Сьогодні, 22 лютого, день народження Кайла Маклаклена. Йому виповнилося 65 років.

Після двох сезонів “Твін Пікса”, у 1990-1991 роках, Кайл Маклаклен, виконавець ролі агента ФБР Дейла Купера, став секс-символом покоління. За ним умлівали мільйони жінок, від зірок до домогосподарок. Але дорога актора до особистого щастя виявилася довгою і важкою.


«Кайле, я хотів сказати тоб іще дещо. Це, можливо, видасться тобі дивним», – Девід зробив останній ковток шоколадного шейку і з жалем відставив півлітровий картонний стакан убік. Вони сиділи на другому поверсі великого фастфуду під назвою Bob’s Big Boy. Приїжджаючи до Нью-Йорка, один із найбільших режисерів сучасності незмінно призначав своєму улюбленому акторові зустріч у безглуздому мережевому кафе.

Кайл почувався ніяково. Лінча, з його зовнішністю голландського професора мистецтв, практично ніхто з нью-йоркців не впізнавав, а ось Маклаклена пам’ятали, зокрема, завдяки зйомкам у серіалі «Секс і місто». Періодично до столика підходили за автографами манерні матусі підлітків, посміхаючись так, що було ясно: готові зробити це хоч у туалеті ресторану, хоч у машині на парковці. Кайл зітхав і чемно усміхався у відповідь. Його класична краса, хоч і трохи зблякла з роками, продовжувала приваблювати і сумних інтелектуалок, і пересічних матрон. І ті й інші колись обливали сльозами обожнювання постери з портретами агента Купера із серіалу «Твін Пікс».

«Твин Пикс»
Кадр із серіалу «Твін Пікс», 1990 р.

Незважаючи на ніяковість, Кайл не критикував вибір Лінча. Від людини, яка знімає такі фільми, чекаєш на жахливу ексцентричність, порівняно з якою прихильність до молочних коктейлів у забігайлівці — дрібниця.

– То яка новина, Девіде?

– Пам’ятаю, ти мріяв знятися в продовженні “Твін Піксу”. Так-так. Я ухвалив рішення. Можливо, це помилка, адже майже через чверть століття… Чесно кажучи, я просто скучив за божевільними і збоченцями, що населяють це провінційне містечко. Зробимо це ще раз, Кайле?

– Господи, ти не жартуєш? Ти знайшов гроші на третій сезон?

– Не я, а телеканал, Кайле. Ти ж знаєш, що я не геніальний фінансист. З іншого боку, брак коштів якимось чином завжди збігається із нестачею ідей. Не секрет, що ідеї фільму завжди приходять до мене по шматочках, як мозаїка.

Лінч завжди із задоволенням говорив про себе і свій підхід до творчості, і Кайл незмінно слухав старшого геніального друга з неослабною увагою, але зараз смикався на місці, як хлопчисько наприкінці уроку. Не терпілося повідомити цю приголомшливу новину дружині. Третій сезон “Твін Пікс” став реальністю!

– Девіде, але це ж приголомшливо! – Кайл встряг із ремаркою, поки Девід переводив подих перед черговим пасажем. – Я здивований, але неймовірно радий! Я багато років тільки й мріяв, що повернутися до «Твін Пікса», ти ж знаєш… Кого ти запросиш, окрім мене?

– О, схоже, вони згодні запросити цю розкішну італійку Беллуччі. І цього британця Тіма Рота. Він блискучий актор, хоч передбачаю, що з ним будуть деякі складнощі. Звичайно, Девід Духовни та Шерілін Фенн. Можливо, хтось із нашого першого кастингу…

Обговорюючи перспективи, вони вийшли з ресторану.

– Якщо хочеш, я підвезу тебе до готелю, тільки треба дійти до парковки, тут недалеко, – сказав Кайл. – Хоча на метро, мабуть, швидше. Зараз година пік.

– Ні, я зловлю таксі, ти ж знаєш, я боюся метро, – Девід зіщулився. – Це ще з дитинства. Я не люблю навіть спускатися вниз. І там особливий запах, він сповнює мене жахом. Це почуття постійно витає у повітрі. Зовсім як у «Твін Піксі», правда? – він був, як завжди, серйозний.

До квартири в серці Мангеттена Кайл дійшов пішки. Клени в Центральному парку вже рясніли всіма відтінками жовтого та багряного. Кайл любив ходьбу і цінував Нью-Йорк насамперед через те, що тут, на відміну Лос-Анджелеса, можна пересуватися пішки. А ще за те, що тут буває осінь і зима, і елегантні пальта, які так йому личать, не висять безглуздо в шафі, перекладені лавандовими кульками.

«Твин Пикс», Кайл Маклахлен
Постер до нового сезону серіалу “Твін Пікс”, 2017 р.

Вдома нікого не було. Син Каллум ще не повернувся зі школи, і сьогодні його мала забрати Дезіре.

Кайл вирушив на кухню – оформлену в спокійних тонах, з великою кількістю натурального дерева – і вирішив зробити собі сендвіч, щоб перебити смак молочного коктейлю. Підсушив хліб, дістав із холодильника свіжий сир, шварцвальдську шинку, упаковку брусниці. Кожен рух був економним та розважливим. Кайл чудово готував, любив це заняття і ставився до їжі з повагою. Багато колишніх подруг користувалися його кулінарними талантами – наприклад, Лінда Євангеліста взагалі ніколи не готувала, але любила домашні вечері при свічках, які влаштовував для неї коханець.

У кайлі є щось, чого він сам не здатний сформулювати, але що дозволяє режисерам експлуатувати його в ролях інопланетян та гарних хлопців із червоточинкою

Кайл із насолодою з’їв сендвіч, дістав з винної шафи пляшку каберне з власної виноробні Pursued by Bear, похитав келих у руці та вдихнув насичений аромат із нотками шоколаду. Кумедна назва бренду – «Переслідуваний ведмедем» – часто викликала запитання у журналістів. Втім, найосвіченіші розкопали, що воно походить від знаменитої ремарки Шекспіра «виходить, переслідуваний ведмедем». Шекспір зазвичай не використовував ремарки у своїх п’єсах, залишаючи пересування акторів на розсуд режисера. Але в «Зимовій казці» один із його героїв неодмінно мав покинути сцену, тікаючи від ведмедя. Кайлу в цих словах завжди вдавалося щось лінчевське, водночас похмуре і комічне. Щоправда, з народженням сина він став страшенно сентиментальним і, коли Каллум з’явився на світ, зробив нове вино під назвою Baby Bear – «Ведмежатко».

Деякий час Кайл безцільно поблукав напівпорожніми кімнатами, відпиваючи з келиха. Він сам зробив у цій квартирі ремонт ще до зустрічі з Дезіре. Йому подобалося займатися ручною працею – клеїти шпалери, фарбувати стіни.

Кайл Маклахлен
Кайд Маклаклен у фільмі “Майже натурал”, 2004 р.

У дитинстві вони з молодшими братами та батьком займалися теслярством, а ще любили рибалити, бо ж рідне місто Кайла, Якима, на північному заході США, розташоване серед гір та лісів, недалеко від великої річки, де водиться лосось. По атмосфері Якима чимось нагадує придумане Лінчем містечко Твін Пікс. Можливо, саме дитинству в цих досить суворих краях Кайл завдячує тим невловимим ароматом потойбічності, який завжди відрізняв його від середньостатистичного голлівудського красеня. У ньому є щось, чого він сам не здатний сформулювати, але що дозволяє режисерам успішно експлуатувати його в ролях «перевертнів», інопланетян та гарних хлопців із прихованою червоточинкою.

Кайл та його брати почувалися в школі, серед ровесників, дуже незатишно. Їх стригли коротко, тоді як увесь світ носив довге волосся, адже це була епоха гіпі. Вони добре грали в гольф, тоді як їхні однокласники – у бейсбол та американський футбол. Сім’я ніколи не мандрувала. Батько говорив: «Адже ми щасливі тут, так? А там, куди ми поїдемо, ніхто щастя не гарантує. Який тоді сенс? Давайте просто залишимося вдома».

З першої ж вечірки на знімальному майданчику «Твін Пікса» Кайл та Лара Флінн Бойл поїхали разом

У школі Кайл не робив особливих успіхів, його оцінки з будь-якого предмета переважно залежали від того, подобався йому педагог чи ні. Ось викладачка музики у старшій школі йому дуже подобалася, тому він охоче займався вокалом, вивчав теорію музики та навчався грати на органі, уявляючи, що по материнській лінії є нащадком Баха (бабуся, німкеня за походженням, справді носила прізвище Бах, але стосунку до великого композитора не мала). Але ніхто йому не обіцяв грандіозного майбутнього як органіста. Після закінчення школи, поки плани не визначилися, Кайл навіть працював деякий час на тартаку, не дуже шкодуючи свої музичні руки.

У вісімнадцять років він за підтримки та схвалення матері вступив до університету Вашингтона в Сіетлі та отримав ступінь бакалавра витончених мистецтв. Хлопець займався класичним вокалом, але швидко втратив інтерес до опери, зрозумівши, що це занадто складне мистецтво, яке потребує повної самовіддачі. А ось акторська гра здавалася приємнішою і не вимагала нескінченних запасів терпіння, яких, як виявилося, Маклаклен не має. Але найголовніше, на сцені він нарешті відчув, що подобається іншим. І дівчатам, між іншим, також!

1982 року Кайл брав участь в Орегонському шекспірівському фестивалі в Ашланді. Йому здавалося, що його виступ у ролі Ромео пройшов непоміченим, але це було не так. На фестивалі був присутній кастинг-директор, який працював із Девідом Лінчем у період передзнімальної підготовки до фільму «Дюна» – першої повномасштабної роботи Лінча. І ім’я гарного юнака – чорнявого, чорноокого, з класичними рисами обличчя, з мужнім підборіддям – кастинг-директор вніс у робочий блокнот як можливого претендента на роль принца Пола Атріда, який очолив повстання мешканців своєї планети проти жорстокого правителя з іншого королівського. Як тінейджер, Кайл зачитувався романом Френка Герберта і був щасливий, коли йому зателефонували з проханням записати невелику демокасету і відправити до Голлівуду.

 Кайл Маклахлен
Дебютною роботою актора у кіно став фільм «Дюна». Тоді відбулася доленосна зустріч Кайла Маклаклена та Девіда Лінча. 1984 р.

Лінчу хлопець теж сподобався, вони зустрілися, і далі сталося те, що зазвичай відбувається на зйомках великого сюрреаліста сучасного кіно: режисер не влаштовує проб, не вибирає між кількома можливими претендентами, а керується інтуїцією та особистими враженнями від зустрічі з актором. Кайл йому не просто сподобався. Своїм фантастичним шостим почуттям Лінч уловив у Маклаклені щось споріднене. Цей хлопець, на тринадцять років молодший за Девіда, став його альтер его з іншого боку камери. У Кайла виникло відчуття, що нарешті знайшлася людина, якій він потрібний саме такий, як є.

У більшості голлівудських акторів шлях до великого екрану починається із серіалів або епізодичних ролей у другосортних бойовиках. Для Маклаклена досвід зйомок у першому кіно виявився величезним, як подорож на іншу планету: одразу – «Дюна» з її безліччю передових для свого часу спецефектів та одразу – темний чарівник Лінч. Робота над фільмом тривала сім місяців у Мексиці: натурні зйомки – у пустелі Самалаюка (причому через сильну спеку знімати можна було лише з п’ятої до десятої ранку), павільйонні – на студії в Мехіко. У деяких масових сценах було зайнято до двадцяти тисяч людей. Але найбільше Кайл був вражений фігурою режисера.

Девід охоче розмовляв з юнаком за чашкою кави, обидва виявилися поціновувачами гарного напою, який у США вдень з вогнем не знайдеш. Лінч щось розповідав, писав, навіть малював, і всі ці листочки з невиразними начерками та розрізненими фразами Кайл колекціонував, складаючи в окрему папку. У Лінчі він зустрів головну людину у своєму житті, свого гуру. Він і досі зберігає записи Девіда, зроблені на зйомках «Дюни», «Синього оксамиту» та «Твін Піксу».

«Дюну» критики рознесли вщент, а автор роману був обурений тим, як сильно Лінч переінакшив деякі деталі сюжету. Але до Кайла у письменника претензій не було. Новачку вдалося досить переконливо показати, як наївний юнак із гарячим серцем перетворюється на тирана планетарного масштабу. А ще він виглядав просто вбивчо у чорному космічному костюмі, що підкреслював лінії його струнких, гарних пропорцій тіла.

Кайл Маклахлен, "Твин Пикс"
«Твін Пікс», 1990 р.

Наступною їхньою спільною роботою став «Синій оксамит» – чи то трилер, чи то чорна комедія, що жорстко висміює глянсовий світ американських серіалів. Компанію Маклаклену склали Ізабелла Росселліні та Денніс Гоппер. Приблизно хвилин 10–15 фільму Кайлу довелося просидіти у шафі, підглядаючи за чудовою італійкою. Еротична сцена з Росселліні, в якій Кайл, хороший хлопчик, що мріє врятувати співачку з лап зловісного маніяка, сам раптом на хвилину стає садистом і потім вранці ридає, згадавши, що наробив, – ця сцена, як то кажуть, увійшла в аннали. Критики були у захваті. Про Маклаклена писали, що він справляє враження «хлопця з сусіднього двору, але такого, що кілька років просидів у підвалі». Кайл не міг би точно визначити, в якому закутку його душі живе цей хлопець із підвалу, але знав, що випустив його звідти саме “великий і жахливий” Лінч.

Смішно, що сам режисер ставився до власних фантазій серйозно, ніби вони його зусиллями справді ставали реальністю. Він так захопився своєю героїнею, що закохався у Росселліні. Щоправда, їхній зв’язок тривав недовго, бо Ізабелла все-таки була мало схожа на пристрасну мазохістку. Кайл усміхнувся своїм спогадам. Хто він такий, щоб іронізувати над Девідом щодо його смаку до жінок? Сам він завжди влипав в історії зі своїми екранними партнерками. Принаймні, на зйомках саме у Лінча двічі Маклаклена наздоганяли романи.

Кайл Маклахлен
Кайл Маклаклен і Марсія Кросс у серіалі «Відчайдушні домогосподарки»

Його першою офіційною подружкою стала Лора Дерн, «хороша дівчинка» з «Синього оксамиту», блондинка зі специфічною зовнішністю, яка балансує на межі краси та потворності, що особливо помітно, коли вона плакала. Лора була дівчиною з дуже, дуже гарної родини. Вона цитувала напам’ять Шекспіра та східних філософів. Кайл складав цілі списки всього, що потрібно освоїти, щоб не осоромитися в розмові.

Щоб зізнатися обранцю в коханні, Лора привезла його до Рима. Ця перша подорож до Європи, не кажучи вже про Вічне місто, вразила хлопця з американської провінції. Частина цього потрясіння поширювалася на дівчину. Але коли вони повернулися до Штатів і оселилися разом, виявилося, що Лора схильна до менторства та нудних розмов. Обов’язки створення домашнього затишку були делеговані виключно Кайлу. Дерн займалася написанням свого сценарію, цілісінькі дні проводила за друкарською машинкою і могла цілодобово не згадувати про бойфренда. Якось він підслухав її розмову з подругою телефоном, в якому Лора зізнавалася, що не здатна витримати жодного чоловіка довше трьох років. Приблизно за три роки вони й розлучилися.

Його наступною постійною подругою стала Лара Флінн Бойл, одна з красунь «Твін Пікса». Актриса, яка грала подругу вбитої Лори Палмер, взагалі не мала фліртувати з агентом Купером: романтична лінія у нього була з Шерілін Фенн. Але Лара рішуче взяла ініціативу у свої маленькі чіпкі ручки. Після першої ж вечірки на знімальному майданчику серіалу вони поїхали разом і незабаром оголосили про заручини.

Лара була на одинадцять років молодша за Кайла і надзвичайно красива. На знімках у світській хроніці вони виглядали схожими на брата та сестру – темне волосся, блискучі посмішки, високі вилиці. Правда, шкіра Лари була посипана ластовинням, і ці цятки на чарівному носику, щоках і навіть грудях тільки надавали їй пікантності в його очах. Та от характер

Кайл Маклахлен, "Твин Пикс"
Кадр із серіалу «Твін Пікс», 1990 р.

“Мені іноді здавалося, що я живу з двома жінками одночасно”, – зізнавався Кайл приятелям. Перша бігала вранці, грала в гольф і теніс, любила подорожувати (Кайл став затятим мандрівником, друзі і досі дражнять його туристом), подарувала коханому золоту каблучку з гравіюванням «Кайлу від Лари». А ось друга Лара тримала вдома запас марихуани, охоче фліртувала з незнайомцями і, траплялося, могла побитися з охоронцем у барі, якщо перевищувала свою звичайну дозу спиртного. «Тоді вона була ще красунею, хто б міг подумати, що до сорока вона перетвориться на таке чудовисько?» – зі здригання подумав Кайл, згадавши нинішній вигляд Лари. Вона примудрилася так понівечити себе пластикою, що хірурги на її прикладі пояснювали студентам невдалі наслідки операцій.

На щастя, Кайла не довелося спостерігати за цими перетвореннями особисто. У Лари його відбила Лінда Євангеліста. Так, жінки в житті Кайла Маклахлена часто виявлялися більш діяльними та рішучими, ніж він сам.

Із супермоделлю вони познайомилися на зйомках рекламної кампанії універмагу Barneys. У той момент «агент Купер» був найбажанішим чоловіком Америки, а Євангеліста – на піку слави та одружена з директором французького відділення агентства Elite Model Жеральдом Марі. Вона поводилася зухвало, фліртувала сміливо і запропонувала себе Кайлові так відкрито, що навіть він, зі своїми старомодними лицарськими поглядами, не встояв. Окей, вони лягли в ліжко не першої ночі… а другої. За тиждень Лінда пішла від чоловіка.

Кайл Маклахлен
У легендарному серіалі «Секс і місто» Кайл зіграв Трея Макдугала, першого чоловіка Шарлотти Йорк

Незабаром він знав про неї все. Принаймні все суттєве. Любить кулінарію, чудово готує італійські страви і по-італійськи ж балакуча. Панічно боїться літати на літаках, але все-таки літає через виробничу необхідність. Часто змінює парфуми, але віддає перевагу квітковим, солодким ароматам гарденії та туберозам. До книг абсолютно байдужа, у кожній кімнаті тримає по телевізору. Але спочатку все це було абсолютно неважливо.

Лінда Євангеліста поводилася зухвало, сміливо фліртувала і запропонувала себе Кайлу так відкрито, що він не встояв

Він пам’ятав той вечір, коли вони з Ліндою приїхали до її будинку на Ібіці, який після розлучення їй довелося поділити навпіл з колишнім чоловіком. Але того дня вони були там самі. Кинули на підлогу сумки, роздяглися і лягли оголеними прямо на підлогу, на шорстку плитку, нагріту за день сонцем, промені якого вільно лилися в кімнату крізь широкі вікна. Кайлу здавалося, що час зупинився, що, можливо, це і є те щастя, якого він ніколи по-справжньому не відчував.

Ось так і сталося, що Кайл Маклаклен, один з найпопулярніших акторів Америки, зник з поля зору на цілих шість років. Він повністю, без залишку, поринув у світ Лінди – у світ модних показів та галасливих вечірок. Він став витонченим поціновувачем гарного одягу та виявив, що шопінг теж може бути творчим актом. Він їздив разом із коханою по світу. Він годинами гуляв із нею антикварними крамницями, купуючи всілякі запилюжені дрібнички з облізлою позолотою. Він готував для Лінди вечері та прислужував їй за столом. Він мив її у ванні. І охоче знімався разом із нею для обкладинок журналів. Вона була головною, так. Але протягом кількох років це не викликало у Кайла жодних заперечень. Його виховали для ролі прекрасного принца, а Лінда легко пройшла кастинг на роль примхливої принцеси.

Кайл Маклахлан
Із супермоделлю Ліндою Євангелістою Кайл Маклаклен зустрічався шість років

Але згодом дедалі очевидніше ставала інертність Лінди, її нездатність до інтелектуальних зусиль. Красуня скаржилася на нудьгу, але не стала б читати і тим більше дивитись незрозумілі фільми, в яких грав Кайл. Так, він таки знімався, хоч і небагато. Його найграндіознішим проєктом на той момент був фільм «Процес» за Кафкою, сценарій для якого написав Лінч. Кайл грав головну роль і виступав продюсером. Він усю душу вклав у цей проєкт, збився з ніг, розшукуючи фінансування. Але ні критики, ні публіка фільму не помітили. А найжахливіше, що Лінда… заснула на прем’єрі!

І все-таки вони ще не могли обійтися один без одного, хоча розмови про весілля виникали дедалі рідше. Якось уночі Кайл прокинувся від крику Лінди: «Кайле, щось трапилося, щось погане!» Він увімкнув світло. Вона відкинула ковдру. Простирадлом розповзалася кривава пляма.

На ранок Лінду прооперували. Лікарі сказали, що у неї стався викидень через запалення яєчників і, швидше за все, вона більше не зможе завагітніти.

Він повністю, без залишку, поринув у світ Лінди – у світ модних показів та галасливих вечірок

Ця подія змінила Лінду. Вона дистанціювалася від Кайла, воліла мандрувати без нього. Він все частіше проводив час у своєму особняку в Лос-Анджелесі, доглядаючи фруктові дерева. Біля будинку зростало авокадо, але птахи та єноти вічно добиралися до плодів раніше, ніж встигав їх зірвати Кайл. Ще там росли інжир, лайми та лимони. Хазяїн будинку, у робочих штанях та розтягнутій футболці, особисто зривав цитрусові, щоб приготувати лимонад.

Нічні клуби та покази його виснажили. Тепер йому хотілося назад у дитинство, до простих радощів, чогось, що можна робити руками. Він почав переробляти кімнати в будинку, але незабаром виявив, що ремонт перетворився на залежність: чи не кожного тижня йому спадали на думку нові ідеї. Він знав чому так відбувається. Акторська кар’єра непередбачувана. Сидіти біля телефону в очікуванні дзвінка від агента – болісно. Особливо після шести років фактичної відсутності у полі зору режисерів.

Остаточне розставання з Ліндою сталося так само раптово та ефектно, як почався їхній роман. Одного разу Маклаrлен побачив на обкладинці таблоїда знімок із яскравим заголовком: «Лінда Євангеліста і Фаб’єн Бартез – найспекотніша парочка літа». Актор був уражений у саме серце. Лінда віддала перевагу футболістові, грубому мужлану, голеному наголо любителю пива і прости[ задоволенm. Коли Кайл набрав номер Лінди, тримаючи журнал у руці, вона підтвердила, що це не помилка: Фаб’єн зробив їй пропозицію. Щоправда, після чергового викидня Євангеліста розірвала заручини. Але Кайла це вже не цікавило. Через рік після розлучення з Ліндою він познайомився з Дезірt.

Їхня перша зустріч була повсякденною, нічого схожого на вибух емоцій, які він відчував із Ліндою. Дезіре Грубер, глянсова журналістка і піарниця, що працює зі знаменитостями, прийшла на прийом до того ж остеопата, який регулярно розминав спину Маклаклену. Вони посміхнулися одне одному, сидячи в приймальні, і обмінялися кількома ввічливими фразами. А за кілька днів випадково зіткнулися на вечірці. І тут уже Кайл попросив у Дезіре номер телефону. Вона не випромінювала яскраву сексуальність, як його колишні обраниці, але була привабливою, а ще – спокійною, впевненою в собі, розсудливою та організованою. Саме те, чого він так потребував.

Кайл Маклахлен
Кайл Маклаклен із дружиною і сином, 2011 р.

…Він почув, як у замку вхідних дверей повертається ключ, і здригнувся, відганяючи сумні спогади. З передпокою у вітальню вже біг Каллум, чарівне маленьке ведмежа.

– Тату, я сьогодні намалював війну з інопланетянами!

Кайл підхопив його за руки. Слідом зайшла Дезіре, в простій елегантній чорній сукні, на ходу знімаючи яскравий шарф, зав’язаний складним вузлом. Дружина цмокнула Кайла в щоку, гмикнула, побачивши порожній келих на столику.

– П’єш один? Відколи?

– У мене неймовірна новина, Дезіре! – Кайл опустив на підлогу Каллума, який одразу поскакав до своєї кімнати. – Третій сезон “Твін Пікса” – це вже не фантастика, а практично реальність.

– Як? Знову? Ти впевнений? Ти ж казав, що агент Купер став для тебе чимось подібним до Бонда для всіх тих красенів. Незмивний маркер.

– Так, я справді не дуже хотів зніматися в повнометражному фільмі, мені здавалося, що я застряг в агенті Купере, застряг у цій його знаменитій фразочці: «Вам потрібна чашка збіса гарної кави!» Але зараз я розумію, що саме від цієї ролі я отримав найбільше задоволення. Тож я просто тремчу від нетерпіння влізти в його шкуру. Або, ні, скоріше, в його костюм, в його чорний костюм, – Кайл засміявся. – Тепер ти вип’єш зі мною?

Спочатку компанію їм із дружиною складали собаки – Мукі та Сем. А потім Дезіре народила сина – кайл вперше став батьком у 49 років

– І коли розпочнуться зйомки? – поцікавилася Дезіре за вечерею, яку вони нашвидкуруч приготували вдвох.

– О, це ще незрозуміло. Планується, що перша серія вийде восени 2016-го… А це, швидше за все, означає, що не раніше за весну 2017-го. Ти ж знаєш Лінча, з ним непросто. Нас обох приваблює темний бік людської натури. Девід має сміливість відкрити скриньку Пандори. При цьому він зовсім позбавлений нормальних недоліків генія! Він відноситься до інших людей дуже тепло, з великою увагою. А ще, знаєш, він теж любить теслювати, працювати з деревом і взагалі любить робити щось руками. Одного разу він показав мені свій спосіб розведення вогню в каміні – без газети для розпалювання. Коли Каллум трохи підросте, то я йому обов’язково покажу, як це робиться.

– Тату, а давай спробуємо розвести вогонь у духовці? – негайно запропонував Каллум, відсуваючи салат.

– Благаю, давай відкладемо цей захід ще років на п’ять! – засміялася Дезире і присунула тарілку назад. – З’їж ще трохи овочів. Кайле, ми ж поїдемо в Коламбію Веллі на День подяки? Ведмедик сумує за дідусем, а я – за виноградниками.

Маклаклен купив велику ділянку виноградників у долині річки Колумбія в штаті Вашингтон, зовсім неподалік свого рідного містечка, на початку 2000-х, приблизно тоді ж, коли вони одружилися з Дезіре. Свій будинок у Лос-Анджелесі Кайл давно здав в оренду і перебрався до дружини в Нью-Йорк, тим більше, що в перші два роки після їхнього знайомства він знімався в серіалі «Секс і місто» в ролі «ідеального чоловіка» Шарлотти..

Кайл Маклахлен
Собаки – слабкість Кайла Маклаклена, 2010 р.

Спочатку компанію їм складали лише двох собак: джек россел тер’єр Мукі та французький бульдог Сем. Але в 2008 році Дезіре народила Кайлу первістка – він уперше став батьком у сорок дев’ять років…

Кайл дивився на дружину і думав, як йому нарешті пощастило. Ця жінка розумна, гарна, енергійна, чудово розуміється на сучасних засобах комунікації, просування та реклами (якось для власного задоволення створила та розкрутила сайт, присвячений їхнім собакам). Але при цьому воліє триматися в тіні і повністю поділяє погляди чоловіка на те, яким має бути життя: наповнене приємними враженнями, в оточенні високоякісних предметів і людей, без жодних допінгів, якщо не рахувати келиха гарного вина або чашки відмінної кави.

Увечері Кайл разом із сином дивився по телевізору старе шоу «Летючий цирк Монті Пайтона». Єдине, що рішуче відрізняє Кайла від агента Дейла Купера, це почуття гумору. У Дейла воно похмуре. Кайл сміється на весь голос, дивлячись на виступи коміків 70-х років..

– Тату, цей дядько насправді такий дурний? Чому в нього на голові хустка, чому він б’ється курячою ніжкою? А це карлик? Тату, а ти колись бачив карлика?

Кайл Маклаклен, його дружина Дезіре Грубер та їхній син Каллум, 27 листопада 2018 р.

Кайл подивився на сина майже із заздрістю. Йому ще доведеться коли-небудь побачити історію, від якої божеволів весь світ. І з’ясувати, що до цього феномену причетний його батько, така звичайна людина.

– Так, Ведмедику, я бачив справжнього карлика, і навіть не одного. Ми разом знімалися у кіно. І, можливо, скоро я з ними знову зустрінуся… А може, і з якимось маніяком чи навіть з інопланетною принцесою. Все може бути, друже. Якщо чесно, я і сам не знаю. Це і є найцікавіше.

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine, East News, Fotodom


Вперше опубліковано у журналі “Караван історій”

P.S. Прем’єра третього сезону культового серіалу «Твін Пікс» відбулася 21 травня 2017 року на каналі Showtime. Фінальна серія вийшла 3 вересня. Кайл щасливо живе усамітненим життям із дружиною і вже 15-річним сином. Зрідка знімається – з часом,як людина весела, він полюбив комедії – і навіть виходить на модний подіум. І почувається щасливим.

Читайте також:

Красень, як мама: Лінда Євангеліста показала рідкісне фото із 16-річним сином

Вперше після спотворюючої пластики: Лінда Євангеліста знялася у модній фотосесії

В предыдущих сериях: весь “Твин Пикс” за пять минут