21 атмосферний фільм для новорічного настрою

Якщо наближення різдвяних та новорічних свят не надто відчуваєте за потоком новим і повсякденною метушнею, треба терміново дивіться новорічні фільми. У нашій добірці – стрічки, що забезпечать святковий настрій.

До Нового року 2024 місяць – маємо ідею майже на щодень

1.  “12 різдвяних побачень”, 2011 рік

Комедія-фентезілучшие новогодние рождественские фильмы

Кейт хоче помиритися з колишнім, але водночас призначає побачення наосліп із новим шанувальником. Її помилка, що обидві зустрічі вона призначила на один день напередодні Різдва – ну, щоб зустріти свято не на самоті. Вона так поспішає і нервує, що на мить непритомніє просто в супермаркеті. Усі її плани руйнуються, і вона лягає спати вкрай засмученою. А прокинувшись вранці, виявляє себе… на підлозі супермаркету. І так відбувається 12 разів – поки вона нарешті не розбереться зі своїми побаченнями.

2.  “Різдвяний поцілунок”, 2011 рік

Мелодрамалучшие новогодние рождественские фильмы

“Якщо вам захочеться казки на кшталт “Попелюшки” – цей фільм саме те, що треба”, – такий відгук написав один із глядачів. Юна дизайнерка інтер’єрів випадково зустрічається в ліфті з красенем, закохується, цілується – а потім з’ясовується, що це наречений її начальниці. Хочете дізнатися, що було далі – дивіться мелодраму (а святковий настрій вам забезпечать нью-йоркські новорічні пейзажі та інтер’єри).

3.   «Різдво Медеї», 2013 рік

Комедіялучшие новогодние рождественские фильмы

Black live matters, кажете? А ось героїня цього фільму боїться зізнатися матері, що живе з білим хлопцем. Але мама їде до неї на Різдво, і треба терміново щось придумати…

4.   “Грінч – викрадач Різдва”, 2000 рік

Гітлучшие новогодние рождественские фильмы

Новорічна класика (за касовими зборами серед святкових фільмів поступається тільки картині “Сам удома”) з Джимом Керрі, зеленим злюкою Грінчем і добрим псом Максом. Злісний Грінч хоче вкрасти у городян улюблене свято – Різдво. Ну-ну, давайте вкотре подивимося, що з цього вийде.

5.  «Хлопець на Різдво», 2004 рік

Мелодрамалучшие новогодние рождественские фильмы

У 13 років Голлі зустріла Санту і попросила в нього… бойфренда. Санта пообіцяв виконати її бажання, але через 20 років. Голлі дорослішає і перестає вірити в Санту – з особистим життям у неї не ладиться. Але Санта ніколи не обманює, і за 20 років Голлі в цьому переконається.

6.   «Фред Клаус, брат Санти», 2007 рік

Комедіялучшие новогодние рождественские фильмы

Ви знали, що у Сана Клауса є брат? А він таки є! Його звуть Фред, і якось йому довелося рятувати брата Санту, свято та й узагалі всю планету – бо якийсь експерт з ефективності хотів скасувати Різдво.

7. «Красуня і чудовисько: Чудове Різдво», 1997 рік

Казкалучшие новогодние рождественские фильмы

Класичний діснеївський мультик із прекрасною принцесою, зачарованим принцом і Чудовиськом, що ненавидить Різдво.

8. «Корона на Різдво», 2015 рік

Мелодрамалучшие новогодние рождественские фильмыЕллі 30, у неї є молодші брат і сестра, про яких вона піклується, бо батьки загинули. Чоловіка в неї немає, і грошей теж немає, тільки борги. А ще напередодні Різдва її звільняють, тож і роботи в неї немає. Але зате в неї є Різдво, і значить, незабаром усе зміниться.

9. “Забійне Різдво Гарольда і Кумара”, 2011 рік

Комедіялучшие новогодние рождественские фильмыБезладні друзі напередодні свята вирішують викурити косячок – і примудряються спалити ялинку тестя одного з них. Тепер їм треба терміново роздобути нове дерево, а оскільки хлопці вони недолугі, шлях до нової ялинки видається важким і тернистим (і смішним, так). Словом, фільм краще дивитися без дітей.

10. «Сам удома», 1990 рік

Супергітлучшие новогодние рождественские фильмы

Класика покоління індиго: восьмирічний хлопчисько залишився сам-один на зимові свята – і ох як пошкодують бандити, які вирішили грабувати цей будинок. (До речі, цього року знято римейк фільму з тим самим сюжетом, але і критики, і глядачі беззастережно віддали перевагу старому фільму).

11. «Ноель», 2004 рік

Драмалучшие новогодние рождественские фильмы

У головних ролях – Пенелопа Крус, Сьюзен Сарандон і казковий різдвяний Нью-Йорк із блискучими вогнями та прикрашеними ялинками. А ще – диво, звичайне різдвяне диво, адже “Різдво – це час, коли здійснюються будь-які бажання”, стверджують творці фільму.

12.«Подарунок на Різдво», 1996 рік

Сімейна комедіялучшие новогодние рождественские фильмы

Арнольд Шварценеггер хоче подарувати дитині іграшку на Різдво – ну, тобто, звісно, його герой. Але оскільки це Арні, йому не вдається просто піти в магазин і купити її – на його шляху стоїть безліч несподіваних, нездоланних (і кумедних) перешкод. І вже скоро 20 років світ, затамувавши подих, дивиться, як Шварценеггер їх героїчно долає.

13. «Кошмар перед Різдвом», 1993 рік

Мультфільмлучшие новогодние рождественские фильмы

Є таке царство – Геловін, де мешкає безліч страшнуватих і моторошнуватих істот, а по сусідству розташоване місто Різдва, де всі, навпаки, милі й чарівні. Що буде, якщо жителі двох міст зустрінуться – показує Дісней.

14.«Нова різдвяна казка», 1988 рік

Сатиралучшие новогодние рождественские фильмы

Сучасна версія “Різдвяної пісні” Діккенса, перенесена в наш час. Критики назвали жанр фільму злою сатирою: у різдвяну ніч головного героя, жорстокого і цинічного бізнесмена (Білл Мюррей) перевиховуватимуть примари: з минулого – таксист із пекла, зі сьогодення – забіякувата фея без комплексів і з майбутнього – моторошний череп.

15. «Поки ти спав», 1995 рік

Мелодрама-комедіялучшие новогодние рождественские фильмы

Романтична комедія з Сандрою Буллок у головній ролі – це класична різдвяна казка з нападом, втратою пам’яті та гепі-ендом, коли наречена біля вівтаря відмовляє нареченому і виходить заміж за коханого.

16.«Денніс — мучитель Різдва», 2007 рік

Сімейна комедіялучшие новогодние рождественские фильмы

У Денніса невгамовна фантазія, маса енергії і відлюдькуватий сусід. І коли напередодні Різдва батьки Денніса їдуть і залишають його під опікою цього самого сусіда, капостям, витівкам і сюрпризам не буде кінця.

17.«Різдвяна свічка», 2013 рік

Мелодрамалучшие новогодние рождественские фильмы

Класична різдвяна казка з ангелами, легендами, чудесами і, звісно, коханням.

18. «Я буду вдома до Різдва», 1998 рік

Молодіжна комедіялучшие новогодние рождественские фильмыВ американського мажора-нехлюя були свої плани на свята, але багатий тато поставив йому умову: він подарує йому новий “порше”, якщо син встигне додому до різдвяної вечері. І плейбой прямує додому, але на цьому шляху на нього чекає безліч неймовірно смішних перешкод.

19. «Чотири Різдва», 2008 рік

Комедіялучшие новогодние рождественские фильмы 

Класична різдвяна комедія з Різ Візерспун у головній ролі: її героїня зі своїм чоловіком повинна напередодні Різдва привітати і своїх, і його батьків, але проблема в тому, що всі вони в розлученні. Пара намагається встигнути в чотири місця практично одночасно.

20. «Поганий Санта», 2003 рік

Чорна комедіялучшие новогодние рождественские фильмы

Головний герой – колишній ув’язнений, алкоголік і ловелас, а його друг – чорношкірий карлик. Перед новим роком ця колоритна парочка традиційно влаштовується на роботу в магазин у ролі Санти й ельфа, щоб його грабувати. Зазвичай усе вдається, але якось щось пішло не так…

21. «Інтуїція», 2001 рік

Романтична драмалучшие новогодние рождественские фильмы

Кейт Бекінсдел і Джон К’юсак розігрують традиційну романтичну історію: випадкове знайомство в різдвяній метушні, розставання – а потім дивовижні збіги і підказки долі зводять пару знову.

Фото – кадри з фільмів, Warner Bros

Дивіться також: 

10 фільмів з Аланом Рікманом, які потрібно подивитися

Неймовірна правда: 5 захопливих драм на основі реальних подій