18 квітня Національна музична премія YUNA оголосила імена артистів, які отримали нагороди цього року. Цьогоріч все відбулося за оновленим регламентом, адаптованим до реалій воєнного стану. Переможців члени журі премії обирали не у звичних номінаціях, а зі списку ТОП-100 нових пісень, найбільш ротованих на всеукраїнських радіостанціях за період 24 лютого – 31 грудня 2022 року.

Переможців назвали під час онлайн-трансляції на офіційному ютуб-каналі YUNA. Ведучими ефіру виступили шоумен Володимир Остапчук і генпродюсер та співзасновник YUNA Павло Шилько. Учасниками процедури оголошення переможців були також співзасновник премії Мохаммад Захур і Віталій Башкатов, представник компанії «Делойт» в Україні, яка традиційно є гарантом чесності підрахунку голосів журі YUNA.

музична премія юна yuna 2023 хто переміг переможці

Спеціальною гостею оголошення стала KAMALIYA. І це інтрига: адже днями співачка оголосила про розлученняіз Мохаммадом Захуром, та в ефірі вони мило трималися разом.

музична премія юна yuna 2023 хто переміг переможці

Отже, ось 12 пісень, які набрали найбільше голосів експертів.

24/02 – “БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ”

2step – АНТИТІЛА та Ed Sheeran

“Місто Марії” – “Океан Ельзи”

“Біля тополі” – SHUMEI

“Пес Патрон” – KARTA SVITU

“Біля серця” – KOLA

Hey Hey Rise Up – Андрій Хливнюк (“Бумбокс”) та Pink Floyd

“Чути гімн” – SKOFKA

“Буде весна” – Макс Барських

“Враже” – Енджі Крейда

“Допоможе ЗСУ” – Chico & Qatoshi

Oy U Luzi Chervona Kalyna (Army Remix) – Бумбокс та The Kiffness

Нагадаємо, до складу журі YUNA традиційно входять представники радіостанцій, музичного телебачення, квиткових операторів, музичні оглядачі та аналітики ЗМІ із понад 5-річним досвідом роботи у відповідній сфері.

Крім того, можливості отримати нагороди YUNA були позбавлені як артисти країн-агресорок, так і ті, хто публічно підтримав російську агресію проти України, перебуває під санкціями України, країн ЄС та США, і хто до або після широкомасштабного вторгнення публічно не ідентифікували себе як українські виконавці та виконавиці.

Фото: надані PR Batteries agency

Дивіться також:

“Виграють логістика та розум”: Андрій Хливнюк про творчість і роботу на фронті

«Не дочекаєтесь»: Андрій Данилко розповів про спроби росіян виставити його психічно хворим