Національна опера України відмовляється від канікул влітку і продовжує сезон: що покажуть у липні

Національна опера України вирішила відмовитися від традиційних літніх канікул. Відвідати театр можна буде і в липні, і в серпні – 154-й сезон триває.

І хоча наразі вистави будуть лише денні та лише в п’ятницю, суботу та неділю, а кількість глядачів в залі дуже обмежена (лише 450 осіб), Національна опера України своєю афішею гарантує радість від зустрічі з улюбленими виставами та артистами.

15 липня, 17:00 – «Шопеніана» та Концерт артистів балету за участі провідних солістів балетної трупи Національної опери України: Наталії Мацак, Сергія Кривоконя, Катерини Алаєвої, Дениса Турчака, Даніїла Сілкіна, Катерини Гідзіль.

16 липня, 15:00 – опера Ж. Бізе «Кармен». В титульній партії – Анжеліна Швачка, для якої це вже 202-га Кармен на різних сценах світу. Також головні партії виконують: Андрій Романенко (Хозе, сержант), Геннадій Ващенко (Ескамільо, тореадор), Тетяна Ганіна (Мікаела, наречена Хозе), Богдан Тарас (Цуніга, капітан), Олександр Киреєв (Моралес, сержант), Петро Приймак (Данкайро, контрабандист), Ольга Фомічова (Фраскіта, циганка), Тетяна Хараузова (Мерседес, циганка).

Анжеліна Швачка та Андрій Романенко в опері «Кармен»

17 липня, 15:00 – Концерт артистів балету та концерт-балет «Танцюємо Штрауса» (3-й прем’єрний показ) за участі провідних солістів балетної трупи Національної опери України: Анастасії Шевченко, Ольги Кіф’як-Фон-Краймер, Райси Бетанкоурт, Олесі Воротнюк.

23 липня, 15:00 – Комічна опера Джоаккіно Россіні «Севільський цирульник» в осучасненій версії Анатолія Соловяненка. Постановка «поза простором та поза часом» одразу стала однією з найулюбленіших у киян та гостей міста.

24 липня, 15:00 – Концерт артистів балету та балет «Широко заплющені очі» у постановці Віктора Іщука, прем’єра якого відбулася в жовтні минулого року на на І Міжнародному фестивалі Ballet UA

30 липня, 15:00 – опера «Травіата» Дж.Верді. Одна з найпопулярніших опер у світі, яка свого часу вплинула на подальший розвиток європейської ліричної опери, зокрема на творчість Ж. Массне, Р. Леонкавалло та Дж. Пуччіні.

31 липня, 15:00 – Концерт артистів балету та концерт-балет «Танцюємо Штрауса» у постановці Віктора Литвинова.

У випадку повітряної тривоги глядачів буде запрошено до тимчасового укриття у приміщенні гардеробу, розташованого поверхом нижче під фойє партеру.

Фото: надані прес-службою, facebook.com/National.opera.of.Ukraine, фотограф Олександра Злуніцина

Дивіться також:

История любви Марии Заньковецкой и Николая Садовского, украинских мегазвезд XIX века

Людмила Монастырская: “Настоящая любовь приходит не ко всем”

Александру Стоянову – 35 лет: о ревности, театральных интригах, гонорарах и жене Екатерине Кухар