Історія кохання і зла: вийшов перший трейлер фільму “Голодні ігри. Балада про співочих пташок і змій”

Кінокомпанія Lionsgate представила перший трейлер до фільму-приквела “Голодних ігор” – “Балада про співочих пташок і змій”. Події в ньому відбуваються на 64 роки раніше, ніж у всесвіті Кітнес Евердін, Сойки-Переспівниці, знайомої за першими чотирма фільмами франшизи.

Та все ж одного знайомого героя ми там побачимо – 18-річного Коріолана Сноу, майбутнього тирана і ворога Кітніс. Його героєві належить повернути цікавість глядача до Голодних ігор, чий рейтинг почав падати у 10 сезоні. Та він зустрічає незвичайну дівчину – трибутку від 12 дистрикту. “Те, що ти найбільше любиш, руйнує тебе”, – звучить у кінці відеоголос дорослого президента Сноу. Отже, драма вийде серйозною.

Фільм, знятий за мотивами роману Сюзанни Коллінз, є першим новим твором у франшизі “Голодні ігри” після 2015 року. Та вже у трейлері бачимо багато посилань і зв’язків із історією Кітніс та її сучасників. Перше, що впадає в око, – глузливий реверанс Люсі Грей Берд, який багато років по тому повторить Кітніс. Автори замислилися: а що як то була не ідея Кітніс, а дещо, що вона вже бачила колись на екрані від своєї попередниці.

Голодні ігри. Балада про співочих пташок і змій
Рейчел Зеглер у ролі Люсі Грей Берд

Будуть і білі троянди Коріолана Сноу – тоді ще символ кохання, а не руйнації. А ведучим телеверсії буде предок епатажного Цезаря Флікермана. Будуть і пісні – у виконані співочої пташки Люсі Грей Берд, чи то пак акторки, що її зіграла – Рейчел Зеглер. Її героїня любить бути в центрі уваги і чудово співає – і ми почуємо голос Рейчел, який автори фільму називають чарівним.

Голодні ігри. Балада про співочих пташок і змій
Том Блайт у ролі Коріолана Сноу

Над фільмом Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій” працювала продюсерка Ніна Джейкобсон, яка була і в перших фільмах, та режисер Френсіс Лоуренс (він ставив три фільми, крім першого).

Голодні ігри. Балада про співочих пташок і змій
Постер до фільму “Голодні ігри. Балада про співочих пташок і змій”
Голодні ігри. Балада про співочих пташок і змій
Постер до фільму “Голодні ігри. Балада про співочих пташок і змій”

У стрічці зіграли Том Блайт у ролі 18-річного Коріолана Сноу, Рейчел Зеглер у ролі Люсі Грей Берд, Джейсон Шварцман – Лакі Флікермана, Гантер Шафер – Тайгріс Сноу, Пітер Дінклейдж — Каска Хайботтом, Віола Девіс — доктор Волумнія Галія.

Голодні ігри. Балада про співочих пташок і змій
Гантер Шафер у ролі Тайгріс Сноу

Прем’єра “Балади про співочих птахів і змій” відбудеться в кінотеатрах по всьому світу 17 листопада.

Фото: Lionsgate, кадри з трейлера

Дивіться також:

Нові пригоди і старе кохання: вийшов перший трейлер другого сезону серіалу “І просто так…”

Марго Роббі, Гелен Міррен, Дуа Ліпа та інші зірки в ролі яскравих ляльок у фільмі “Барбі”: перший погляд

Перший погляд: “Місто астероїдів” – найзірковіший і найгарніший фільм 2023 року