Перший погляд: “Астероїд-Сіті” – найзірковіший і найгарніший фільм 2023 року

Вже цього літа культовий режисер-естет Вес Адерсон представить глядачу свій неймовірно гарний і чуттєвий новий фільм “Астероїд-Сіті“. Його зірковому акторському складу можна тільки позаздрити: Скарлетт Йоганссон, Марго Роббі, Тільда Свінтон, Том Генкс і багато-багато інших. Розповідаємо, що відомо про цей фільм і чому його обов’язково треба побачити.


СЦЕНАРІЙ І СЦЕНАРИСТИ

Вес Андерсон став режисером, співпродюсером і написав сценарій разом із Романом Копполою. Саме цей тандем подарував нам фільми “Поїзд на Дарджилінг” (2007), “Королівство повного місяця” (2012) і “Острів собак” (2018).

Власне, критики проводять паралелі саме із “Королівством повного місяця” та “Астероїд-Сіті”, і не тільки через близькість епох (перший – про 1960-ті, другий – про 1950-ті), в які Андерсон відправляє своїх героїв, та колорит, а й через багатошаровість сенсів, які несуть і діти, і дорослі.

вес андерсон кіно 2023 астероїд сіті місто астероідів asteroid city
Кадр з фільму Астероїд-Сіті”

ПРО ЩО ФІЛЬМ

Події відбуваються у 1955 році у вигаданому американському містечку. Щороку там відзначають День астероїда – на згадку про далекий день до нашої ери, коли метеорит врізався тут в Землю. На День астероїда збираються юні винахідники і вчені, що мріють про підкорення космосу, а також дорослі – їхні батьки чи опікуни і організатори свята. Конкурси, розваги, відпочинок – всього заплановано вдосталь. Та цього разу все йде не за планом: влада заблокувала гостей Астероїд-Сіті на карантин через контакт із позаземними цивілізаціями…

Видання The Hollywood Reporter пише про “Астероїд-Сіті“: “Це поетична медитація про сенс життя. Суміш комедії, драми і романтики”. 

ХТО ЗНЯВСЯ В “АСТЕРОЇД-СІТІ”

Акторський склад вражає, хоча Весу Андерсону завжди гріх скаржитися. Ми побачимо таких акторів, як Тільда Свінтон, Скарлетт Йоганссон, Марго Роббі, Том Генкс, Джейсон Шварцман, Едрієн Броуді, Віллем Дефо, Джеффрі Райт, Джефф Голдблюм, Ріта Вілсон, Майя Гоук, Стів Карелл, Софія Лілліс, Метт Діллон, Хонг Чау, Едвард Нортон, Лів Шрайбер, Стівен Парк, Тоні Револорі та Руперт Френд.

вес андерсон кіно 2023 астероїд сіті місто астероідів asteroid city
Кадр з фільму “Астероїд-Сіті”
вес андерсон кіно 2023 астероїд сіті місто астероідів asteroid city
Майя Гоук, зірка “Дивних див” і донька Уми Турман. Кадр з фільму “Астероїд-Сіті”
вес андерсон кіно 2023 астероїд сіті місто астероідів asteroid city
Джейсон Шварцман. Кадр з фільму “Астероїд-Сіті”

Скарлетт Йоганссон у фільмі надзвичайно ефектна, як кінозірка 50-х: із червоними губами, короткою стрижкою і акуратними кучериками.

вес андерсон кіно 2023 астероїд сіті місто астероідів asteroid city
Скарлетт Йоганссон. Кадр з фільму “Астероїд-Сіті”

КОЛИ ПОКАЖУТЬ “АСТЕРОЇД-СІТІ”

Прем’єра фільму Asteroid City на широких екранах запланована на 23 червня 2023 року. І це не єдиний фільм Веса Анерсона, який ми побачимо цього року. Пізніше на Netflix вийде “Чудова історія Генрі Шугара“, екранізація оповіді Роальда Даля з Бенедиктом Камбербетчем, Рейфом Файнсом і Девом Пателем у головних ролях.

Фото: кадри з фільму

Дивіться також:

Скарлетт Йоганссон – 38 років: 20 яскравих фото іменинниці в юності

Уэсу Андерсону – 52 года: личная жизнь и лучшие работы режиссера-эстета

Тільда Свінтон підтримала Україну яскравим образом і сильною заявою на Венеційському фестивалі (ФОТО)