Трагічна звістка прийшла із фронту. Сьогодні, 12 вересня, у бою загинув Заслужений артист України, соліст балету Національної опери України, педагог Олександр Шаповал. Після повномасштабного нападу росії він став до лав ЗСУ.

Про загибель зірки українського балету повідомили його колеги-артисти та бойові побратими. “Він володів неймовірною харизмою і яскравим талантом”, – згадують Олександра в Нацопері. Шаповал був там солістом балету з 2013 по 2021 роки.

Олександр Шаповал
Олександр Шаповал на фронті

“Со скрипом в зубах и болью в сердце пишу этот пост и сам себе не верю. Сегодня ночью 12.09.2022 г., в неравном бою в окрестностях Майорска от рук расейских мразей, погиб, защищая свою Родину, киевлянин, артист Национальной оперы, Заслуженный артист Украины и мой лучший друг Шаповал Александр Николаевич. Шапик, очень больно и тяжело принять, то, что тебя больше нет. Спи, дружище!” – повідомив побратим артиста Роман Туршиєв.

Олександр Шаповал на фронті
Олександр Шаповал на фронті

“Я б ще мільйон разів вийшов з тобою на сцену у протистоянні, тільки б відвести від твого останнього… Неможливо повірити, що тебе більше немає! Сьогодні вночі ворог забрав життя одного з кращих людей, артиста нашого театру — Шаповала Олександра Миколайовича. Надзвичайна людина, з кристалічно чистою душею. Боляче… Спочивай з миром, друже!” – горює Олександр Стоянов.

Олександр Шаповал і Олександр Стоянов

“Серце відмовляється в це вірити… Сьогодні ворог забрав життя Шаповала Олександра Миколайовича. Заслуженого артиста України, педагога дуетного танцю KSBC. Він був видатним артистом, кожна наша партія була наповнена таким життям… тому що він один з небагатьох, хто жив сценою… А тепер його танець став вічним…” – висловилася Катерина Кухар.

Олександр Шаповал і Катерина Кухар
Олександр Шаповал і Катерина Кухар
Олександр Шаповал і Тетяна Лезьова

Фото: instagram.com/nationaloperaukraine, фотограф Олександра Злуніцина, instagram.com/stoianov_aleksandr, instagram.com/romanturshiev, @ekaterinakukhar_official, instagram.com/tanialozova

Дивіться також:

“Я боюся втратити себе всього і почати жити війною”: актор і режисер Юрій Рудий про службу в ЗСУ

Чоловік Валентини Хамайко пішов на фронт: “Андрій сказав мені, що його мобілізують”

Актор Дмитро Архіпов про службу в ЗСУ: “На день народження пішов у військкомат, сказав: беріть»