Неля Шовкопляс і Валентина Хамайко пройшли курс військової підготовки: фоторепортаж

Після кількох місяців повномасштабного вторгнення і війни росії проти України ведучі “Сніданку з 1+1Неля Шовкопляс і Валентина Хамайко вирішили оновити свої знання і здобути навички військової підготовки, аби вміти захистити себе, близьких і рятувати життя людей під час війни. Телеведучі пройшли курс “Струм”, від експертки “Сніданку з 1+1”, фітнес-тренерки Ксенії Літвінової.

Курс тривав два тижні. Ведучі разом з іншими студентами освоювали елементи самозахисту, вчились  володінню та техніці безпеки роботи зі зброєю. Проходили базовий курс по наданню першої невідкладної допомоги. А також вчились розпізнавати вибухово-небезпечні предмети з представниками ДСНС України.

неля шовкопляс валентина хамайко війна військова підготовканеля шовкопляс валентина хамайко війна військова підготовканеля шовкопляс валентина хамайко війна військова підготовка

“Ми живемо в країні де щодня лунає повітряна тривога, де кожен може опинитися в зоні жахливого лиха, і ти будеш потребувати допомоги чи від тебе буде залежати життя тих, хто поруч. Курс став для мене базою знань з якими я, як цивільна людина, мама, почуваюся впевненіше”, – поділилась Валентина Хамайко, телеведуча і мама чотирьох дітей. До речі, Валя має спеціальний розряд рівня F і сертифікат зі стрільби, який отримала кілька років тому на заняттях з фітнес-мілітарі. Чоловік Валі, Андрій Оністрат, з перших днів повномасштабного вторгнення вступив до лав Тероборони.

неля шовкопляс валентина хамайко війна військова підготовканеля шовкопляс валентина хамайко війна військова підготовканеля шовкопляс валентина хамайко війна військова підготовканеля шовкопляс валентина хамайко війна військова підготовка

А мама двійнят Неля Шовкопляс каже, що цивільні люди в Україні обов’язково мають бути добре підготовлені, як, наприклад, в Ізраїлі. Хоча, зізнається, що розуміє: в критичній ситуації неможливо передбачити свою реакцію. Але знати що робити і як робити – життєво необхідно. “Мені сподобалась робота зі зброєю. Тому що тренінг з парамедицини я вже проходила, коли була на заході Україні, а зараз лише оновила знання. А безпечне поводження зі зброєю – це ціла наука, цьому треба вчитися, і я б хотіла ще для себе попрацювати”.

Фото: надані 1+1

Дивіться також:

“І сльози, і сміх, і обійми”: Лідія Таран повернулась у Київ і побачилася з Марічкою Падалко (ФОТО)

Переможець «Х-фактор»-8 Міша Панчишин воює в ЗСУ: про 14-годинний бій, контузію і нові пісні

DZIDZIO розповів про родину в евакуації, благодійні концерти та нові пісні