Малюнок 8-річної українки став обкладинкою пісні EPOLETS та Люка Прітчарда (ВІДЕО)

Малюнки 8-річної Соломійки зі стіни в підвалі, де вона разом з односельцями майже місяць була полонянкою окупантів, стали обкладинкою пісні під символічною назвою Freedom. Це результат українсько-британської колаборації гурту EPOLETS та Люка Прітчарда з гурту The Kooks.

25 днів Соломія разом з мамою та ще трьома сотнями людей провела в полоні в темному підвалі школи в селі Ягідне, що на Чернігівщині. Жахливі подробиці того ув’язнення облетіли весь світ – людей майже не годували, не випускали на вулицю, вони непритомніли від нестачі кисню і спали поруч із померлими. Щоб розрадити полонених дітей, батьки дозволили їм розмалювати стіни підвалу.

“Спочатку діти малювали по стіні звичайними ручками, – згадує мама 8-річної Соломії Ярослава. – А коли я знайшла в підвалі гуаш – то в малих почалося справжнє свято. Моя дитина малювала на стіні монстрів. Так вона позбавлялася свої жахіть. А монстри, що нас оточували, ставали менш страшними. Точно знаю, що це допомогло їй пережити полон. І нам всім також – бо ми, дорослі, дивилися на ці малюнки і розуміли: маємо триматися заради дітей”.

Директорка Фонду “Маша” Таня Мураткіна (ліворуч), Ярослава (праворуч) та Соломія

“Ця пісня – спроба вкотре пояснити світу за межами України, яку трагедію переживає зараз наша держава і кожен з українців окремо, – каже фронтмен гурту EPOLETS Павло Варениця. – Вона про людей, що втратили свої дома, втратили рідних, втратили спокій. Але не втратили віру в перемогу і майбутнє. Ця пісня про всіх нас, хто зараз втратив землю під ногами, але не втратив себе і вірить, що ми відбудуємо наш дім!”

До речі, саме Павло знайшов авторку малюнку з підвалу і її маму і зв’язався з «Фондом Маша», щоб допомогти їм. Так Ярослава і Соломія потрапили до програми «Незламна мама» – спеціально розробленого курсу реабілітації жінок та дітей, що постраждали від війни.

Гурт EPOLETS продовжить допомагати «Незламним мамам» і надалі – всі кошти з продажу пісні Freedom на стрімінгових платформах підуть в підтримку цієї програми.

Фото: надані PR-службою

Дивіться також:

Більше 6 мільйонів гривень – гурт БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ відзвітував про допомогу ЗСУ

Єдиний син загиблого телеведучого Ігоря Пелиха служить в ЗСУ (ФОТО)

Українці Канади продадуть на аукціоні лоти від Тіни Кароль, Віталія Кличка, пса Патрона та інших зірок (ФОТО)