Французький акордеоніст Рішар Гальяно і шведський контрабасист, віолончеліст Ларс Даніельссон готують спеціальну ексклюзивну програму з оркестром «INSO-Львів», яка стане світовою прем’єрою в рамках X Leopolis Jazz Fest.

25 червня музиканти відкриють Сцену ім. Е. Рознера на фестивалі.

Жива легенда Рішар Гальяно – «один із п’яти найвидатніших (джазових) музикантів у світі» (Андре Менар, співзасновник джазового фестивалю в Монреалі). В 2020 році музикант відзначає свій 70-й день народження та 50 років сценічної діяльності.

Рішар Гальяно вплинув на історію розвитку акордеону в музичній культурі. В 1980 році відбулася його зустріч з Астором П’яццоллою, яка стала одною з вирішальних подій у житті виконавця. Гальяно створив новий напрям “New Musette” і записав понад 50 альбомів. У 2017 році він уперше виступив на фестивалі у Львові у складі групи “Mare Nostrum”.

Ларс Даніельссон відомий як лідер власного квартету. У Ларса Даніельссона значна дискографія, більшість своїх альбомів він випустив на провідному європейському лейблі ACT.

Засновник проекту “Liberetto” в якому зміг знайти новий баланс між джазом, класикою, поп-музикою і європейською народною музикою.

У Львові Ларс Даніельссон написав композицію Lviv, вона увійшла в альбом «Liberetto III». У 2018 році він презентував альбом з трубачем Паоло Фрезу “Summerwind”.

Вже традиційним учасником фестивалю став Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» Львівської національної філармонії.

У 2016 році «INSO-Львів» відкрив фестиваль Alfa Jazz Fest з піаністом Вадимом Неселовським на Площі Ринок. У 2017 – представив програму з Авішаї Коеном на Сцені ім. Е. Рознера, а в 2018 – з Lars Danielsson Group.

Смотрите также:

На Leopolis Jazz Fest-2020 состоится концерт Авишая Коэна

Камаси Вашингтон выступит на Leopolis Jazz Fest 2020