Зв’язок мами і доньки і традиційні українські строї: тікток-сенсація Darisha представила нову пісню (ВІДЕО)

Шістнадцятирічна співачка Darisha, чия пісня “Під вінницьким дощем” стала вірусним трендом у військових в тіктоку, випустила нову відеороботу. Сингл “Коси” – про силу родинного зв’язку і одвічного захисту, який передається від мами до доньки, від онучки до бабусі.

В кадрі – сама Даріна Красновецька і її мама. На обидвох – традиційні українські лліня сорочки і намиста. А в дівочу косу заплітаються символи-обереги, що розповідають про українську історію та сучасність.

Традиції, які для нас були звичними, наразі на відстані набирають нових сенсів, бо саме сьогодні ми почали більше розуміти, як важливо мати й відчувати зв’язок з найріднішими людьми, – каже співачка. – Я запросила мою маму взяти участь у відеороботі “Коси”. Адже ті почуття теплоти та ніжності, про які співаю, змогла б передати лише з нею. Заплющуючи очі, хоч де б я була, хоч які б емоції переживала, завжди згадую, як мені було спокійно та затишно, коли мама розчісувала мені волосся й заплітала його в косу. В ті моменти я відчувала захист і спокій. Дуже сподіваюся, що пісня сколихне такі ж спогади в кожного слухача й стане тригером у хорошому сенсі цього слова”, ділиться Darisha.

даріша під вінницьким дощем косидаріша під вінницьким дощем коси

У музичному відеокліпі “Коси” родинні зв’язки втілені через обряд плетіння коси, який об’єднав кілька поколінь – від малих до дорослих. Гребінець, яким мати розчісує коси, відображає вічний символ традицій та спадщини, що передається з покоління в покоління. Коса, яку прикрашено колоссям, символізує добробут і злагоду. Маки та червона стрічка втілюють символ боротьби. Дитячі руки, що вплітають жовті стрічки з квітами, символізують надію та світло, що присутнє в кожному з нас. Військовий, який додає орнаментовану стрічку у волосся є символом  непохитного захисту нашого мирного неба та щасливого майбутнього поколінь. А бавовна в косі символізує наше прагнення бути самостійними та незалежними.

даріша під вінницьким дощем косидаріша під вінницьким дощем коси

даріша під вінницьким дощем коси

У зніманнях використовувалось традиційне лляне вбрання та прикраси від українського бренду “Мальви”, що відтворює автентичні речі та дає можливість зберегти історичну спадщину нашої нації. 

Фото: надані пресслужбою

Дивіться також:

Під вінницьким дощем: зірка дитячого Євробачення Darisha випустила пісню про юнацьке кохання

Наталія Могилевська показала любов із чоловіком і дітьми у новому кліпі (ВІДЕО)

Оля Полякова з дочкою Машею записали ніжну різдвяну пісню (ВІДЕО)