Сьогодні, 3 грудня, день народження Аманди Сейфрід. Одній з найкрасивіших актрис Голлівуду виповнюється 38 років.

Здається, маючи таку зовнішність, проблем із популярністю у чоловіків і славою в кіно бути не повинно. Але історія Аманди зовсім не така проста, як здається. І сама вона – зовсім не безневинний янгол, а людина з лякаючими захопленнями, фобіями і скелетами в шафі.

“Караван історій” проливає світло на той бік життя артистки, який вона воліє не афішувати.


Дізнавшись про те, що вона номінована на “Оскар”, Аманда розплакалася від щастя. Незважаючи на те що до своїх тридцяти п’яти років вона зіграла багато яскравих ролей, зокрема і в таких картинах, як “Mamma Mia!” і “Дорогий Джон”, який свого часу подивилося більше глядачів, ніж “Аватар” Джеймса Кемерона, на найпрестижнішу у світі кінопремію її не номінували жодного разу.

Роль зірки американського німого кіно Меріон Девіс у картині Девіда Фінчера “Манк” стала справжнім проривом у кар’єрі Сейфрід. Голлівудські критики дають акторці десять очок проти семи, на які оцінюють роботу її головної суперниці – британської акторки Олівії Колман.

Незважаючи на це, Сейфрід дуже боїться завищених очікувань: краще не чекати і не отримати, ніж чекати і не отримати – а раптом в останню мить що-небудь та зірветься. Поклавши руку на серце, треба сказати, що Аманда заслужила цю нагороду: якщо час від часу вона – тільки не варто нікому про це казати, сама ж вона нізащо не зізнається! – дозволяла собі трохи підхалтурити, з картини в картину тиражуючи образ однієї і тієї ж героїні, то в “Манку” виклалася на всі сто.

Меріон Девіс була жінкою-загадкою, залишаючись при цьому екстравертом, життя навколо неї вирувало та іскрилося, як шампанське. Сейфрід, яка є її повною протилежністю, довелося буквально вивернутися навиворіт, щоб виглядати на екрані яскраво і – найголовніше – переконливо. І тепер актриса дуже пишається отриманим результатом, а, отже, і самою собою.

Аманда Сейфрід родина сім'я чоловік діти ролі
Аманда Сейфрід у фільмі Девіда Фінчера “Манк”, 2020 р.

До своєї мети Аманда йшла практично все свідоме життя, точніше, з семи років, коли твердо вирішила стати актрисою. Ну або співачкою – як то кажуть, на худий кінець. Звісно, важко знайти дівчинку, яка не мріяла б про екран і сцену, але Сейфрід не з тих, хто вдається до порожніх мрій. Уже тоді вона знала, як досягти мети, яку перед собою поставила.

У десять років зробила перший крок до акторської кар’єри – стала штатною моделлю нью-йоркського агентства Wilhelmina Models. Його співробітники були в захваті від юної дебютантки: красуня із золотим волоссям і очима інопланетянки, які можуть бути небесно-блакитними, а можуть і смарагдовими, здавалася справжньою принцесою з казки. Як же вони здивувалися, дізнавшись, що сама Аманда про себе не найвищої думки. Всьому виною були однокласники Сейфрід, які – за притаманну їй блідість – називали дівчинку Каспером, на честь головного героя фільму про веселого і доброзичливого привида. Вона добре вчилася, чудово ладнала з однокласниками, мала багато друзів, але дивацтва поведінки – а діти завжди помічають такі речі раніше за дорослих і відчувають їх тонше – вони їй усе-таки не прощали.

Модельним агентством справа не обмежилася. Якщо вже вчитися, вважала Аманда, то всьому, що може стати в пригоді їй у майбутньому. Вона займалася балетом, брала уроки гри на фортепіано, а вокалу її навчали бродвейські викладачі – згодом їхні уроки стануть у пригоді Аманді і в “Знедолених”, і в Mamma Mia!

Батьки-медики – мати психотерапевтка, батько фармацевт – тільки руками розводили від здивування: звідки в доньки ця пристрасть до акторської професії – такої хисткої, без надії на стабільний заробіток і впевненості в завтрашньому дні. Але реалізації Амандиних планів Енн і Джек Сейфрід не перешкоджали, хоча й у захват не приходили: вони бачили, що донька втомлюється так, що інколи засинає на уроках або в автобусі дорогою додому. Сподівалися, що одного разу їй набридне їздити з Аллентауна, в якому жила сім’я Сейфрід, на кастинги до Нью-Йорка і назад, і вона відмовиться від свого способу життя.

Але Аманда виявилася стійким бійцем: чим складніше їй було, тим мужніше вона трималася. Незабаром послідувала і нагорода за цілеспрямованість – контракт на рекламу бренду Limited Too. На жаль, очікуваного задоволення дводенна зйомка юної моделі не принесла – з нею сталося те, що в теорії Станіславського називається “затиском”: замість того щоб позувати і посміхатися, вона відверталася від фотографа, який лаяв дебютантку на всі лайки, і готова була бігти з майданчика світ за очі. У такої поведінки дівчинки були причини: їй здавалося, що вона негарна, нескладна, незграбна, та й потворна сукня, яку на неї напнули, сидить на ній найнекрасивішим чином. Загалом, катастрофа, та й годі!

Історія повторилася на знімальному майданчику першого в житті Сейфрід серіалу “Як обертається світ”. Чотирнадцятирічній Аманді дісталася роль дівчинки Люсі, батьки якої розлучаються. Майбутня акторка настільки сильно дорожила своєю власною сім’єю і так любила батька і матір, що й уявити не могла, як вони житимуть окремо одне від одного. А з ким у такому разі залишиться вона?! Як обходитиметься без того з них, з ким її розлучать?

Аманда Сейфрід родина сім'я чоловік діти ролі
Аманда Сейфрід у серіалі “Закон і порядок. Спеціальний корпус”, 1999 р.

Аманда розплакалася, та так, що не могла заспокоїтися – ні сама, ні за дієвої й активної допомоги оточуючих: акторів, асистентів, гримерів і костюмерів. Ні вмовляння, ні солодощі не могли заспокоїти дівчинку, яка всього лише дуже добре вжилася в пропонований їй для роботи образ. На жаль, ніхто, включно з режисером, цього не оцінив, і Аманду швидко замінили іншою актрисою. Дізнавшись про це, дівчина страшенно засмутилася – їй здавалося, що її робота в кіно закінчилася, ще не розпочавшись, і більше її ніколи не запросять в жодну картину.

За неймовірним збігом обставин день, коли вона про це дізналася, збігся з трагедією 11 вересня 2001 року. Сидячи з матір’ю і сестрою перед екраном телевізора, Аманда гірко оплакувала як безвинно загиблих у нью-йоркських вежах-близнюках, так і своє зруйноване – як їй тоді здавалося – життя. Весь наступний рік вона марно чекала запрошень на кастинги, але телефон мовчав. Щоб не сидіти вдома і тупо не дивитися в одну точку, Аманда влаштувалася офіціанткою в ресторан, де несподівано для самої себе закохалася в кухаря-латиноамериканця. Почуття це нічим для неї не закінчилося, за заповнило порожнечу в житті та душі, яка утворилася через відлучення від кіно.

Аманда Сейфрід родина сім'я чоловік діти ролі
У драмі “Неймовірний світ очима Енцо”, 2019 р.

Продовження акторської кар’єри Сейфрід серйозних проривів не обіцяло. Аманду часто запрошували на кастинги, але продюсерів і режисерів значно більше цікавили її великі очі (вона і зараз має негласний титул “найбільші очі Голлівуду”) і груди – теж чималі, ніж драматичний талант. “Давайте спробуємо ту окастеньку і грудастеньку”, – як правило, говорив хтось із них, і не встигав він закінчити фразу, як кастинг-директор уже набирав номер Сейфрід.

Втім, незважаючи на видатні зовнішні дані, отримати роботу їй вдавалося далеко не завжди, про що сьогодні актриса не шкодує. Ба більше, впевнена: зіграй вона всіх симпатичних пустушок, на ролі яких її пророкували, сьогодні за більшість із них їй, напевно, було б соромно. Навіть за Карен Сміт з комедії Марка Вотерса “Погані дівчата” їй постійно доводиться виправдовуватися перед журналістами: мовляв, вона не гламурна дурепочка, як можна було б подумати, а просто дівчина з великими грудьми – зрештою, це пробачний “недолік”, чи не так?

Проте, вона мало не стала жертвою своїх видатних форм, отримавши роль Сари Генріксон у довготривалому шоу “Велике кохання”. Витративши на нього п’ять років життя, Аманда всерйоз почала побоюватися, що назавжди залишиться в амплуа “окастенької і цицькатенької”, але в останній момент зусиллям волі все-таки вирвалася з нього.

Аманда Сейфрід родина сім'я чоловік діти ролі
У фільмі “Погані дівчата”, 2004 р.

Не останню роль у звільненні Аманди зіграла її робота над собою: актриса перестала об’їдатися борошняним і солодким, почала займатися спортом і здорово схудла. Груди у неї, як і раніше, спокусливі, але вже не затьмарюють всі інші достоїнства Сейфрід, та й затягувати талію в корсет їй тепер не доводиться. Девіз Аманди: “Будь якомога природнішою”.

На жаль, це часто заводило актрису, що називається, не в той степ, зате вона з повним правом може стверджувати, що ніколи не поступалася своїми принципами, щодо своєї зовнішності – точно. Аманда навіть уявити собі не може, що коли-небудь ляже під ніж пластичного хірурга. Навіть досить глибоку зморшку на лобі, з якою завжди мучаться гримери, а слідом за ними й освітлювачі, вона не збирається ліквідувати за допомогою пластики. І річ навіть не в страху, який викликає в неї оперативне втручання, а в побоюванні, що в неї – як у багатьох у таких випадках – буде зовсім інше обличчя.

Першим серйозним коханням Аманди – кухар-латиноамериканець не береться до уваги – став канадський музикант-початківець Джессі Марчант. Невдаху, записи якого відкидали всі скільки-небудь відомі звукозаписні фірми, Аманда вперше побачила на автобусній зупинці і – пропала.

Аманда Сейфрід родина сім'я чоловік діти ролі
Аманда Сейфрід і Едді Редмейн у серіалі “Знедолені”, 2013 р.

У їхніх стосунках її не бентежило нічого – ні беззахисність її коханого, який дуже мало нагадував чоловіка, за яким можна було сховатися, ні її безгрошів’я, через яке вони обідали в найдешевших ресторанчиках. Зате Джессі відкрив Аманді світ музики, якою вона до зустрічі з ним цікавилася дуже мало – наприклад, сумні й сентиментальні балади Рея ЛаМонтаня, якими заслуховувався Марчант.

Можна сказати, що їх розлучив мюзикл Mamma Mia! Аманда тоді мало не провалила проби, почавши співати не в тій тональності. Швидко виправившись, вона доспівала пісню до кінця і при цьому майже не хвилювалася: Сейфрід була впевнена, що ніхто не зіграє Софі – і, головне, не заспіває її партію – краще, ніж вона. Щоправда, їй дуже довго не дзвонили, але чомусь цей факт не схвилював її – вона продовжувала терпляче чекати, поки її нарешті не викликали на остаточний кастинг.

На зйомках Аманду супроводжували мама і дев’яностолітня бабуся, але й вони не змогли перешкодити її роману з Домініком Купером, який зіграв Ская. Упевнений у собі, розкутий, брутальний, з неабияким почуттям гумору, стильний. Зігравши незадовго до цього головну роль у шоу ВВС “Розум і почуття”, він підкорив дівчаток усієї Британії. То чому Аманда мала стати винятком? Тим більше що Купер активно підштовхував свою партнерку до закоханості – він був упевнений, що так їм вдасться набагато краще передати почуття на екрані. У результаті так і вийшло – про роман Аманди і Домініка незабаром написали всі таблоїди, і Джессі, до якого дійшли ці чутки, тільки зітхнув, розуміючи, що кохана втрачена для нього назавжди.

Аманда Сейфрід родина сім'я чоловік діти ролі
Акторський склад фільму Mamma Mia!: Крістін Баранскі, Меріл Стріп, Джулі Волтерс, Домінік Купер, Колін Ферт, Стеллан Скарсгард, Пірс Броснан, Аманда Сейфрід, 2008 р.

Аманда будувала грандіозні плани спільного життя з Купером. Отримавши гонорар за фільм, вона купила квартиру в Нью-Йорку, яку обставила відповідно до своїх уявлень про любовне гніздечко, у твердій упевненості, що Домінік кине Лондон і переїде до неї. Але він весь час відкладав рішучий крок. Можна сказати, що два роки вони жили в гостьовому шлюбі: зустрічі, хоч і романтичні, були нечастими. Аманді не вистачало спілкування з коханою людиною – телефонні розмови не покривали її потреби в ньому.

Зв’язок, що поступово сходив нанівець, закінчився, коли Купер зрадив Аманду. І з ким – з Ліндсі Лохан, яка – через зловживання алкоголем і наркотиками – давно вже має скандальну репутацію! Домінік виправдовувався, що те, що трапилося, – не більше ніж непорозуміння: ну перебрав спиртного, а Ліндсі просто трапилася під руку, тому Аманді не варто робити з мухи слона. Утім, якби він зібрався і, перелетівши через океан, прибув до Нью-Йорка і впав би перед нею на коліна, вимолюючи прощення, вона б ще подумала. Але він відбувався телефонними дзвінками, і це було для Аманди найважче. Щоб впоратися з душевним болем, акторка почала в’язати – виявилося, що це заняття відволікає від життєвих невдач не менше за алкоголь, але при цьому не лише нешкідливе, а й корисне: мало того, що заспокоює нерви, так ще й преміальною річчю можна поповнити свій гардероб.

Аманда Сейфрід родина сім'я чоловік діти ролі
Аманда Сейфрід і Домінік Купер, 2010 р.

З Томасом Садоскі Аманда познайомилася 2015 року – вони разом грали в бродвейській постановці. Жодної “хімії”, як і кохання з першого погляду – і це при тому, що на сцені вони цілувалися незліченну кількість разів – між ними не сталося. Аманда знала, що Садоскі одружений, та й вона на той час була невільною, хоча її стосунки з Джастіном Лонгом уже дихали на ладан. Тож якщо вони й думали про серйозніші стосунки, то дуже глибоко – на підсвідомому рівні, не зізнаючись у симпатії, що виникла, навіть самим собі.

Ознакою того, що вони відчувають одне до одного ніжні почуття, стало небажання розлучатися. Після вистав і репетицій вони намагалися якомога більше часу проводити разом і шукали для цього всі можливі приводи. Проте про роман, як і раніше, не йшлося – Томас і Аманда спочатку вирішили вийти з уже наявних стосунків і тільки потім будувати нові. Садоскі розлучився, проявивши максимум такту стосовно своєї колишньої дружини. Що дуже сподобалося Аманді – вона покохала шляхетну людину, яка, якби щось трапилося, поставилася б до неї з таким же пієтетом.

Перша вагітність стала для Аманди повною несподіванкою. Вони з Томасом планували спільне життя, але невідомо, як довго тривав би підготовчий етап, якби не звістка про те, що Аманда скоро стане матір’ю. Сейфрід дізналася про те, що вагітна, коли Садоскі не було поруч, а вона не хотіла повідомляти йому таку новину телефоном або, що ще гірше, надсилати результати УЗД у месенджері. Вона вигадувала йому зізнання – одне зворушливіше за інше, деякі навіть виходили віршами, але коли він нарешті приїхав, червоніла, блідла, м’ялася й затиналася так, що спершу Томас нічого не зрозумів.

Аманда Сейфрід родина сім'я чоловік діти ролі
Аманда Сейфрід із чоловіком, донькою і собакою Фінном, 2019 р.

Весілля Томаса й Аманди було таємним, а тому більш ніж скромним. До пологів залишалася пара тижнів, не більше, а Сейфрід дуже хотіла опинитися в клініці з обручкою на пальці. Не через марнославство і не через острах втратити Садоскі: як будь-яка жінка, вона дуже боялася народжувати і думала про те, що буде з дитиною, якщо з нею – не дай боже! – щось трапиться. Томас має бути її офіційним чоловіком, щоб не бігати по різноманітних конторах, доводячи, що він є батьком.

Аманда не стала замовляти весільне вбрання у відомого кутюр’є – на це в неї просто не було часу. Вона зайшла в перший-ліпший магазин і купила сукню, яка їй сподобалася і підходила за розміром – вона мала добре сісти на її погладшавшу в талії фігуру. На офіційній церемонії, що відбулася в Топанзі – містечку неподалік від Лос-Анджелеса, яке “окупувала” голлівудська богема, куди вони втекли, як закохані підлітки, нікого, окрім Томаса, Аманди і священика, що приїхав з ними з Нью-Йорка, не було. Клятви, якими обмінялися молодята, вони склали самі. Прийому на честь весілля теж не влаштовували – на обід у невеличкий ресторанчик вони з Томасом прийшли удвох.

Спочатку Аманда намагалася народжувати вдома, з мамою і чоловіком. Їй здавалося, що в такій обстановці дитина з’явиться на світ без звичайного в такому разі стресу. Коли стало зрозуміло, що самій їй не впоратися, під’їхала акушерка, але в результаті акторку все-таки довелося везти в клініку – ситуація була критичною. Лікарі вчасно взяли її під контроль, і Сейфрід народила здорову дитину. Поява в житті Аманди доньки була однією з найщасливіших подій. Зрівнятися з нею може тільки народження сина, яке відбулося через три роки. Актриса так переживала за доньку, так боялася недобрих поглядів і навіть думок на її адресу, що довго приховувала ім’я новонародженої. Тільки найближчі знали, що дівчинку назвали на честь бабусі актриси – Ніною. Із сином подружжя так не заморочувалося: одразу стало відомо, що його звуть як батька – Томас, та й фотографія хлопчика з’явилася в пресі практично відразу.

Аманді пощастило – з дітьми няньчиться її мама, яка живе разом з ними – акторка та її чоловік називають її “третім батьком”. Після народження Ніни Сейфрід і Садоскі заснували два благодійні фонди, мета яких – допомагати дітям, які опинилися в зоні військових конфліктів. Після появи на світ Томмі вони їх об’єднали і назвали “Полярною зіркою”.

Аманда Сейфрід родина сім'я чоловік діти ролі
Аманда Сейфрід і Томас Садоскі, 2018 р.

На зйомки фільму Mamma Mia! 2, які проходили в Хорватії, Сейфрід полетіла з піврічною донькою. Садоскі був зайнятий і не зміг вирушити разом із ними. Поїздка з дитиною на острів, на якому немає навіть лікарні, здавалася актрисі справжньою авантюрою. Аманда везла з собою все необхідне для малятка, вмістивши речі в сім великих валіз – від дитячого харчування до памперсів і сосок.

Їй було шалено важко, але натомість вона набула досвіду, який не проміняє ні на що в житті. Взагалі Сейфрід досить важка на підйом, вона обожнює домашній комфорт, та й перспектива п’ятнадцятигодинного перельоту всерйоз її лякає, але, здолавши себе і відстань і потрапивши на інший кінець світу, вона не втомлюється захоплюватися: як же там красиво!

Заміжжя відкрило нову сторінку в житті Аманди і багато чому її навчило. Насамперед, того, що відтепер потрібно дбати не тільки про себе, а інтереси близьких людей куди важливіші, ніж її власні. Що думку сторонніх не завжди варто брати до уваги – сьогодні вона воліє керуватися своїм уявленням про те, як правильно чинити. Що потрібно жити сьогоденням, не зависаючи в минулому, яким би привабливим воно не було. Та й на майбутнє покладати особливих надій не варто – воно цілком може не витримати порівняння із сьогоднішнім днем.

Любов до дітей і чоловіка практично позбавила Аманду фобій. Турбота про близьких не залишає ні часу, ні сил на страхи, які вона тепер вважає дурницями і дурницями. Але ж ще зовсім недавно Сейфрід, яка страждає на обсесивно-компульсивний розлад, навіть плиту на свою кухню боялася поставити – побоювалася, що хтось забуде вимкнути конфорку або духовку і в будинку станеться пожежа.

Аманда Сейфрід родина сім'я чоловік діти ролі
Аманда Сейфрід у серіалі “Всі мої діти”, 2002 р.

Але це дурниця порівняно з панічними атаками, яких Аманда зазнавала тривалий час, і її впевненістю в тому, що вона страждає від злоякісної пухлини головного мозку. Навіть МРТ, яка показала, що Сейфрід абсолютно здорова, її не заспокоїла, і лікар, який проводив її, порадив дівчині звернутися до психіатра. Від нього Аманда вийшла з рецептом на антидепресанти, які приймає донині і від яких не збирається відмовлятися: актриса не хоче ризикувати своїм душевним здоров’ям і спокоєм, який вони їй дають.

Аманда шкодує тільки про те, що діагноз їй поставили лише в дев’ятнадцять років – і як це батьки-лікарі прогледіли! Напевно, їм дуже не хотілося визнавати, що їхня молодша донька чимось відрізняється від інших, і вони просто закривали на дивацтва дівчинки очі. Якби це сталося раніше, вона б знала, що з нею відбувається, і навчилася б грамотно протистояти стану, який завдавав їй стільки страждань. Вона б навчилася не переживати через те, що шкарпетки в комоді не розкладено за парами і кольором, а чашки в кухонній шафці не розставлено за ранжиром. Вона здавалася самій собі зламаною лялькою і дуже через це переживала.

Як же Аманда рада, що зараз усе позаду. І хоч її страхи нікуди від неї не поділися, вона навчилася з ними жити – можливо, не як із друзями, але як із сусідами: про них знаєш, що вони є, але при цьому вони зовсім тобі не докучають. Свої ліки Аманда приймала навіть під час вагітності, за що її засуджували всі знайомі, які вважали, що це може нашкодити дитині. Але Сейфрід проконсультувалася з лікарями, тож точно знала: шкоди доньці, а потім і синові вони не принесуть.

Аманда Сейфрід родина сім'я чоловік діти ролі
Аманда Сейфрід у фільмі “Червона Шапочка”, 2011 р.

З боку Аманда здається досконалістю, але навіть найкрасивіше наливне яблучко, як правило, не обходиться без червоточини. Багатьох голлівудських кривляк і манірних дівчат дивує і хобі Сейфрід – таксидермія: актриса робить опудала птахів і тварин. Вона називає своє захоплення “смертельною цікавістю”: разом зі старшою сестрою Дженніфер вони з дитинства захоплювалися питаннями життя і смерті, намагаючись проникнути в таємницю цих станів. Жартуючи, дівчатка називали себе готами, які виросли в сімейці Аддамс.

Утім, любили сестри й живих тварин – у них у домі завжди мешкали кішки та собаки. У власній сім’ї Сейфрід цю традицію порушувати не стала: один з її вихованців, австралійська вівчарка на прізвисько Фінн, обожнює годинами сидіти під столом і спостерігати, як актриса пише свої картини: так-так, Аманда ще й непогана художниця. Крім в’язання – спицями і гачком Аманда може орудувати навіть із заплющеними очима, поки їй накладають грим – Сейфрід захоплюється ще й виготовленням брошок з емалі, створюючи речі надзвичайної краси – справжні витвори мистецтва.

Про властиву Аманді практичність ходять легенди. Вона чітко вибудовує свою акторську кар’єру, керуючись при цьому не емоціями, а логікою і здоровим глуздом. Звичайно, багато в чому вона спирається на поради, які дає агент. Але вона і без нього чудово впоралася б – їй вистачило б розуму і кмітливості, щоб обирати саме ті ролі, які принесуть славу і гроші.

Актриса, яка працює і непогано заробляє з десяти років, дуже економна, за що її часто засуджують колеги. Найбільше голлівудських зірок здивувала каблучка для заручин Аманди: скромна, без діамантів, куплена у вінтажному магазині. Її ж дивує пристрасть інших актрис, отримавши в подарунок перстень з багатокаратним каменем, одразу ж фотографувати його і виставляти в соціальних мережах. Сейфрід вважає, що це поганий тон. А діаманти у неї є і без того.

Років у шістнадцять, отримавши непоганий гонорар, Аманда вирушила в легендарний ювелірний магазин, щоб купити тоненьку каблучку з маленьким діамантиком. Сейфрід не збентежило повір’я, згідно з яким цей камінь можна приймати тільки як дарунок – вона так раділа оксамитовій коробочці з бантиком, що вирішила: час від часу балуватиме себе новими покупками.

Аманда Сейфрід родина сім'я чоловік діти ролі
Аманда Сейфрід і Ченнінг Татум у мелодрамі “Дорогий Джон”, 2010 р.

Більшу частину вільного від зйомок часу Аманда проводить на фермі, розташованій за дві години їзди від Мангеттена, в долині річки Гудзон. Вони з чоловіком купили її не так давно, але вже встигли оцінити всі принади сільського життя. Аманда не любить метушню і шум, їй не подобається перебувати в центрі загальної уваги. Серед натовпу вона за звичкою впадає в паніку, тому тепер насолоджується спокоєм і самотністю.

Аманда завела невеликий город, на якому самостійно вирощує помідори, моркву, салат, капусту і навіть лохину. Все інше вони з Томасом купують у розташованій неподалік фермерській крамничці. Вівці, два віслючки, кінь, коза, кури і два коти – звіринець, за яким подружжя та їхні діти доглядають із задоволенням. Аманда взагалі любить проводити час удома – як у Нью-Йорку, так і на фермі. І неважливо, чим вона при цьому зайнята, головне, що вона в теплому і затишному домашньому світі, в оточенні близьких і коханих людей.

Пандемія не зруйнувала, як це було у багатьох, а зміцнила їхній шлюб. Прокидаючись, Аманда могла, нікуди не поспішаючи, випити кави, з’їсти подвійний сніданок – у їжі вранці вона себе не обмежує, поспілкуватися з донькою та матір’ю, які прокидалися раніше, ніж вони з чоловіком, а потім вирушити з Томасом-молодшим годувати тварин. Ще Аманда, незважаючи на всю свою витонченість, непогана кулінарка, яка не цурається, зокрема, й випічки. Цього мистецтва вона навчилася у дівчини, яка рекламувала свої кондитерські вироби в інтернеті. Аманда вчинила хитро: запросила її погостювати у них на фермі, і, коли та готувала свої фірмові страви, “зняла” рецепти з рук. Тепер пекти пироги – улюблене заняття Сейфрід – зрозуміло, коли в неї є на це час.

Саме на своїй фермі, в оточенні улюблених людей, тварин і обожнюваних нею рожевих півоній, Аманда – якщо, звісно, їй вдасться отримати “Оскар” – і відсвяткує це досягнення, до якого вона йшла стільки років. Заради такої нагоди чоловік акторки обов’язково відкоркує пляшку шампанського, яке вона вважає королівським напоєм, але дозволяє собі дуже рідко: затребувана акторка завжди має бути у формі. Ну а якщо цього разу не вийде, то які її роки – вона ще зіграє роль, за яку їй вручать заповітну золоту статуетку.

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine, East News

Дивіться також:

Скарлетт Йоганссон – 39 років: 20 яскравих фото іменинниці в юності

Ікона нульових: кращі фото Брітні Спірс в юності

Кращі фото Ніколетт Шерідан, зірки “Відчайдушних домогосподарок”, в молодості