До ювілею Франсуа Озона: в українських кінотеатрах покажуть культову комедію режисера

10 листопада на великі екрани обраних українських кінотеатрів вийде стрічка «Краплі дощу на розпечених скелях». Випуск у прокат приурочений до ювілею Франсуа Озона: 15 листопада відомий французький режисер, один із найпомітніших представників «нової хвилі» у Франції, відзначає 55-річчя.

Фільм знятий за п’єсою Райнера Вернера Фассбіндера — візіонера, бунтівника й одного з найвідоміжих німецьких режисерів.

Події картини розгортаються в Німеччині в 70-х. Немолодий Лео знайомиться з юним Францом, і запрошує його пожити в себе. Між ними спалахує бурхливий роман, але згодом він перетворюється на кошмар рутинного подружнього життя, в якому тільки ліжко пов’язує партнерів. Та все змінюється ще сильніше, коли на їхньому порозі з’являються їхні колишні дівчата.

«Краплі дощу на розпечених скелях» — один із ранніх фільмів Франсуа Озона. Його прем’єра відбулася на Берлінському міжнародному кінофестивалі в 2000 році. Тоді стрічку відзначили призом Teddy за Найкращий ігровий фільм, а Озона стали вважати одним із найбільш багатообіцяючих режисерів. Критики також сприйняли картину тепло — рейтинг «свіжості» на платформі Rotten Tomatoes рейтинг становить 75%.

франсуа озон комедія краплі дощу на розпечених скеляхфрансуа озон комедія краплі дощу на розпечених скелях

франсуа озон комедія краплі дощу на розпечених скеляхфрансуа озон комедія краплі дощу на розпечених скелях

У головних ролях знялися Людівін Саньє, Бернар Жиродо, Малік Зіді і Анна Томсон.

франсуа озон комедія краплі дощу на розпечених скеляхфрансуа озон комедія краплі дощу на розпечених скеляхфрансуа озон комедія краплі дощу на розпечених скелях

Стрічкою «Краплі дощу на розпечених скелях» продовжується серія ретроспективи культової кінокласики від кінокомпанії «Артхаус Трафік». Пізніше на великі екрани вийдуть “Піаніст» Романа Поланскі — у грудні, спеціально до 20-річчя фільму,«8 жінок» режисер Франсуа Озона — у січні 2023-го і «Скромна чарівність буржуазії» Луїса Бунюеля — у лютому 2023-го.

Фото: надані «Артхаус Трафік»

Дивіться також:

Бріжит Бардо: секс-бомба, що проміняла чоловіків на бездомних собак

Історія кохання Катрін Денев і Марчелло Мастроянні: кидають навіть великих

Страшно цікаво: 15 найкращих фільмів жахів на Гелловін