Проби записував на передовій: актор і захисник Володимир Ращук про знімання в новому серіалі

Актор, який став на захист Батьківщини, Володимир «Артист» Ращук встиг знятися в новому серіалі-ситкомі “Голова”, який покажуть вже восени. Самопроби на роль йому довелося записувати просто на передовій.

В 16-серійному проєкті Нового каналу Володимир зіграв колоритного жителя села Антонівка, де відбуваються події.

“Мій персонаж – це збірний образ бандита місцевого розливу, – зі сміхом каже Ращук. – Сільський невдаха. Втілюючи його, я взяв щось з 1990-тих, щось сучасне, і вийшло, як на мене, непогано”.

володимир ращук актор на фронті зсу серіал голова
Володимир «Артист» Ращук

Справді, якщо судити зовні, актор створений для подібних ролей – і він сам це зна. “Через типаж зовнішності мені вже доводилось грати бандосів. В цьому ділі подобається їх стібати. Я виріс у Маріуполі, там було багато таких тіпочків, тож часто спостерігав за ними. І тепер на зйомках пригадував все це та в трішки буфанадному варіанті збирав персонажа”, – ділиться Ращук.

володимир ращук актор на фронті зсу серіал голова
Володимир Ращук в образі свого персонажа із серіалу “Голова”

З початку повномасштабної війни Володимир Ращук став військовим. Він пішов добровольцем, а наразі є командиром 7-ї роти 3-го батальйону «Свобода» у складі Бригади швидкого реагування Нацгвардії України «Рубіж». Актор розповідає, що кастинг на серіал «Голова» він проходив, знаходячись на передовій.

“По сценарію проб мені потрібен був пістолет. А у мене вже є своя нагородна зброя. Тож  самопроби я записував на передовій і одразу з реквізитом. Було дуже незвично: там шмаляє, а я записую акторське відео”, – ділиться він.

Ращук каже, що неабияк сумує за своєю професією. Але головною задачею зараз вважає захист рідної країни. “Зйомки – це завжди приємно, тож я декілька разів буквально на день приїздив на «Голову». Мені хочеться повернутись до цивільного життя та займатись справою, якій я присвятив майже 20 років життя, – зізнається актор. – Але щоразу важко вириватись, коли хлопці залишаються там. Також складно інколи сприймати те, як деякі люди в тилу не до кінця усвідомлюють, що відбувається у країні. Це дисонує… Але такі наші реалії”.

володимир ращук актор на фронті зсу серіал голова
Володимир «Артист» Ращук

як повідомляє Новий канал, «Голова» – 16-серійний ситком про перспективну молодь, життєвий виклик, пріоритети, українське село та наших надзвичайних людей. Головний герой Антон укладає парі з ректором університету про те, що він «підніме» будь-яке українське село. Ректор хапається за ці слова й пропонує хлопцю за півроку змінити село Антонівка. Разом із Антоном у подорож вирушають його друзі – геній математики Богдан та блогерка Мілана. Вони стикаються з різними проблемами села. Оскільки в молодих людей немає практичного досвіду роботи в цій галузі, їм доводиться вигадувати нестандартні рішення. На цьому й побудовані комічні ситуації.

Крім Володимира Ращука, в серіалі побачимо Євгена Лісничого, Олександра Рудинського, Михайла Кукуюка, Марію Стопник, Вікторію Білан-Ращук. Прем’єра – цієї осені.

Фото: надані Новим каналом

Дивіться також:

Вперше за рік обійняв рідних: Дмитро Дікусар побував у відпустці з фронту

Фільм «Фотофобія», знятий за участі України, покажуть на 80-му Венеційському кінофестивалі

Чорна комедія «Вересень» із Миколою Вереснем та Лесем Подерв’янським виходить в прокат