6 фільмів про кохання усіх часів до Дня Святого Валентина

Свято любові, День Святого Валентина, увійшло у світову культуру. Любов і щирі почуття зараз цінуєш особливо. І ми пропонуємо вам добірку найкращих фільмів про кохання усіх часів.

1. «Віднесені вітром» (1939)

Не думайте про це завтра, а ознайомтеся із дивовижною атмосферою одного з перших кольорових фільмів у США. Молода жінка Скарлетт О’Гара змушена змінити своє буття, сповнене шуму помпезних прийомів, на боротьбу за нове життя, випробування та поневіряння. Але вітри Громадянської війни приносять їй також можливість переосмислити своє життя та ідеали і знайти справжнє кохання. «Віднесені вітром» – класичний приклад фільму про кохання, що розбурхує серця не одного покоління.

2. «Сніданок у Тіффані» (1961)

Завтрак у Тиффани

Хтось називає Голлі Голайтлі чарівною дурепкою, хтось – хитрою лисицею. Від цього для неї все одно нічого не зміниться. Вона продовжує жити красивим життям у мегаполісі, снідати біля вітрини «TIFFANY & CO» і бути «кішкою, що гуляє сама по собі» аж до того самого моменту, поки не зустріне молодого письменника-альфонса. Щойно вони зустрічаються, як фільм наповнюється неймовірними пригодами, іскрометними фразами, що розлетілися на цитати, і ніжним, найтоншим коханням, що поступово розкриває маленьку трагедію Голлі.

3. «Амелі» (2001)

Цей фільм змінить ваше життя, нехай і не так, як змінює життя оточуючих Амелі Пулен. Кінострічка, повна дивацтва, загадок та яскравих фарб. Неймовірна доля Амелі Пулен захопить вас із першої ж хвилини, а чарівна атмосфера фільму не дасть нудьгувати чи сумувати.

4. “Вічне сяйво чистого розуму”(2004)

Один із найцікавіших і нестандартно знятих фільмів із усієї добірки. Вічне сяйво чистого розуму” – історія любові настільки незвичайна, що ви негайно в неї закохаєтеся. Джоель та Клементіна користуються машиною для стирання пам’яті, щоб викинути з голови спогади один про одного. Але в один момент Джоель розуміє, що любить її і намагається повернути коханій пам’ять.

5. «Якщо тільки» (2004)

Повчальна історія кохання Яна та Саманти, повних протилежностей, пронизана смутком. Якось Ян, закоханий швидше у свою роботу, ніж у Саманту, стикається з трагічною випадковістю. Його кохана гине в автокатострофі, а сам він тоне у жалю. Якби тільки він зміг усе змінити. Але що, якщо Ян отримає шанс? 

6. «Великий Гетсбі» (2013)

Пориньте в епоху морального розкладання, блискучих вечірок і джазу навесні 1922 року і познайомтеся з Ніком Карравеєм (Тобі Магвайр), що переїхав до Нью-Йорка, переслідуючи американську мрію. Якось чоловік, який живе у звичайному, бідному будиночку і намагається влаштувати свою кар’єру, виявляється втягнутим у світ ілюзій, любові та обманів світу багатих. Роль ексцентричного багатія Гетсбі виконав Леонардо Ді Капріо, і зіграв чудову пару з Кері Малліган (Дейзі).

Дивіться також:

6 анімаційних стрічок, які варто подивитися підліткам

Неймовірна правда: 5 захопливих драм на основі реальних подій