Фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна здійснила заповітну мрію. Вона виконала гімн України, відкривши третій благодійний футбольний матч київського «Динамо» під лозунгом Match for peace #StopWarInUkraine проти румунського клубу «CFR 1907 Cluj».

“Моє перше в житті публічне виконання гімну України. Це була моя давня мрія. Велика честь. Але перед очима – розстріляна шапочка 13-річного хлопчика з Київської області. Розстріляні життя, розстріляні мрії”, – розчулено і збентежено розповіла Юлія про свій досвід і преживання.

Гімн Румунії виконала відома тамтешня співачка Vladuta Lupau.

У перерві між таймами на глядачів чекав музичний виступ від Руслани, Юлії Саніної (The Hardkiss), Катерини Павленко (Go_A) та DOROFEEVA. Артистки виконали 10-хвилинний mash-up з власних культових пісень та композицій, які стали символом українського протистояння.

Крім цього, на полі відбувся вже традиційний художній перфоманс за участі вимушених переселенців, яких тимчасово прихистила Румунія – а це близько 200 жінок і дітей з України. Вони заповнили собою сцену у формі контурів України, а кожен став на тому місці, де географічно розташована їхня домівка.

Під час матчу всі футболісти — і київського «Динамо», і румунського «CFR 1907 Cluj» — були одягнені у футболки з логотипом проєкту Match for peace #StopWarInUkraine, а на трибунах майоріли величезні банери з закликом зупинити війну.

Фото: скріншот відео

Дивіться також:

Могилевська, Камалія і Ніна Матвієнко із талановитими дітьми заспівали про Україну та ЗСУ (ВІДЕО)

«Горить-палає техніка ворожа»: Пономарьов, Хома, Тополя і Кошовий написали переможну пісню (ВІДЕО)

Pink Floyd та Андрій Хливнюк заспівали пісню українських січових стрільців і оголосили благодійний збір (ВІДЕО)