Знаменита акторка Кіра Найтлі записала аудіоверсію книги You Don`t Know What War Is («Ви не знаєте, що таке війна»), яка вийшла 25 жовтня у британському видавництві Bloomsbury. Це щоденник 12-річної харків’янки, яка із бабусею змушена була під обстрілами тікати з рідного міста.

“Це потужна правдива історія війни в Україні очима 12-річної дівчинки – обов’язкове читання для дорослих і дітей старшого віку”, – зазначається у видавництві.

Єва Скалецька – одна з мільйонів українських дітей, хто прокинувся 24 лютого від вибухів і гулу ворожої техніки, коли росія напала на Україну. Разом із бабусею вона ховалася від обстрілів у підвалі рідного будинку – там і почала писати свій щоденник – історію боротьби з панічними атаками, стрімкого дорослішання, пошуків безпеки, жаху, відчаю, надії і подорожі у безпечне місце.

Разом із бабусею Єва виїхала до Дубліна. Дівчинку показали по телебаченню, на Channel 4 News. А її щоденник виставили на аукціон, де видавництво і придбало права на його випуск.

Так сповідь You Don`t Know What War Is озвучує Кіра Найтлі. Аудіоменеджер видавництва Том Скіпп похвалив акторку за «вміння передати вдумливий і проникливий голос Єви», сказавши: «Вона віддає належне невинному, юному, але мудрому не по роках тону Єви, аудіообраз Кіри є чутливим, інтимним і, зрештою, надзвичайно переконливим», – повідомляє видання The Bookseller.

Друкована версія книги доповнена особистими фотографіями Єви, уривками з її листувань із друзями. А ще – деталізованими картами, які намалювала харківська художниця-ілюстраторка Ольга Штонда.

«Ви не знаєте, що таке війна» — це потужне усвідомлення війни очима дитини. Книгу вже порівнюють зі знаменитим щоденником Анни Франк.

Фото: Shutterstock

Дивіться також:

Книга року: готується до друку перша біографія Валерія Залужного

Від стресу та паніки: 5 книг, які допоможуть керувати емоціями

Знаменитий тенор Андреа Бочеллі прихистив пораненого пса з Куп‘янська (ВІДЕО)