Українська виконавиця та сонграйтерка ROXOLANA переспівала знаменитий гіт 1990-х років – пісню «Не стій під вікном». Композицію створили в 1989 році для співачки Русі: Анатолій Матвійчук написав текст, а Костянтин Осауленко – музика. Трек «Не стій під вікном» увійшов до дебютного альбому «Ворожка», який став першим україномовним попальбомом сучасної України.

«З цих пісень почалась історія сучасної української попмузики. Руся, Ірина Білик, Марія Бурмака, Сестричка Віка – всі ці артистки на початку 1990-х створювали дуже різну і дуже класну музику. Вони ніби збудували фундамент, на якому зараз можемо творити ми, – говорить ROXOLANA. – Мені хочеться, щоб мої однолітки, які приходять до мене на виступи, також пам’ятали, якою крутою українська музика була 30 років тому. Я хочу, щоб молодь знала, що в 1990-х наша музика була україномовною і дуже прогресивною».

Вперше уривок з пісні «Не стій під вікном» ROXOLANA заспівала у невеликому відео на підтримку дропу «Українська хвиля 2.0» фешн-бренду JUL.

«Ми всі тоді отримали величезне задоволення під час знімань, а потім всією командою ще тиждень наспівували «Не стій під вікном, не дивись засмучено…», – згадує ROXOLANA. – Ба більше, людям настільки сподобалась пісня, що нас просто засипали питаннями в соцмережах, коли ж вийде повна версія. Я дуже рада, що родина Русі швидко дала нам добро на реліз цього треку. Було надзвичайно цінно отримати позитивний фідбек від авторів, які «благословили» нас на те, щоб їх пісня отримала нове дихання і продовжила звучати на радіо, музичних платформах та благодійних концертах».

руся не стій під вікном нова версія ремікс роксолана roxolana

Створюючи лірик-відео до ремейку “Не стій під вікном” ROXOLANA та режисерка Юлія Літинська надихалися кліпом Русі, який вийшов на каналі УТ-1 у 1989 році. Також у відео можна знайти кілька “пасхалок” до оригінальної роботи Русі.

А от, власне, і вона:

Перша прем’єра ремейку «Не стій під вікном» наживо відбулась під час благодійного виступу 3 вересня в арт-просторі UYAVA під час збору коштів для З-ї Окремої Штурмової Бригади,  яка зараз воює на Бахмутському напрямку.

Пісню «Не стій під вікном» можна слухати на всіх платформах.

Фото: надані пресслужбою

Дивіться також:

Макс Барських випустив перший україномовний альбом

Катерина Павленко з Go_A знялася у фільмі “Довбуш” і записала саундтрек до нього (відео)

ROXOLANA підняла український прапор на відкритті Дня визволення у Нідерландах (ФОТО)