речі, є ідея щодо подарунка.

– Благаю тільки, не даруй їй ще одного собаку! Поні теж не потрібне! У них із Крисом діти, тварини будуть зайвими!

арнольд шварценеггер дочь кэтрин шварценеггер
З дочкою Кетрін, 2011 р.

– Я не збираюся дарувати Кетрін ні собаки, ні поні. З Віскі вона може спілкуватися скільки душа забажає. Але колись Кетрін говорила, що мріє про арабського скакуна. Вважаю, це гідний подарунок.

– Арнольде! Я ж сказала, жодних тварин! – у голосі Марії задзвенів метал.

…На момент зустрічі з Марією в нього вже відгриміло перше кохання – з викладачкою англійської мови, старшою за нього на десять років. У розпалі був роман із симпатичною шанувальницею на ім’я Сью, яка працювала в салоні краси і вважалася серйозною дівчиною. Як у натовпі блондинок, яким надавав перевагу Австрійський Дуб, опинилася смаглява брюнетка? Вона була теж серйозна, навіть серйозніша, ніж Сью, – працювала репортеркою на телебаченні.

З Ліндою Хемілтон у фільмі "Термінатор"

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Арнольд губився перед Марією, затинався, пітнів і, що найстрашніше, плутав інфінітив з герундієм, Simple Forms – з Continuous Forms, а його акцент у хвилини вищої емоційної напруги ставав просто жахливим. Але Маріїні очі завжди світилися непідробним обожнюванням і навіть іноді – о так! – пристрастю. Її вбрання було стильним, манікюр та зачіска – бездоганними, парфуми – вишуканими, манери – аристократичними. І жодного разу доти, доки він випадково не побачив у журналі фото Марії в колі сімейства Кеннеді, вона не дала йому зрозуміти, хто вона і яка соціальна прірва лежить між ними…

На велопрогулянці з екоактивісткою Гретою Тунберг

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Дорогою додому він крутив педалі повільніше. Найогидніше в старості (не хочеться визнавати, але факт є факт) – це коли тіло перестає слухатися. Ні, він як і раніше у чудовій формі, і серце підлатали недавно, сто віджимань – норма на щодень, жим лежачи – теж легко. Але все ж таки немає вже тієї легкості, свободи рухів, яка була ще якихось десять років тому. Та й пагорби Брентвуда звивисті і круті. Будинок у цих місцях він купив ще в 90-х і після розлучення залишився в ньому жити. Адже діти виросли тут, це їхній батьківський дім. Для Джозефа, до речі, теж…

Віскі з тоненьким іржанням винеслася до воріт попереду собак. Його улюблениця. Марія не дуже любить тварин. У будинку, звичайно, були собаки, але це був їхній вічний камінь розбрату. Тварини вибиралися за особливими характеристиками – щоб у дітей не було алергії, щоб не смітили вовною, не гавкали, не бруднили лапами меблі. До речі, Кетрін, коли відокремилася від батьків, насамперед завела собаку. Марія жахнулася: це був пес так званої бійцівської породи, та ще й з притулку. Зараз у дочки та її чоловіка повний будинок собак, кіз, курей та іншої живності, вона не цурається працювати волонтеркою у притулку для собак, що також незмінно змушує її матір здригатися.

арнольд шварценеггер мария шрайвер свадьба
У день одруження з Марією Шрайвер, 1986 р.

Кетрін – їхній з Марією первісток. Марія була певна, що буде хлопчик. Усі десять років їхніх зустрічей йому не вірилося, що ця елегантна дівчина із найзнаменитішого сімейства не тільки Америки, а й світу може стати його дружиною. І не те що не вірилося – він навіть подумати не смів про те, щоб запропонувати Марії Оуінгс Шрайвер, племінниці президента Кеннеді, руку і серце. Марія Шварценеггер? Та не смішіть!

З Кетрін Шварценеггер, старшою дочкою

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Коли вони вечеряють у неї вдома, він залишається напівголодним – одних ножів довкола тарілок лежить п’ять штук! Вино потрібно пити з пузатого келиха на високій тонкій ніжці, шампанське – з того, що формою нагадує квітку, коньяк – з присадкуватого. Серветку слід витягнути з кільця, але не витирати нею рота в жодному разі, для цього є інша. У спальні не витягати покривало з ліжка, на сніданок не їсти булочки і забути про кислу капусту з сосисками назавжди.

У неї у друзях телеведучі, голлівудські зірки, сенатори – як попросити таку дівчину вийти за нього заміж? А вона, навіть якщо якимось дивом стане місіс Шварценеггер, втече від нього через півроку спільного життя, бо він має жахливий акцент, не має диплома магістра і взагалі він емігрант, а вона Кеннеді!

арнольд шварценеггер дочь кристина
З дочкою Крістіною Марією Аурелією, 2017 р.
арнольд шварценеггер сын патрик
Син Патрік, 2011 р.

Марія виявилася справжньою бойовою подругою у всіх сенсах. Народила чотирьох прекрасних дітей. Включалася у творчий процес кожної картини за його участю. Навчала його тонкощам мови, не здолала лише акценту. На червоних доріжках виблискувала своєю смаглявою, витонченою красою яскравіше за всіх кінозірок. Пережила трьох «Термінаторів» з усім супутнім багажем – багатотижневими розлуками, папараці, плітками, білявками. Організувала губернаторські перегони, надихнула, підтримала і активно брала участь у них. Відбула два терміни першої леді штату Каліфорнія. І завжди була вірною йому. Це він знає напевно.

арнольд шварценеггер бэтмен и робин фильм роли
Промофото кінокартини “Бетмен і Робін”, 1997 р.

Він підняв голову і глянув на пагорби навпроти. Вони з Марією планували купити там вілли для Патріка, Крістіни і Крістофера. Або навіть побудувати ще один будинок тут, на Шелон-роуд: здоров’я Крістофера, на жаль, кепське після давньої травми, хлопцеві потрібен постійний нагляд. І ось уже вісім років він тут один. І найжахливіше у всьому навіть не те, що Марія пішла, забравши всіх дітей. Найболючіший удар Арнольд пережив, коли Крістофер після їхнього розлучення і того кошмарного галасу в пресі взяв прізвище матері Шрайвер.

Сина можна зрозуміти. Образа за матір. До того ж остання дитина в сім’ї, Крістофер мав отримати горде легендарне ім’я Шварценеггер-молодший. Але за фактом молодшим став не він. Став Джозеф. Напівкровка. Син покоївки. Народився на п’ять днів пізніше Крістофера…

Багато разів давно не залізний Арні переносився пам’яттю в грудень 1996 року. Він – людина, яка зробила сама себе, найяскравіша голлівудська зірка, легендарний Термінатор, найсильніший культурист планети, член сім’ї Кеннеді, батько трьох дітей, чоловік чарівної, розумної, аристократичної жінки. Чого не вистачало в житті? Що стало тією точкою неповернення, що розколола життя на до і після сім’ї?

…У їхньому домі ніколи не було культу особистості. Гостей не ділили на «високих» та «низьких». Хатня робітниця подружжя Мілдред Патрісія Баена, народжена в Гватемалі, того різдвяного вечора веселилася разом із тими, кого бачила тільки на екранах кінотеатрів. Сільвестр Сталлоне – о мій боже! – Рембо! Джеймс Белуші, тато Кучерявої Сью! Лінда Хемілтон, та сама Сара Коннор, яку містер Шварценеггер спочатку вбивав, а потім захищав! Але найкращий, безперечно, сам господар, містер Арні. У Паті вся кімната обклеєна його фотографіями та постерами фільмів. Чоловік сердиться, але Паті сказала: зірве хоч одне фото – розлучення!

Танці, алкоголь, красиві жінки, молодість, самий розквіт, адреналін, що зашкалює, підвищений тестостерон. Обличчя Марії, її руки, що перебирають столове срібло – вилочка до ножика, тарілочка до підставки. Під столом крутиться лабрадор, випрошує ласі шматочки. Спокійний вираз обличчя і трохи дзвінкий голос: «Паті, приберіть звідси собаку. І дітям час спати».

арнольд шварценеггер джуниор фильм роли
У комедії «Джуніор», 1994 р.

Чорт! Чи буває ця жінка небездоганною? Ось такою, як Паті? Не треба мати фігуру, як у двадцять років, сукню від Valentino, зачіску волосинка до волосинки, не треба боятися хильнути зайвий раз шампанського і відірватися під хіт Мадонни, а не слухати нудну класику.

Паті відвела дітей і собаку і повернулася, і ось вона вже в колі його друзів, віддавшись ритму музики, розкута, яскрава, чуттєва. Жива! Природна! Як ті дівчата часів його молодості… Марія – його супутниця, соратниця, муза, підтримка, подарунок долі. Ха-ха! Подарунок на Різдво! Смішно, цього року він знявся в милій сімейній комедії «Подарунок на Різдво» – бачить Всевишній та критики, що комедійні ролі вдаються йому анітрохи не гірше, ніж образи брутальних лиходіїв. А то й краще. Марія зазвичай не висловлюється з приводу його кіноробіт, а Паті хвалить кожен його фільм: “Містер Арнольд, ми всією сім’єю ходили в кіно, мої діти вас обожнюють!”

арнольд шварценеггер подарок на рождество фильм роли
У комедії «Подарунок на Різдво», 1996 р.

…Марія та Паті виявили, що вагітні, одночасно. З четвертою дитиною Марія якось пом’якшала, не так люто пильнувала за столовим сріблом. Вирушаючи до лікаря, брала з собою і Паті. Жінки могли годинами шепотітися, обговорюючи нюанси своїх животів та їхніх мешканців. Це було щось нове в сім’ї…

– Тату, привіт. Хочу порадитися з тобою щодо подарунка Кетрін, – Крістофер дзвонить батькові рідко, в особливих випадках.

арнольд шварценеггер вспомнить все фильм роли
У фільмі «Згадати все», 1990 р.

…Крістофер народився 27 вересня, а через кілька днів, 3 жовтня, на світ з’явився син Мілдред і Рохеліо Баена. Різниці між хлопчиками не робили, Кріс і Джозеф росли разом і отримували любов обох сімей. Коли Арні зрозумів, що Джозеф його син? Коли одного дня Паті показала йому нові фото свого малюка? Чи коли хлопчик зробив перші кроки? Чи відчував і знав завжди, з самого початку, з того моменту, як стало відомо про вагітність хатньої робітниці? Одне точно: він дізнався про це раніше за Паті. А Марія не знала аж до закінчення його терміну на посаді губернатора Каліфорнії.

Хто першим висловив думку про те, що Арнольд Шварценеггер має всі дані для того, щоб очолити один з американських штатів? Затятий республіканець, за політичними поглядами він був – і є! – абсолютним опонентом дружини-демократки. І тим не менш саме Марія очолила виборчу кампанію свого зіркового чоловіка.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Гламурний штат Каліфорнія був прийнятий зіркою «Термінатора» у жалюгідному стані. Зданий до рук наступного губернатора Джеррі Брауна через вісім років, на жаль, без істотних змін. Особисто для держбюджету Термінатор Каліфорнії, як прозвали Арнольда в ЗМІ, зберіг щонайменше сімнадцять мільйонів доларів, відмовившись від зарплати держчиновника і отримавши власних, особистих збитків двісті мільйонів і трохи зіпсований імідж політика, який не впорався із завданням.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Але головний удар по іміджу політика, діяча, актора, кумира і просто людини був попереду. 3 січня 2011 року Арнольд Алоїс Шварценеггер офіційно склав із себе обов’язки губернатора штату Каліфорнія. А наступного дня зізнався дружині, що Джозеф Баена, син їхньої хатньої робітниці, – його дитина. І тесту ДНК не потрібно – достатньо подивитися на них, щоб побачити яблучко, що впало зовсім поряд з яблунею.

арнольд шварценеггер день рождения

Арнольд влаштувався у кріслі в тіні дерев і запалив улюблену сигару. Тоді йому здавалося, що легше зізнатися Марії та дітям у злочині, аніж у своїй зраді. Хоча сказати так – це визнати Джозефа помилкою, прикрою брудною обставиною на шляху чесної людини. Цього він зробити не міг – зрадити ще й в ні в чому не винного хлопця. Як було, він ніколи нікому не розповість, як і те, як йому живеться з цим ось понад десяток років…

арнольд шварценеггер алисса милано фильм коммандос
З Алісою Мілано у фільмі “Коммандос”, 1985 р.

«Круто!» – відреагував на новину Джозеф. Паті попросила про звільнення. Марія зібрала речі, свої та дітей, і спокійно сказала хатній робітниці:

– Вам немає сенсу йти. Ідемо ми.

Із сином Крістофером

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Із сином Крістофером

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Із сином Патріком

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Десять років. Багато це чи мало? Крістофер узяв інше прізвище. Кетрін вийшла заміж і народила двох дітей. Патрік дзвонив, але рідко, він актор, модель, увесь час зайнятий.

Із сином Патріком

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Крістіна взагалі пішла в тінь, змінила номер телефону та видалилася з соцмереж. Мілдред Патрісія Баена все ж таки звільнилася. Розлучення з Марією досі не оформлене офіційно, хоча ділити їм немає чого. Але разом вони вже ніколи не будуть.

Арнольд з дочкою Крістіною

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Дяка Господу, з роками діти змирилися, відтанули. Наречений Кетрін просив її руки саме в нього. Марія, як і раніше, рівна, строга, ідеальна. Тільки трохи втомлена. Джозеф став культуристом.

Внебрачный сын Джозеф, по иронии судьбы, больше других детей похож на Арнольда

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Його мати Паті – шеф-кухарем власного ресторану. А він, Арнольд, заснував благодійний фонд допомоги людям, які страждають на ДЦП та синдром Дауна. Бореться за екологію у коаліції з Гретою Тунберг, юною захисницею довкілля.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Знявся ще у трьох «Термінаторах». В останньому – з Ліндою Гемілтон. Її Сара Коннор обіцяла вбити його Т-800, цього разу остаточно. Невже? Але скільки разів це було «остаточно», і щоразу він обіцяв: I`ll be back.

арнольд шварценеггер терминатор 2019
У фільмі “Термінатор: Фатум”, 2019 р.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Можливо, повернеться не лише те, що втрачено в кіно, а й те, що насправді? Як сказав ще один його герой з фільму «Згадати все» Даг Куейд: «Після закінчення подорожі ви отримаєте дівчину, вб’єте негідника і врятуєте цілу планету». Гідна мета, щоб повернутися.

Фото: Getty Images, East News

Дивіться також:

Рідкісні кадри: Арнольд Шварценеггер показав молодшу доньку Крістіну (ФОТО)

Арнольд Шварценеггер защедрував із KALUSH у кліпі “Щедрий вечір” (ВІДЕО)

“Ви мене надихаєте”: Арнольд Шварценеггер зустрівся із гуртом KALUSH (ФОТО)

Крис Пратт: зять Шварценеггера, звезда Marvel и просто счастливчик