“Голос країни” закупив дрони для аеророзвідки за зібрані протягом 12 сезону кошти: фотозвіт

12-й сезон “Голосу країни“, який перервала війна, розпочався до повномасштабного вторгнення, а завершився взимку. І став благодійним: протягом сезону глядачі мали змогу взяти участь у зборі на засоби аеророзвідки для українських захисників.

Долучився до збору меценат та тренер команди «Другий Шанс» Андрій Мацола. Своїм внеском у сумі 2 мільйони 600 тисяч гривень він повністю закрив благодійний збір.

Тож днями “Голос країни”, пан Мацола, фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» і платформа Dobro.ua передали 77-й аеромобільній десантно-штурмовій бригаді комплект засобів аеророзвідки. Усього вдалося зібрати 3 млн гривень на 17 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Fly More Combo та Matrice 300 RTK.

голос країни благодійний збір дрониголос країни благодійний збір дрони

Такі пташки допоможуть нашим воїнам коригувати свою рятівну роботу, влучно й вчасно відстежувати небезпеку та планувати ефективні дії для звільнення України від окупанта.

Крім того, Фонд забезпечив аеророзвідників бригади антенами, ноутбуками, планшетами із захистом і додатковою пам’яттю й організував навчання для максимальної ефективності.

голос країни благодійний збір дрони

Таким чином, благодійники «Голосу країни» та фонду «Повернись живим» забезпечили нову бригаду Збройних сил необхідним мінімумом безпілотників ротного рівня.

Фото: надані 1+1

Дивіться також:

“Голос країни-12”: хто переміг і як пройшов суперфінал (ФОТО)

Андрій Хливнюк зустрів 43-й день народження в окопі: відео

Марк Куцевалов вирушає у благодійний похід, щоб купити Starlink для Херсона