Уже завтра, с 6 на 7 января, часть православных христиан будет отмечать самый светлый и радостный праздник — Рождество. В Украине главным обрядовым рождественским блюдом является кутя — каша со вкусными сладкими добавками.

В различных регионах и даже семьях свои традиции приготовления кути. Собственными поделилась телеведущая Лидия Таран — ее кутя богатая, сладкая и готовится просто.

«Кутя — це просто! І це чиста любов. Сьогодні можете просто замочити пшеницю. А завтра все з‘єднаєте. Але я вважаю, що вчорашня кутя така ж смачна, як вчорашній борщ. Класно, коли всі складники вже пожили разом, настоялись і співатимуть хором. Тому в мене вже все готово, щоб завтра, як зійде перша зірка», — рассказала звезда.

Лидия назвала главные ингредиенты своей кути.

лидия таран рождество рецепт кутя

✅ пшениця! Миска на фотці вийшла з 1 склянки. Якщо замочене зерно ніч простоїть, вариться швидко. Пробуйте, бо залежить від якості і чи любите ви, щоб розварена чи аль денте;

✅ родзинки, курага — що забажаєте — по жменьці. Можна теж замочити;

✅ мак — залити окропом на годинку десь, потім потовкти, щоб пустив молочко. Раніше товкли в ступі, але потім люди винайшли блендери, тому це раз-два і готово;

✅ горіхи волоські і мигдаль. Люди кладуть і кедрові і кешью, але я старовір. Я теж змолола блендером, але можна і просто покришити;

✅ цедра лимона чи апельсина, якщо любите;

✅ мед, якщо нема алергії. Головне не передати меду, бо ті сухофрукти і решта — вже солодко.

✅ узвар! Тут я теж старовір — бабуся заливала узваром щедро, тому і я так зроблю».

Фото: instagram.com/lidiyataran

Смотрите также:

Лидия Таран показала семью и поделилась семейными секретами (ФОТО и ВИДЕО)

Лидия Таран: «Я — не идеальная, но и идеального мужчину не жду»