Письменник і музикант Сергій Жадан відрефлексував події в Україні в новій пісні. Його гурт “Жадан і Собаки” разом з дуетом “Вертеп” присвятили її дітям – тим, заради кого варто все подолати і перемогти.

“Вона про головне – про наших дітей, яким ми маємо передати нашу країну. Пісня, можливо, не надто мажорна, але, що головне – не печальна. Вона про віру, надію та любов. Ми обов’язково переможемо. Заради наших дітей. Заради їхнього майбутнього”, – так описав Жадан свій новий твір.

Від початку війни Жадан знаходиться у рідному Харкові, який став особливою мішенню окупантів і страждає від щоденних нищівних обстрілів. Проте Сергій, який всі вісім років неоголошеної війни був не просто творцем, а активістом і волонтером, продовжує свою роботу. Зокрема, допомагає добровольцям з екіпіруванням. І, звісно, несе слово правди про війну і рідний Харків.

За ініціативи комітету літературознавчих наук польської Академії наук Сергія Жадана висунуто на Нобелівську премію з літератури. Тож, сподіваємося, вже скоро Сергій святкуватиме дві перемоги: у визвольній війні і у Швеції, на Нобелі.

Фото: facebook.com/serhiy.zhadan

Дивіться також:

MONATIK, Юлія Саніна, Артем Пивоваров та інші зірки влаштували концерт для медиків України (ВІДЕО)

Том Оделл влаштував концерт для українських біженців на вокзалі (ВІДЕО)

Олег Сенцов розповів, як воює в теробороні Києва: «Став оператором NLAW, чекаю ординські танки»