Емоційна стійкість, сфокусована увага та стабілізація свідомості — необхідні навички під час війни. Здатність керувати потоком неспокійних думок і емоцій можна прокачати. Зокрема, за допомогою книг.

Психологиня, учасниця реаліті Нового каналу «Пара на мільйон» Катя Гурська радить п’ять книжок, які стануть у нагоді. “У цих книгах — жодних міфів та обіцянок. Лише практичні навички, які допоможуть впоратися з болем та стресом, знизити тривожність, заспокоїти розум та позбутися ментальних пасток”, — запевнила Катя.

Відьямала Берч, Денні Пенман

«Свідома медитація: практичний посібник зі зняття болю та зниження стресу»

Ця книга містить прості практики, які ви можете застосовувати у повсякденному житті, щоб боротися з болем та стресом. Восьмитижнева програма, що становить основу книги, потребує лише 10-20 хвилин на день.

Марк Вільямс, Денні Пенман

«Свідомість. Як знайти гармонію в нашому божевільному світі»

Ця методика не лише сприяє лікуванню та попередженню депресій, а й допомагає впоратися з викликами сучасного ритму життя. Застосовуючи запропоновані в книзі медитативні практики лише по 10-20 хвилин на день, ви зможете зменшити рівень стресу, занепокоєння, дратівливості, а також розвинути пам’ять, творчі здібності, реакцію, увагу та самоконтроль.

Деніел Дж. Сігел

«Майндсайт. Нова наука особистої трансформації»

Автор розповідає про важливу навичку, що сприяє позитивним змінам у вашому мозку і, як наслідок, житті. Ця навичка — здатність сприймати свій внутрішній світ і фокусувати увагу на власній свідомості, абстрагуватися від внутрішнього «автопілота».

Джон Кабат-Зінн

«Практика медитації, або Мистецтво справжнього моменту»

Автор допомагає зрозуміти саму сутність медитації.

Деніел Дж. Сігел

«Уважний мозок»

Ця книга про те, як влаштований головний мозок, та про природу свідомості. Вона досліджує медитацію та різні практики, а також поєднує дані наукових досліджень про мозок з практикою усвідомленості та чуттєвого сприйняття.

Фото: Shutterstock

Дивіться також:

Книга року: готується до друку перша біографія Валерія Залужного

Реконструкція героїзму простих українців: вийшов трейлер фільму «Область Героїв» (ВІДЕО)

Акторка Альона Алимова розповіла про брата в російському полоні (ФОТО)

Снайперка Євгенія Емеральд про нове кохання на фронті: «Навчіться бути щасливими під час війни»