Культовий горор «Інші» з Ніколь Кідман покажуть в українських кінотеатрах

Кінокомпанія «Артхаус Трафік» відновлює серію ретроспективи шедеврів світового кінематографа. І першим на великі екрани українських кінотеатрів вийде легендарний містичний трилер «Інші». Головну роль у картині виконала Ніколь Кідман.

Події стрічки відбуваються у 1945 році. Матір двох дітей у старому будинку на острові чекає завершення війни та повернення з фронту чоловіка. У її сина й доньки рідкісна хвороба — вони бояться денного світла й тому завжди перебувають у пітьмі. Після появи в сім’ї нових слуг у будинку починають коїтися дивні речі.

Ця стрічка 2001 року стала англійськомовним дебютом іспанця Алехандро Аменабара. Зайняти режисерське крісло його запросив Том Круз, тодішній чоловік Ніколь Кідман та виконавчий продюсер фільму. Картина стала першою англійськомовною роботою, яку номінували на Іспанську кінопремію Ґойя — вона отримала 15 номінацій, у 8 з яких перемогла. Стрічку очікувало світове визнання: Європейська кіноакадемія внесла фільм до списку найкращих у 2001 році, Аменабар майже отримав Золотого лева на Венеційському кінофестивалі, а Ніколь Кідман була номінована на «Золотий глобус». «Інші» досі лишається одним із найкасовіших іспанських фільмів у світовому прокаті за всю історію.

ретроспектива що покажуть в кіно 2022 ніколь кідман інші

З виходу стрічки «Інші» в українських кінотеатрах стартує ціла серія ретроспектив. «Краплі дощу на розпечених скелях» 2000 року, режисері Франсуа Озона, — у листопаді, спеціально до дня народження режисера. «Піаніст» (2002), режисер Роман Поланскі (Едріен Броуді в головній ролі) — у грудні, спеціально до 20-річчя фільму. «8 жінок» (2002), режисер Франсуа Озон — у січні 2023-го. «Скромна чарівність буржуазії» (1972), режисер Луїс Бунюель — у лютому 2023-го.

Фільм «Інші» вийде в українських кінотеатрах 6 жовтня.

Фото: надані «Артхаус Трафік» 

Дивіться також:

Бред Пітт, Марґо Роббі та інші зірки у фільмі “Вавилон” про золотий вік Голлівуду: ексклюзивні кадри

Розпачливий і по-чорному комічний: вийшов трейлер українського фільму “Клондайк” про війну на Донбасі (ВІДЕО)

Українка Аліна Смоляр зіграла головну роль в серіалі Netflix, номінованому на Еммі 2022