Якщо ви відзначаєте Святвечір і Різдво 6 та 7 січня, час готувати кутю. Вона є головною обрядовою різдвяною стравою і являє собою кашу зі смачними солодкими додатками.

У різних регіонах і навіть сім’ях свої традиції приготування куті. Власними поділилася телеведуча Лідія Таран – її кутя багата, солодка та готується просто.

“Кутя – це просто! І це чиста любов. Напередодні можете просто замочити пшеницю. А потім все з‘єднаєте. Але я вважаю, що вчорашня кутя така ж смачна, як вчорашній борщ. Класно, коли всі складники вже пожили разом, настоялись і співатимуть хором”, – розповіла зірка.

Лідія назвала головні інгредієнти своєї куті.

лидия таран рождество рецепт кутя

✅ пшениця! Миска на фотці вийшла з 1 склянки. Якщо замочене зерно ніч простоїть, вариться швидко. Пробуйте, бо залежить від якості і чи любите ви, щоб розварена чи аль денте;

✅ родзинки, курага – що забажаєте – по жменьці. Можна теж замочити;

✅ мак – залити окропом на годинку десь, потім потовкти, щоб пустив молочко. Раніше товкли в ступі, але потім люди винайшли блендери, тому це раз-два і готово;

✅ горіхи волоські і мигдаль. Люди кладуть і кедрові і кешью, але я старовір. Я теж змолола блендером, але можна і просто покришити;

✅ цедра лимона чи апельсина, якщо любите;

✅ мед, якщо нема алергії. Головне не передати меду, бо ті сухофрукти і решта – вже солодко.

✅ узвар! Тут я теж старовір – бабуся заливала узваром щедро, тому і я так зроблю”.

Фото: instagram.com/lidiyataran

Дивіться також:

Лидия Таран показала семью и поделилась семейными секретами (ФОТО и ВИДЕО)

Лидия Таран: “Я – не идеальная, но и идеального мужчину не жду”