Сьогодні акторові Люку Перрі могло би виповнитися 57 років. Для цілого покоління Люк назавжди залишиться зухвалим красенем-нонконформістом Діланом Маккеєм з Беверлі-Гіллз – втіленням чоловічого ідеалу свого часу, загадковим хлопцем із сумними очима і крутою зачіскою.

У день народження улюбленого актора “Караван історій” розповідає про його незвичайну долю – коротку, але дуже яскраву.


Небо осяялося різнокольоровими сполохами. Трава під цим сяйвом засвітилася незвичайним смарагдовим відтінком. Коні стрепенулися, підняли морди до неба й понеслися навскач по колу – швидше, швидше, ще швидше… Люк замилувався їхніми граційними рухами, як їхні ратиці розсовують шовковисту довгу траву, як вона лягає сріблястою доріжкою слідом за їхніми гнучкими тілами, як відблиски з неба забарвлюють ці сліди… Картина була нереальною, приголомшливою.

Пролунав удар грому, блискавка перекреслила лінію обрію, коні злетіли над огорожею ранчо й понеслися до лінії, де небо зливається із землею. Люк зірвався з місця – зупинити коней! І раптом… Над їхніми спинами розправилися крила, і вони злетіли в небо. Люк біг, кричачи й задихаючись, пережите щойно захоплення сягнуло межі й почало перетворюватися на паніку, потім – на біль: як же так, втратити коней? І тут він відчув, як за його спиною теж розгортаються крила і невблаганно несуть його вгору…

Люк Перри
Люк Перрі, 1992 рік

­- Люк! Що з тобою, прокинься, ну ж бо, Люку! Ти так кричиш!” – стривожена, Венді смикала його за плече. Люк насилу виринув зі сну, що затягував, труснув головою. Під лопатками нило.

– Люк! – Венді простягнула йому склянку води. – Усе гаразд?

– Так, люба. Сон наснився, ніби в мене виросли крила і я полетів на небо. Незручно лежав, спина затекла.

Люк повів плечима. Венді енергійно і зі знанням справи почала масажувати йому спину. Чорт забирай, як же здорово, коли твоя наречена – дипломований лікар.

– Ну як, відлітаєш у небеса?

– Ти диво, мила! Підемо пити каву, – він зістрибнув із ліжка, на ходу роблячи розминку.

Задзвонив телефон. Син. Як же чудово, що день починається зі спілкування з улюбленими дітьми. Джек повідомляв, що днями в нього змагання.

– Чекаю на тебе і Венді. Мама й бабуся теж будуть. Софі обіцяла встигнути прилетіти зі своєї Африки.

– До зустрічі, синку!

Свіжоспечені вафлі смачно пахли, а апетиту зовсім не було. Але, щоб не ображати Венді, Люк з’їв вафлю, випив кави – вона навмисно встала раніше й затрималася, щоб приготувати йому сніданок. Підняв очі на Венді. Вона стояла в дверях, готова виїжджати до свого офісу. З умілим непомітним макіяжем, що підкреслював оксамитовість її очей, вона була дуже красива.

Люк Перри семья
Люк Перрі з Венді та сином Джеком, 2009 рік

Відчайдушно красива. І трохи відчужена. Утім, адже вона поспішає, у неї прийом клієнтів. І так щодня. Люк піднявся, обійняв Венді. Ні, не обійняв – стиснув.

– З тобою точно все гаразд, Люку?

– Так, люба, все добре. Я, напевно, сьогодні поїду у Ванлір.

…Їхати майже двадцять дев’ять годин. Але він любив цей час, коли дорога, що тікала під колеса автомобіля, з кожною милею наближала його до найулюбленішого місця на світі. Люк натиснув на клавішу. Салон старенького форда наповнився хрипким баритоном Кріса Рі: Looking For The Summer завжди супроводжує його в дорозі.

А от Венді, сідаючи в машину, щоразу вмикає щось підбадьорливе: “Люк! Від твоєї нудної музики можна збожеволіти або, того гірше, заснути за кермом!” І він, усміхаючись, вставляє в магнітолу диск із композиціями Бейонсе.

Правду кажучи, йому дуже подобається робити для Венді приємне – приготувати щось смачне, супроводити на театральну прем’єру, під час романтичної вечері непомітно для неї витягти коробочку з браслетом і замкнути його на її зап’ясті, сказати: “Люба, я прошу тебе стати моєю дружиною”. Як це здорово – бачити, якою радістю і щастям спалахують очі коханої жінки.

Люк Перри и Венди Мєдисон
З коханою, Венді Медісон, 2017 р.

Так, він нарешті зробив Венді офіційну пропозицію руки і серця. Чому через майже одинадцять років? Того вечора, коли він попросив її вийти за нього заміж, вони сиділи на підлозі перед палаючим каміном на ванлірському ранчо і блаженно мовчали, дивлячись на вогонь. Милуючись її ніжним профілем, Люк запитав: “Ти щаслива?” Венді підняла рум’яне від тепла обличчя: “Я щаслива з першого дня нашого знайомства. Люку, чому ти питаєш?”

Він міцно обійняв її: “Мені здається, те, що я тобі пропоную, не зовсім те, що тобі потрібно…” – “Але і я не поділяю твою пристрасть до твого ранчо, твоїх коней, в’єтнамських свиней і собак! Але тим не менше я тут, а ти – іноді “там”, – засміялася Венді.

Вона має рацію: Люк Перрі “там” тільки іноді. Коли потрібна робота, коли того вимагає голлівудський райдер, він сідає у свій старенький форд і їде в Лос-Анджелес. Проїжджаючи дорогами свого села, він раз у раз махає рукою знайомим і сусідам.

Кумедно: коли він приїхав сюди вперше, 1995-го, тут, у цьому забутому богом місці, ніхто не впізнав у ньому Ділана Маккея, героя популярного серіалу “Беверлі-Гіллз, 90210”, зірку, яка сходить у Голлівуді. Який же це кайф, коли заходиш до бару, замовляєш кухоль пива, сідаєш мирно в кутку – і ніхто не кидається до тебе з проханням дати автограф або зробити фото на пам’ять.

Люк Перри в молодости
Люк Перрі, 1991 р.

Як він потрапив тоді у Ванлір? Просто в один із рідкісних вільних від зйомок днів вони з Мінні вирішили влаштувати собі романтичний вікенд. Сіли в машину і поїхали в прямому сенсі світ за очі. Вони були тоді одним цілим. Практично молодята, одружені лише два роки, дітей – Джека і Софі – не існувало ще навіть у проєкті, і відірватися одне від одного було важко. Тоді вони й зарулили у Ванлір, село в штаті Теннессі, де життя, здавалося, зупинилося років так сто тому.

Люк Перрі, 1991 рік

Поки Мінні відсипалася в місцевому мотелі, Люк заворожено блукав вузькими вуличками і зеленими пагорбами, зарослими дрімучим лісом. У грудях вирувало зовсім незнайоме почуття. Хотілося без стуку, відчинивши скрипучі двері, увійти до першого-ліпшого старого дерев’яного будинку, розпалити вогонь у старовинному каміні та довго сидіти на викладеній кам’яними плитами підлозі, не рухаючись, тільки зрідка ворушити вугілля, яке горіло, важкими щипцями.

Мінні на запитання: “А чи не купити нам будинок у цьому місці?” – фиркнула. Він вимовив: “Ок, дитинко”. Але, повернувшись до Лос-Анджелеса, одразу ж зайнявся пошуком агентства нерухомості.

Люк Перри
З колишньою дружиною, Рейчел Мінні Шарп, 1995 р.

Далекий 1995-й. Симпатична рієлторка пропонує то каву, то содову, підкладає каталоги нерухомості й ненароком томно зазирає в очі. Як же! Перед нею сам Ділан Маккей! Ой, тобто Люк Перрі, жаданий кумир сотень тисяч молодих жінок! Потрібно неодмінно підібрати йому найкрутіший пентхаус у Лос-Анджелесі, поїздити з ним на перегляди… Але в очах містера Перрі тільки ввічлива чемність, і він абсолютно байдуже гортає сторінки.

– Це, безсумнівно, прекрасне житло. Але мені хотілося б чогось іншого. Щось близьке до землі, до природи. Мені подобається ідея жити на ранчо.

Фі. Невже Ділан Маккей, чи то пак Люк Перрі, цей чарівник-метросексуал, житиме як простий ковбой – чоботи, капелюх, ласо, запах кінського поту? Ріелторка пильно вдивилася у візаві. Чорт забирай! Але ж він дійсно далекий від голлівудського лиску. Немає в його очах впевненості красеня Ділана. Риси обличчя м’які, випромінюють доброту, лоб перекреслила напружена зморшка, а очі… До чого ж вони сумні і якісь тривожні. Оце так метаморфоза!

Люк Перри

Вибір популярного актора здивував усіх в агентстві. Маленьке село Ванлір на південному заході штату Теннессі з населенням триста душ – що привабило там зірку Голлівуду, молодого, красивого, успішного чоловіка тридцяти років від роду? Утім, усі були раді, що знайшовся покупець ранчо-руїна, продати таку нерухомість дуже складно через її специфічність.

Ось він і без п’яти хвилин фермер. Триста з гаком акрів землі, власний ліс, озерце, старий будинок із потемнілого дерева, зі скрипучими підлогами, кованими ґратами каміна та похиленою вивіскою, яка гордо проголошує, що ранчо називається “Фортеця самотності”. Як сказали в агентстві, колишній господар жив тут один, не рахуючи собак і коней.

Мінні довго сміялася над примхою чоловіка. Але, втім, якщо йому подобається спати під скрип мостин, спів півнів і шум сосен за вікном, чому ні, тим паче, що гонорар за наступний епізод покриє цю оригінальну інвестицію з лишком. А коли у них будуть діти, дати їм кілька разів на місяць подихати не випарами великого міста, а чистотою незайманої цивілізацією американської природи – це ж чудово! І самій побродити по шовковистій траві босоніж – хіба це не кайф?

Люк Перри с первой жной
Люк Перрі з першою дружиною Мінні

…Задзвонив телефон, старенька модель кнопкового апарата. Софі та Джек щоразу казали: “Тату, ну хто зараз носить такі допотопні трубки?” Він відмахувався, жартував: “Ви ще запропонуйте мені купити роллс-ройс!” Примружившись, натиснув на кнопку відповіді.

– Привіт, Люку! Я тобі зараз таку новину повідомлю! – дзвонила Шеннон Доерті, його давня подруга з часів “Беверлі-Гіллз”, її голос був збудженим до межі. – “Фокс” запускає наш серіал “Тридцять років потому”! Ми з Дженні, Яном, Джейсоном, Торі, Браяном і Габі вже погодилися. А тобі дзвонили? Люк! Алло!

– Так, Шен, до біса приємна новина! Ні, мені ще не дзвонили, я був у Ванлірі, там майже немає зв’язку, ти ж знаєш. Шен? Шен, алло?

Беверли-Хиллз 90210
Єн Зірінг, Габріель Картеріс, Брайан Остін Грін, Торі Спеллінг, Шеннон Доерті, Джейсон Прістлі, Дженні Гарт і Люк Перрі в телесеріалі “Беверлі-Гіллз, 90210”, 1991 р.

Так уже, XXI століття надворі, а тут, у Теннессі, час ніби запізнюється. Утім, чим це погано? Усього кілька тисяч миль, і зі свого улюбленого світу, зі своєї “Фортеці самотності” потрапляєш до блискучого Голлівуду, де завжди є можливість заробити, адже, хоч би як мало не було потрібно йому самому, є Софі та Джек, яким необхідно забезпечити міцний тил, є Венді, яку хочеться балувати. Під лопатками ворухнувся біль, не особливо сильний, але відчутний. “Крила ростуть”, – усміхнувся він про себе.

…Дзвінок Шеннен приємно схвилював Люка. Давня дружба з цим шибеникуватим дівчиськом, язик не повертається назвати інакше, – одна з найбільших удач у житті. Шеннон прийшла в “Беверлі-Гіллз” однією з останніх, творці ніяк не могли визначитися з кандидатурою актриси на роль Бренди Волш. А йому спочатку запропонували роль Стіва.

Прочитавши сценарій, Люк, тоді ще абсолютно зелений актор, набрався хоробрості, зателефонував Аарону Спеллінгу і сказав: “Я не Стів Сандерс, сер. Я – Ділан Маккей”. Потім зі Спеллінгом у них склалася дуже міцна дружба. До такої міри, що метр пішов наперекір студії, затвердивши Люка на роль Ділана, а коли Спеллінг пішов із серіалу, і Люка знову запросили зіграти його героя, той відмовився: “Беверлі-Гіллз” можна уявити лише з містером Спеллінгом”.

Люк Перрі і Дженні Гарт в “Беверлі-Гіллз, 90210”

Що це був за час! Зйомки і реальність перемішалися, він іноді прокидався вранці і в перші секунди всерйоз думав: “Потрібно зателефонувати Бренді”. Між сценами Шеннон і Дженні Гарт, яка грала Келлі, раз у раз строїли йому оченята.

У сусідній студії знімали порно-фільми, й іноді звідти долинали настільки реалістичні відгомони життя, що Люк червонів і закашлювався, а Дженні млосним голосом вимовляла репліку своєї Келлі, немов репетируючи: “Я кохаю тебе до таких глибин, широт і висот, до яких здатна дістати моя душа”. Люк не витримував і збігав, супроводжуваний реготом дівчат. Хто б міг подумати, що цей кароокий красунчик такий сором’язливий!

А ця популярність, що раптово звалилася на голову! Ні, звісно, починаючи кар’єру актора, він, як і всі, мріяв про славу, шанувальниць, популярність. Але в реальності нести тягар кумира дівчат усього світу виявилося не так легко. Неможливо було ступити й кроку, щоб якась старлеточка не кидалася йому під ноги, відчайдушно верещачи: “Ділан! Ділан Маккей, я люблю тебе!”

Люк Перри
У картині “Передсмертне блаженство”, 1992 р.

Уже через кілька років слава почала обтяжувати його, а шанувальниці – лякати своєю агресивною наполегливістю. Усе, чого йому тоді хотілося, – це забитися з Мінні в тихий куточок і жити найпростішим життям, далеким від спалахів камер, виснажливих багатогодинних фотосесій, мішків листів, що починалися словами “Ділан, я люблю тебе”.

І хоча в добеверлігіллзівську пору, проводячи по вісім годин на день із лопатою в руках і перевертаючи нею гарячий асфальт, він мріяв про інше життя, зараз усе стало з точністю до навпаки. Хотілося знайти гармонію: перевтілюватися на майданчику в іншу людину – це круто, але за лаштунками хотілося бути тільки собою.

Люк Перри

Купівля “Фортеці самотності” поставила крапку в метаннях. У 1995-му Люк Перрі покинув серіал “Беверлі-Гіллз, 90210”. Тепер він не був пов’язаний постійним контрактом, болісними автограф-сесіями і необхідністю завжди бути доглянутим, рафінованим красунчиком Діланом. Укладання волосок до волоска і модні костюми змінилися на картату сорочку, джинси, чоботи і капелюх.

Практично весь час Люк проводив у Ванлірі з Джеком і Софі, навчаючи їх верхової їзди, ночуючи з ними в побудованій спеціально для них хатині з бамбука, обіймаючи вранці ці улюблені кучеряві голови.

Із сином і донькою, 2004 р.

Але в 98-му “Беверлі-Гіллз” все ж переміг. Добре зустрічати світанок з дітьми в хатині, але вони ростуть, їм потрібна якісна освіта, одяг, іграшки та багато іншого. На радість все такої ж численної армії шанувальників, Люк Перрі повернувся в серіал: “До самої своєї смерті мене пам’ятатимуть як Ділана Маккея. Це я його створив”.

Він не раз ставив собі запитання: як так сталося, що ні він сам, ні Шен з Дженні, Браяном, Єном, Торі, Габі та Джейсоном не досягли будь-якого серйозного успіху в кіно після такого перспективного старту? Чому велике кіно так люто закривало свої кордони від телевізійних акторів? Не те щоб він так жадав вийти за рамки серіалу. Але для Мінні, Джека і Софі це принесло б значно більші бенефіти, ніж зараз.

Люк Перри
З Крісті Свенсон у серіалі “Баффі – винищувачка вампірів”, 2009 р.

Може, для Мінні навіть більше. На початку їхніх стосунків вона подавала надії як модель, але після заміжжя із зіркою “Беверлі-Гіллз, 90210” склала свої амбіції на користь чоловіка і дітей. Він ніколи не озвучував і не коментував їхнє з Мінні розлучення через десять років сімейного життя, власне, вони навіть між собою не стали з’ясовувати стосунки, просто залишилися хорошими друзями – їхні діти на те заслуговували.

…Кріс Рі завів перші акорди Nothing To Fear: “Я бачу, як ти танцюєш… Твоя пісня чиста… Ти хочеш показати мені, хочеш сказати: тут нема чого боятися! Немає чого боятися…” Іноді він відчуває себе глибоким старцем – не старезним, ні, а навченим або, точніше, обтяженим життєвим досвідом. Начебто проживає два життя: одне – на очах у всіх, включно з дітьми та коханою жінкою, друге – глибоко в собі, і ця глибина розкривається тільки тоді, коли він далеко від галасливого мегаполісу, на своєму ранчо. І якщо п’ятнадцять – двадцять років тому це розривало його на частини, то зараз, у п’ятдесят два, нарешті настала гармонія.

ЛЮК пЕРРИ
Кадр із телесеріалу “Тіло як доказ”, 2011 р.

У нього є всі причини бути щиро щасливим: кохана жінка, з якою вони незабаром одружаться, улюблені діти, якими можна пишатися, улюблене ранчо, що неспішно процвітає, улюблена робота, яка, здається, нарешті, через тридцять років дає шанс розкритися як акторові по-справжньому.

Серіал “Рівердейл” після “Беверлі-Гіллз” став найсерйознішою його роботою. Люк з подивом виявив, що нудьгував за знімальною метушнею і особливим порядком серіального виробництва. Можливо, в його професійному багажі буде герой не менш знаковий, ніж Ділан Маккей. До речі, основна лінія характеру Ділана будувалася на його тузі за любов’ю батька. У “Рівердейлі” він немов узяв реванш: його герой Фред Ендрюс – справжня опора і друг для сина-підлітка.

Люк Перри в сериале «Ривердэйл»
Люк Перрі в серіалі “Рівердейл”

…Дзвінок від агента Квентіна Тарантіно застав його зненацька. Спочатку Люк подумав, що почув недобре: великий Тарантіно запрошує його у свій фільм? І нехай роль не головна, але попрацювати у режисера навіть на другому плані і навіть у масовці – величезна удача.

Забавно, що Тарантіно запропонував йому роль персонажа, багато в чому ніби списаного з нього самого. Вейн Мондер наприкінці 60-х був зіркою телевізійних вестернів. Ковбой, який знімався в популярних серіалах, став знаменитим до тридцяти років, його сина звуть Діланом, а загалом “Одного разу в Голлівуді”, дев’ятий фільм Тарантіно, – про серіальних акторів, які намагаються домогтися успіху в кінобізнесі. Що це, якщо не знак згори?

Люк Перри

Джек і Софі верещали на весь будинок: “Тату, це так круто!” А Венді обійняла його і, дивлячись в очі, прошепотіла: “Я пишаюся тобою, але, навіть якби ти укладав асфальт для знімального майданчика у Тарантіно, я любила б тебе так само сильно”.

Важко уявити пару, яка так кардинально різниться в життєвих алгоритмах і вподобаннях. Венді – стовідсоткове дитя мегаполісу. Вона обожнює метушню великого міста, до якої Люк байдужий. Він – чесати пузо свинкам, риболовлю на світанку, свій старенький форд.

Люк Перри в кино
З Елісон Ганніган у драмі “Коли Гаррі зустрів Саллі”, 2004 р.

Венді неодноразово говорила, що імідж чоловіка залежить від класу автомобіля, наручних годинників і жінки, яка поруч. Люк незмінно відповідав: “Люди, які живуть на Середньому Заході, водять не порше і феррарі, а форди і шевроле. А жінка поруч зі мною затьмарить і ролекс, що натирає зап’ястя, і порше з феррарі”.

…Nothing To Fear змінила And You My Love. Після розлучення з Мінні він з головою поринув в облаштування ранчо, трохи знімався, а Софі та Джек заповнювали весь вільний час. У 2008-му компанія CBS Productions перекупила у Fox права на “Беверлі-Гіллз” і запустила спінофф “90210: нове покоління”. Незважаючи на невеликий професійний попит, від зйомок він відмовився.

Люк Перри
Із Шеннон Вудворд у третьому сезоні серіалу “Виховуючи Гоуп”, 2013 р.

Фактично Люк Перрі пішов з радарів Голлівуду. Іноді в пресі мляво миготіли заголовки: “Зірка серіалу “Беверлі-Гіллз, 90210″ Люк Перрі зустрічається з…”. Наприкінці тільки змінювалися імена: Рене Зеллвегер, Ясмін Бліт, Дженні Гарт. Так слава серцеїда Ділана Маккея наздоганяла добропорядного Люка Перрі. Не те щоб це заважало, але, коли в його житті з’явилася Венді Медісон Бауер, він вважав за краще не афішувати цей факт.

Познайомилися вони банально – на лікарському прийомі. Доктор Бауер не відразу впізнала в пацієнті знаменитого Ділана Маккея. Перед нею сидів невибагливо вдягнений худорлявий чоловік із недоглянутою бородою і втомленим обличчям. Від нього віяло якоюсь занедбаністю, але було видно, що особливого дискомфорту від цього містер Перрі не відчуває (докторка Бауер з відзнакою захистила диплом клінічного психолога в Антіохійському університеті Лос-Анджелеса).

Люк Перри в кино
Зі Стефані фон Пфеттен у фільмі “Справедливий суддя”, 2012 р.

Венді ніколи не була прихильницею Ділана Маккея і “Беверлі-Гіллз” в юності дивилася одним оком. Але, звичайно, хто такий Люк Перрі, знала. Точніше, не знала, і тепер їй належало дізнаватися.

…Попри те що телефон грає одну й ту саму мелодію на всі виклики, він завжди безпомилковим чуттям вгадує, що телефонує Венді.

– Привіт, люба, я вже майже біля мети. Завтра побачимося, люблю тебе, люба!

Ось і ворота його “Фортеці самотності”. За майже чверть століття тут багато чого змінилося: зведено нові будівлі – житлові та для худоби, ангари для сільгосптехніки, облаштовано вигін, виїзний манеж для коней, окремий будиночок для Софі та Джека, басейн. Незмінним залишився ліс. І вивіска на старому відреставрованому будинку – Fortress of Solitude, “Фортеця самотності”.

З дороги просигналив ренджровер: о, це мер Ванліра Джейсон Вівер, його давній знайомий. Перші кроки Люка Перрі як фермера відбулися в далеких 90-х під керівництвом Вівера. Люку подобалося, що його статус зірки нікого тут не хвилював, головним було – наскільки гармонійно увіллється ферма містера Перрі в екосистему Ванліра. Подобалося зайти ввечері в місцевий паб, з’їсти бургер і випити скляночку за розмовами про весілля Андреа, доньки містера Гілпатріка, про нового коня містера Світт-Елліотта, про шкільні успіхи онука місіс Деббі Вітед.

Люк Перри
Кадр із серіалу “Родинні зв’язки”, 2015 р.

…Люк затопив камін. Кінець лютого, зима практично відступила. Але на цій землі, у цьому місці, йому добре в будь-яку пору року. Незалежно від того, один він тут, чи з дітьми, чи з Венді. Поліна потріскували, тепло повільно огортало кімнату. За вікном розстелялася нескінченна стіна лісу, дерева ніби тулилися стовбурами одне до одного, за лісом – поля, вже ледве зворушені ніжним світло-зеленим відтінком.

Коні на вигоні обнюхували торішню траву. Сьогодні він уперше після зими вивів тварин на повітря, він добре знає, як життєво необхідно їм бачити простір, відчувати свободу. Небо химерно забарвилося в рожево-бузкові тони, вітер ганяв хмари, і вони щохвилини змінювали свої обриси.

На тлі неба здавалося, що в коней за спиною майорять зефірні рожеві крила. Лише заради цієї картини варто було купити цю землю і щотижня долати кілька тисяч миль із Лос-Анджелеса до Теннессі.

Люк Перри
2014 р.

Завтра 27 лютого. Телеканал Fox оголосить про перезапуск “Беверлі-Гіллз”. Якщо йому зателефонують, що їм відповідати? От якби придумали сюжетну лінію: Ділан зустрічає кохання всього свого життя і переїжджає жити на ферму. Але це нудно, навіть шанувальницям, які постаріли на тридцять років, потрібен той самий відчайдушний антигерой Ділан Маккей. Як же ниє під лопатками і віддає в потилицю…

…27 лютого до служби екстрених викликів 911 надійшов дзвінок із передмістя Лос-Анджелеса Шерман Оукс: “Це будинок містера Люка Перрі! Будь ласка, натисніть на газ, покваптеся сюди!” Через 9 хвилин 46 секунд його доправили в клініку.

“Джек, Софі, Мінні, Венді, мама, доктор… А це хто? Худий, зі скуйовдженою бородою, смертельно блідий і в трубках? А я? Чому я тут?” – він дивився звідкись згори і не міг зрозуміти, чому вони, його улюблені люди, всі в сльозах.

Останній публічний вихід Люка – жовтень 2018 року

Через вікно в палату проник перший ранковий промінь, рожево-променистий, сяючий, чиркнув календарем, висвітивши дату 4 березня, пробіг схиленими головами дітей і коханих жінок і зупинився на обличчі того, з бородою.

Так це ж він сам, Люк Перрі! І тієї ж миті він відчув, як його тіло рвонулося назустріч променю сонця – і той Люк теж легко злетів із ліжка і злився з ним. За спиною безшумно розправилися крила й понесли його туди, за тисячі миль, де небо зливається із землею.

Фото – Getty images

Дивіться також:

Как сложились судьбы актеров сериала «Беверли-Хиллз, 90210»

Шеннен Догерті – 52 роки: історія найскандальнішої акторки серіалу “Беверлі-Гіллз, 90210”