Гурт KALUSH вперше виступить на Гластонбері

Переможці Євробачення 2022, український гурт KALUSH вперше виступить на наймасштабнішому музичному фестивалі Великої Британії – Гластонбері. Вже цими вихідними вони вийдуть на легендарну сцену. В ніч з 24 на 25 червня, о 1:10 KALUSH ORCHESTRA представить нову програму.

«Радий, що український реп з етнічними мотивами нарешті лунатиме і в Британії. Сподіваємося, що задінемо струни душі кожного англійця. І започаткуємо нову щорічну традицію по виступу топових українських гуртів на Гластонбері», – поділився фронтмен гурту Олег Псюк.

калуш олег рсюк гластонбері євробачення 2022

Крім того, є ще одна причина радіти такій нагоді. «Це дуже крута можливість для нас ще гучніше заявити про Україну, привернути ще більше уваги до війни, знайти ще більше підтримки від європейців, та врешті-решт, вкотре повторити, що Євробаченню 2023 в Україні бути», – зазначає Олег Псюк.

Хлопців обурила позиція Європейського мовного союзу перенести конкурс у 2023 році до Великої Британії. З цього приводу Олег записав відеозвернення до європейської спільноти про необхідність залишити Євробачення в Україні.

Гластонбері – головний щорічний музичний івент, який проводиться починаючи з 1970-го року. На фестивалі виступають найтоповіші зірки зі всього світу, тож його називають «британським Вудстоком». Цьогоріч організатори очікують понад 200 000 відвідувачів. Всі вони наживо почують автентичний реп із серця Європи – України.

Крім того, нагадаємо, на Гластонбері 2022 виступлять і інші українські артистиДжамала, Go_A і «ДахаБраха».

Фото: PR-служба, instagram.com/kalush.official

Дивіться також:

Рожева панама Kalush Orchestra з Євробачення — модний тренд літа 2022: де шукати

Як пройшов фінал Євробачення 2022: перемога України і найкращі моменти (ФОТО)