Улюбленці минулих сезонів “МастерШеф” повертаються у “Битві сезонів” – повний список учасників

Телеканал СТБ повертає в ефір кулінарний проєкт «МастерШеф” у форматі “Битва сезонів». Двадцятка улюблених глядачами учасників минулих сезонів знов зійдеться у змаганні за кулінарну першість.

Проєкт стартує в ефірі 20 серпня і виходитиме з першого випуску щосуботи. Оцінюватимуть майстерність кулінарів незмінні судді: Ектор Хіменес-Браво, Ольга Мартиновська та Володимир Ярославський.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники
Ектор Хіменес-Браво, Ольга Мартиновська та Володимир Ярославський

Нагадаємо, прем’єра «МастерШеф. Битва сезонів» відбулася в ефірі СТБ наприкінці січня цього року і була зупинена у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну. Під час війни кулінари долучилися до волонтерства та допомоги українцям за різними напрямками. Хтось почав випікати хліб та роздавати його тим, хто цього потребує, хтось – створив притулок для внутрішніх переселенців, кулінари готували і готують для наших захисників та територіальної оборони, а дехто з них і сам вступив до лав ЗСУ.

Хто ж з улюбленців повернеться на кухню проєкту?

Олександр Цвігун

Олександр ― талановитий юний кулінар. У 19 років поїхав до Польщі набиратися досвіду в найкращому ресторані міста Щецина. Шеф йому довіряв, і тому ближче до кінця роботи Сашко вже був су-шефом і допомагав навчати новеньких. Юний фахівець став фіналістом на «МастерШеф. Професіонали»-2. Розвиває українську гастрономію, українська кухня ― його основна любов.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Катерина Велика

Катерина ― успішна, впевнена в собі жінка, раніше володіла туристичною фірмою. Вона довго вибирала собі супутника життя ― майбутній чоловік добивався її п’ять років. Катя жартує, що одружилася заради прізвища, щоб бути «Великою». Стала суперфіналісткою «МастерШеф»-5.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Дмитро Балита

Дмитро родом з Прикарпаття. Закінчивши політехнічний університет, вирішив не повертатися до Калуша і знайшов роботу у Львові. Займається фотостудією та проведенням весіль. Готувати любив завжди. Коли лишився сам у Львові, почав розбиратися в кулінарії. Любить готувати гарячі страви та випічку. Мріє відкрити доставку їжі. Фіналіст шоу «МастерШеф»-10.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Олександр Білодід

Олександр почав готувати ще в дитинстві: знайшов стареньку кухарську книгу і ― вперед експериментувати. Потім готував для однокурсників у гуртожитку та для колег по роботі. Але кухарем так і не став, вибрав на вимогу батьків професію бухгалтера.

Пробував свої сили в першому сезоні «МастерШеф», але не пройшов. Опускати руки не став: сів за кулінарні книги, а ночами підробляв на кухні одного з харківських ресторанів. Для того, щоб спостерігати за роботою справжніх кухарів, Олександр погодився чистити овочі й мити посуд. Фіналіст другого сезону «МастерШеф».

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Анжела Липська

Анжела за спеціальністю технік-механік з ремонту вагонів. Але знайшла себе в подорожах і за дев’ять років побачила 54 країни! Анжела ― вегетаріанка, любить прогулянки лісом та єднання з природою, космосом. Їй подобається шокувати людей своїм віком, адже вона має свій секрет молодості та краси. Анжела стверджує, що часто бачить страви уві сні ― так Всесвіт посилає їй рецепти. Девіз життя — «Диво прийде». Суперфіналістка 8 сезону «МастерШеф».

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Віктор Перехрест

Вітя все дитинство був хуліганом. Мама сама виховувала його з братом і працювала двірничкою заради кімнати в гуртожитку, яку їй виділила держава. Вітя ― старший син, тому чимало обов’язків лягли на його плечі. Готувати вчився у мами, а потім в училищі. На 4 сезон проєкту «МастерШеф» він прийшов, щоб змінити своє життя і життя своєї родини на краще. Після шоу працював у відомих столичних ресторанах. Загорівся ідеєю покращити харчування дітей і молоді, тому кілька сезонів був шеф-кухарем у скаутському таборі. Бере участь у волонтерських ініціативах. Захоплюється спортом. Вітя вважає, що головне для кулінара ― вміння дотримуватися чистоти, а також володіти креативом і викручуватися з будь-яких ситуацій.

Прикладом для Віктора у сфері кулінарії є Ольга Мартиновська.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Павло Серветник

Павло ― переможець «МастерШеф. Професіонали». Паша все життя шукав себе: займався музикою, спортом, мистецтвом, за освітою ― програміст. У студентські роки важив зі 100 кг. Кілька років тому його сім’я переживала не найкращі часи, і для Паші це стало переломним моментом. Він кинув пити, курити, схуд на 25 кг, став працювати в громадському харчуванні й закохався в кулінарію. Паша здобував професійні знання, читаючи кулінарні книги. Відпрацювавши в кількох херсонських ресторанах, за півтора року став шеф-кухарем. Після участі в шоу вдосконалював свою майстерність за кордоном, а також захопився випіканням хліба.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Андрій Колісник

Андрій ще з дитинства захопився кулінарією, допомагав мамі робити консервацію та варити борщі. Він дуже веселий та позитивний хлопець. Учасник шоу «МастерШеф»-3. Після проєкту значно виріс у професійному плані. Захоплюється азійською кухнею та випіканням хліба.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Владислав Міцкевич

Влад уже добре знайомий глядачеві. Хлопець почав захоплюватися кулінарією ще в дитинстві. Батьки мали свій ресторан, де з восьми років Владислав експериментував на кухні. Його перша самостійно приготовлена страва ― котлета по-київськи. У «МастерШеф»-8 Влад дійшов до фіналу. Після проєкту почав працювати бренд-шефом та шефом у трьох ресторанах, дуже багато навчався та працював над собою. Також Влад був учасником «МастерШеф. Професіонали»-2.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Анастасія Кобиляцька

Настя ― переможниця «МастерШеф. Кулінарний випускний». Після проєкту навчалась на кондитера у школі Алена Дюкасса в Парижі. Провела безліч майстер-класів для дітей та дорослих. Також вона бере участь у кулінарних конкурсах, змагається з дорослими та не боїться конкуренції. Учасниця «МастерШеф. Професіонали»-2, працює шеф-кондитером.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Дмитро Шевченко

Діма ― кухар-універсал. Діма готує вже понад 10 років у невеликих кафе, обожнює готувати синові, вважає його головним критиком. В юності читав реп, досі любить це заняття та мріє у майбутньому поєднати кулінарію та музику. Дмитро Шевченко більше відомий глядачам «МастерШеф. Професіонали» як Шева Дімарик.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Наталка Петрик

Закінчивши школу, Наталя серйозно замислювалася, щоб піти в жіночий монастир. Проте батько наполіг на вступі доньки до Львівського національного університету, де вона навчалася на юриста. У студентському гуртожитку Наталя почала багато готувати та експериментувати з новими стравами. Крім того, дівчина захоплюється автостопом, грає на гітарі та вивчає іноземні мови. Після участі в «МастерШеф»-6 вирішила спробувати себе в моделінгу і перемогла в шоу «Модель XL». Має домашнього улюбленця ― єнота на ім’я Люцифер і все так само захоплюється кулінарією.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Олег Ковальчук

Олег заробляв життя тим, що вибивав портрети на могильних плитах. Проте захоплення кулінарією кардинально змінило його життя. Почавши старанно займатися в спортзалі та переглянувши свій щоденний раціон на користь винятково здорової їжі, Олег схуд на 24 кг. Тепер він веде власний спортивний блог і є мотиватором для багатьох людей. Олег любить вигадувати на домашній кухні нові рецепти і розробив власний бренд здорової їжі. Він не п’є, не курить, захоплюється моржуванням, пише вірші, а також робить усе заради щастя коханої дружини та дітей. Фіналіст шоу «МастерШеф»-6.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Владислав Цимбалюк

На роботу кухарем Владислава надихнула британська шефиня, кулінарні курси якої показували по телевізору. З того часу він понад 10 років у громадському харчуванні. Пізніше Владислав був змушений змінити професію та став м’ясником. Але він завжди мріяв бути першокласним кухарем і тому прийшов на «МастерШеф. Професіонали – 3». Після того як він дійшов до фіналу, Владу запропонували стати шеф-кухарем ресторану у столиці.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Вадим Бжезинський (Пава)

Вадим Бжезинський ― переможець 7 сезону «МастерШеф». Хлопець із простої сім’ї, його мама — швачка, а тато, коли був живий, працював на заводі. Вадим з дитинства хотів стати кухарем, але не мав можливості вчитися. Дивився кулінарні блоги і готував нові страви для своєї дівчини. А потім переміг у кулінарному шоу і прославився на всю країну.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Яна Балог

До перемоги в 10 сезоні шоу «МастерШеф» Яна жила в Ужгороді та навчалася на медика. Дуже любить готувати, особливо кондитерські вироби. Обожнює Лізу Глинську і вважає її своїм прикладом. Усі друзі Яни люблять її десерти, хвалять кулінарні здібності.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Серафим Дерега

Серафим ― учасник шоу «МастерШеф»-11. Його тато ― священник у православній церкві. Проте Серафим не захотів іти стопами батька, а вибрав кухню. Тато спочатку не прийняв його вибір, але потім змирився. Сіма зрозумів, що кухня ― це його пристрасть, і вирішив зосередитись на пізнанні кулінарного мистецтва. Працює з десертами та м’ясом однаково добре.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Олександр Кривець

 Сашко навчається на режисера в Київському національному університеті культури та мистецтв. Любить монтувати, знімати відео і готувати. Дивився телешоу з Гордоном Рамзі та іншими шеф-кухарями. Вважає себе харизматичним і любить командувати, хоче навчитися керувати персоналом, як тато. Фіналіст шоу «МастерШеф»-11.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Ірина Раковчен

Іра має доньку, чоловіка. Як керівник двох кав’ярень вона займалася адмініструванням, налаштовувала роботу, займалася бухгалтерією і стежила за якістю виконаної роботи. Крім того, що дуже любить готувати, Ірина — майстер спорту з бадмінтону, багаторазова чемпіонка України та переможниця багатьох європейських змагань. Фіналістка шоу «МастерШеф»-10.

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Руслан Лучков

Руслан працює актором травесті-шоу понад 11 років. Його сценічне ім’я – Лоліта Амбер, що означає «бурштинова» і поєднується з його образом. Але акторська діяльність не дає бажаних гонорарів, тож Руслан додатково працює офіціантом. Робота у ресторані дуже його приваблює, тому він мріє стати кухарем. Часто готує вдома та любить експериментувати зі смаками. Суперфіналіст 9 сезону «МастерШеф».

МастерШеф. Битва сезонів всі учасники

Фото: надані СТБ

Дивіться також:

У вишиванці і вінку: Ліза Глінська вийшла заміж у патріотичному образі (ФОТО)

Эктору Хименес-Браво – 50 лет: о головокружительной карьере, амбициях и женщинах

Справжні полтавські галушки: рецепт судді «МастерШеф» Володимира Ярославського (ВІДЕО)