Хлопчик з оперним голосом, 14-річний Артем Фесько минулої осені переміг у проєкті Україна має талант.  Після перемоги життя хлопця мало кардинально змінитися – концерти були заплановані на всю весну та літо. Проте війна внесла корективи.

Як і більшість українців з початком повномасштабного наступу, разом із родиною Артем був вимушений покинути рідну домівку.

“Наш дім дуже близько від місця бойових дій, а в нашій родини є маленькі діти. Ми розуміли, що залишатися дуже небезпечно. Було дуже страшно, бабуся хвилювалася за життя всіх своїх онуків (нас у неї п’ятеро). Ми чули ракети, які летіли просто над нашими головами. Тому ухвалили рішення виїхати до Польщі”, – розповів Артем ведучому Григорію Решетнику.

Діставшись безпечного місця, хлопець спрямував свій талант на те, щоб закликати світ про допомогу Україні. І робить це у спосіб, яким володіє найкраще – своїм співом. Завдяки виступам на благодійних концертах у Європі Артем збирає кошти на допомогу ЗСУ.

“Мене запрошували на благодійні концерти, коли збирали кошти на підтримку ЗСУ в польському місті Лодзі. У мене був шок. Я і раніше виступав на великих та маленьких сценах, але та була найбільшою за моє життя. Приблизно 25 тисяч глядачів сиділо лише у залі. Після концерту до нас підходили люди, вітали, обіймали, говорили слова підтримки. В такі моменти розумієш, що весь світ з нами. Така підтримка – і моральна, і матеріальна, робить нас ще більш сильними, ніж ми є. Ми зібрали приблизно 2,6 мільйонів злотих та 0,5 мільйонів доларів! Така гордість за те, що я можу робити свій внесок у допомогу рідній Україні”, – розповів Артем.

україна має талант артем фесько благодійність концер допомога армії

Наразі хлопець перебуває із бабусею у Варшаві. Навчається онлайн у своїй школі, планує нові виступи для збору коштів і мріє якнайшвидше повернутись додому.

“Я дуже хочу додому. Як би тут не було добре, але дома набагато краще. Я скучив за рідними, які залишились, за друзями, домашніми тваринами. Дуже хочеться в Україну скоріше!”

Фото: надані СТБ

Дивіться також:

Річард Гір передав на аукціон унікальну автівку, щоб допомогти українцям

Джамала продає вишиванку, у якій відкривала «Євробачення» в Києві: кошти на ЗСУ (ФОТО)