Про боротьбу за рідний дім: Kalush Orchestra та польський репер Szpaku записали потужну пісню (ВІДЕО)

Переможці Євробачення 2022, український гурт Kalush Orchestra записав чергове потужне музичне послання. Цього разу – спільно з польським реп-виконавцем Szpaku.

Пісня під назвою Nasze Domy – “Наші доми” – про те, що болить українцям: тугу за рідним домом і своєю землею, душевний біль за страждання співвітчизників, спогади дитинства і рішучість боронити рідне до кінця.

“Коли ваш дім у вашому серці, він не перестає зігрівати вашу душу. Як би далеко доля не завела наші тіла, наші душі завжди живуть у домах, де ми народилися, і ходять вулицями, що ведуть до наших шкіл”, – пояснюють ідею колаборації музиканти.

“Кожен народ має свою історію. Польський і український народи пережили подібні часи боротьби. Тому ця пісня заснована на справжніх почуттях. Ми знаємо, що таке боротися за свій шматок землі, тому що ми не гості на цій планеті. Ми – ті господарі, які бажають, щоб вікно кожного дому світилося теплом і спокоєм. Слава Україні!” – резюмують виконавці.

Нагадаємо, це вже друга міжнародна колаборація Kalush Orchestra за останні місяці. Нещодавно гурт представив спільну роботу із легендарним фінським колективом The Rasmus, із яким потоваришував на Євробаченні, – In the Shadow of Ukraine.

Фото: instagram.com/szpakusimba

Дивіться також:

“Ви мене надихаєте”: Арнольд Шварценеггер зустрівся із гуртом KALUSH (ФОТО)

Переможець “Голосу країни” Сергій Лазановський та гурт “Гринджоли” переспівали пісню УПА (ВІДЕО)

Народний спів, слова Симоненка, кримськотатарський інструмент: Джамала випустила альбом “Поклик”