Alina Pash спалила Кремль і присоромила Орбана на фестивалі Sziget (ФОТО)

15 серпня відбувся виступ артистки Alina Pash на сцені найбільшого фестивалю Європи Sziget. Навколо поїздки українських зірок на нього точилося чимало суперечок – адже організатори не погодилися відмінити виступ росіян, і виступ із ними на одному майданчику виглядав як легалізація присутності росіян у культурному світовому просторі. Втім, артисти, а від України їх поїхало 13, домовилися, що матимуть можливість зробити і сказати все, що вважатимуть за необхідне про війну. І Alina Pash скористалася можливістю якнайкраще – її виступ справді вийшов гострим і потужним.

Артистка мала одну годину, щоб провести гідний перформанс. Він викликав неабиякий резонанс — протягом доби у більш ніж двадцяти угорських ЗМІ вийшли матеріали про нього, зокрема, в найбільш популярних медіа – HVG та telex.

Режисеркою-постановницею події стала Марія Коростельова. Весь виступ був сконцентрований навколо війни в Україні. Від промов про події в нашій країні, до гучного гасла «Shame on russia», яке скандував натовп з ініціативи Аліни. Перформанс був насичений закликами про кенселинг російської культури, російської музики, та про важливість підтримки України.

аліна паш сігет 2022

З особливою гучністю авдиторія «Sziget» зустріла частину перформансу, де Alina Pash роздерла плакат з зображенням путіна й Орбана на дрібні шматки під свою нову пісню “НЕбратські народи”.

аліна паш сігет 2022аліна паш сігет 2022

Окремою частиною виступу було відео з українцями, які регулярно відвідували «Sziget» раніше, але зараз знаходяться в Україні та воюють або волонтерять. Ролик було створено з метою передачі відчуття, яке носить кожен українець у своєму серці — коли ти живеш своє звичайне життя, аж раптом все змінюється, і те, що було звичайним раніше, стає таким дивним та далеким зараз.

Трек «Heaven» Alina Pash виконала в чорній вуалі в знак пам’яті про загиблих від терористичних дій росії діточок. Обличчя Аліни було також сховане під вуаллю. Артистка стояла, майже не рухаючись, щоб не відволікати глядача від фону за спиною Аліни. На великому екрані транслювалися страшні і важкі кадри з постраждалими від війни дітьми та їх батьками. Ця частина перформансу змогла передати безмежний біль усього українського народу.

аліна паш сігет 2022аліна паш сігет 2022

Останньою Аліна виконала пісню «Witch» на фоні яскравої графіки палаючого Кремля. «russia is a terrorist state», було зазначено на екрані. І це відгукнулося людям.

Alina Pash разом з усім складом учасників перформансу залишила сцену під звуки сирен, які чують українці щодня. А Кремль залишили горіти.

аліна паш сігет 2022аліна паш сігет 2022аліна паш сігет 2022

« Прокинувшись вранці після Sziget Festival, відкривши соцмережі, я прочитала сотні повідомлень від людей із Угорщини, Європи і, звісно, України, про те, що цей виступ був для них особливим, зачепив, що це було сміливо, сильно і що вони всім серцем підтримують Україну та робитимуть все, аби їх уряди почули їх”, – говорить Alina Pash:

“Ми потрапили до угорських новин, сьогодні всі розмовляють про українку, котра показує, що її народ відважний і не боїться відверто й радикально протистояти російській агресії. Треба використовувати кожну можливість голосно заявити про Україну на максимум».

Фото: надані PR-службою

Дивіться також:

ROXOLANA зняла волонтерів, медиків і переселенців у кліпі на пісню Кузьми Скрябіна (ВІДЕО)

Олег Собчук зі “СКАЙ” та рок-гурт Switchfoot заспівали разом на підтримку України (ВІДЕО)

DZIDZIO розповів про родину в евакуації, благодійні концерти та нові пісні