8 червня Аліна Гросу святкує день народження. Їй виповнилося 28 років. І 23 роки із них вона на сцені. 5-річною дівчинкою із Чернівців Аліна випустила дебютний альбом під назвою “Разом зі мною”. З того часу співачка записала ще сім сольних альбомів, а її пісні завоювали популярність на пострадянському просторі.

Зараз Аліна виступає під ім’ям GROSU, співає про проблеми у стосунках, знімається в епатажних сексуальних кліпах і є затребуваною співачкою та актрисою. Але починала вона з дитячих конкурсів краси та милих пісеньок українською мовою. І для багатьох українців залишається “маленькою бджілкою”. Згадаймо, як це було.

Перший альбом

“Щойно почавши говорити, я захотіла вчитися співати. У мене не було страху перед виступами: я чітко розуміла, що сцена це моє! – згадує Аліна. – Дуже рада, що в моєму житті все склалося так, щоб мрія бути артисткою здійснилася. Я вдячна своїм батькам за підтримку та музичній хрещеній Ірині Білик, яка подарувала мені перші пісні! Мій дебютний альбом — дуже добрий, світлий, і він уже тоді звучав гідно”.

“Бджілка”, 2002 рік

Через два роки після виходу першого альбому вже семирічна Гросу переїхала до Києва, щоб підкорювати шоубізнес. Першою на Аліну звернула увагу українська поп-діва Ірина Білик. Вона подарувала юній співачці її перші гіти: «Рушничок», «Свобода», «Бджілка», «Маленьке кохання».

Ще через два роки, 2004-го, 9-річна Аліна Гросу випустила російськомовний альбом «Море хвилюється», який набув статусу золотого. Співачка брала участь у “Дитячому Євробаченні”, екстерном закінчила школу і в 2010 році переїхала до Москви, де розпочався новий етап її кар’єри.

Підлітковий період

У 2010 році у Гросу вийшов альбом “Мелом на асфальте”, в якому юна дівчина співала ліричні пісні про перше кохання.

“Хочу я баса”, 2017 рік

У 2017 році Аліна Гросу кардинально змінює образ, музичний напрямок та випускає низку танцювальних синглів: «Хочу я баса», «Вспоминать», «Последняя ночь».

Успіх композицій підкріпився скандальними відеороботами, що набрали за добу понад 1 мільйон переглядів на ютубі.

 

Ребрендинг GROSU

З листопада 2018 року співачка виступає під новим сценічним псевдонімом GROSU та презентує новий сингл «Дикая». Ребрендинг артистки супроводжується зміною іміджу на менш відвертий та поверненням у ліричну музику.

На початку 2019 року GROSU представила ще два сингли з майбутнього альбому – “Любила” і “VOVA”. 1 квітня співачка презентувала музичну короткометражку «Дико Любила Вову», в якій постала в образі католицької черниці.

 

Після скандального розлучення Аліна випустила символічний кліп на сингл “Голий король” про невірного чоловіка:

Після розлучення в Аліни був роман із російським актором Романом Полянським. Та після повномасштабного вторгнення він повернувся в росію і тепер світиться на кінопрем’єрах і тусовках із тамтешніми митцями-путіністами.

Наразі Аліна повернулася до пісень українською – співає про почуття. Найсвіжіша її робота – “Грозами” – вийшла тиждень тому. В кліпі грайлива і жіночна Гросу віддає данину образові Цукерочки у виконанні Мерилін Монро у фільмі “В джазі тільки дівчата”.

Фото – пресс-служба Grosu

Смотрите также:

Випередив свій час: кращі пісні альбому Ірини Білик «ОМА»

Гурт Kolaba і Оксана Білозір випустили електронну версію гіта 90-х “Горобина ніч” (ВІДЕО)

“Люблю”: Маша Єфросиніна і Артем Пивоваров заспівали разом (ВІДЕО)