Український кінорежисер Любомир Левицький представив постер до документального фільму «Йди за мною», або “Follow me”. Прем’єра 30-хвилинної стрічки відбудеться вже цієї осені.

«Йди за мною» – це реальна історія про військову рятувальну операцію за допомогою дронів, яка трапилась декілька місяців тому. Фільм розповідає про сімейну пару цивільних, які на своєму авто потрапили під шквальний обстріл ворожої російської армії на перехресті дороги неподалік Ізюму.

Військові 93-ї бригади «Холодний Яр», яка знаходилась на позиціях неподалік, не маючи можливості безпечно підійти до цивільних українців, на відстані 6 кілометрів провели безпрецедентну для світу рятувальну операцію за допомогою дронів.

А молодий командир, що брав участь в операції, вже встиг відзначитись під час війни і був нагороджений орденом Богдана Хмельницького третього ступеню.

любомир левицький документальний фільм війна 2022 йди за мноюлюбомир левицький документальний фільм війна 2022 йди за мною

В постер фільму закладений глибокий меседж до світової аудиторії. В основу композиції поставлена застигла перед вибухом міна. Це саме той стан українців, в якому ми живемо щодня. Момент саспенсу, момент переоцінки та трансформації нас українців в інших, нових.

Гравюра міні означає пам’ять тим, кого вже немає. Руки – це символ безпорадності звичайних мирних людей перед потужною зброєю ворога. Орнамент на міни символізує адаптивність українців до війни. Ми навчились жити у війні, розмальовувати вишиванками протитанкові їжаки, гранатомети і міни. Орнамент – це символ цвіту українців і навіть на тому, що несе смерть і розруху. Дрон символізує інновацію в нашій боротьбі з росіянами. Зокрема, в нашій історії дрон є єдиною надією та інструментом на порятунок.

любомир левицький документальний фільм війна 2022 йди за мною

«Якщо глянути на назву більш глибше, то “Follow me” – це про наслідування України в її хоробрості, винахідливості, у вмінні жити по-справжньому, у силі змінити все, що не працює, на те, що справді буде символізувати нове майбутнє!», – прокоментував майбутню документальну стрічку Любомир Левицький.

любомир левицький документальний фільм війна 2022 йди за мною

Фото: надані пресслужбою

Дивіться також:

Розпачливий і по-чорному комічний: вийшов трейлер українського фільму “Клондайк” про війну на Донбасі (ВІДЕО)

Люк Скайвокер збирає армію дронів для ЗСУ

“Як відгримить війна”: Ада Роговцева і “кіборг” Євген Жуков у кліпі на емоційну пісню Kozak System (ВІДЕО)