На Leopolis Jazz Fest-2020 виступить одна з провідних джазових співачок сучасності – Сесіль Маклорін Сальвант. Концерт відбудеться 29 червня на Сцені ім. Е. Рознера.

Вона отримала широке суспільне визнання після перемоги у конкурсі джазових вокалістів Thelonious Monk Jazz у 2010 році. Протягом наступних десяти років отримала три премії Греммі.

Коли Сесіль Маклорін Сальвант вперше з’явилась на джазовій сцені, багатьох слухачів вразила її можливість звучати, як Бессі Сміт, Сара Вон або Бетті Картер. Але з кожним новим альбомом її голос ставав все більш своєрідним та розкривав нові грані її майстерності.

 

У «Woman Child» та «For One To Love» визначився її стиль. «Dreams and Daggers» – робота, яка підкреслює її свіжий та безстрашний підхід до мистецтва – лайф та студійний запис, разом з тріо та зі струнним квартетом, стандарти й оригінальні композиції.

У 2018 Сесіль Маклорін Сальвант випустила четвертий альбом «The Window» – дуети з піаністом Салліваном Фотнером, які розширюють традиційне уявлення про дует та його виразні можливості.

Завдяки вибору репертуару та блискучим інтерпретаціям, вона «грає з часом», змушуючи музичне минуле говорити з нашим сучасним світом.

Фото – Getty images