Гурт “Танок на майдані Конґо” випустив новий трек під назвою Енергодар — це Україна!”. Він присвячений тимчасово окупованим росією українським містам, і зокрема Енергодару – місту-супутнику найбільшої в Європі Запорізької АЕС.

“Росіяни окупували Енергодар, вони вбивають, катують та тероризують населення, намагаючися залякати, зламати та усіляко запевнити всіх, що окупація – надовго. Це – неправда. Бо Енергодар – це Україна. Правда в тому, що Україна – єдина. Внаслідок війни частину нашої держави окуповано, але ми ніколи не змиримося з тим, що хвора російська імперія досі намагається повернути нас в радянські часи та вкрасти в нас частину території”, – зазначають музиканти ТНМК.

В атмосферному і моторошному відео головного героя, якого зіграв Олег Фагот Михайлюта, страчують вороги. Та він оживає – бо кулі символічно влучають у військові жетони із назвами міст, які поки що поневолені ворогом – Маріуполь, Херсон, Мелітополь, Донецьк, Луганськ, Бердянськ. Ці міста врятували Україну – ціною людських жертв. Та зрештою над ЗАЕС сходить сонце і майорить синьо-жовтий прапор України. А Фагот передбачає дату звільнення окупованих територій.

тнмк енергодар це українатнмк енергодар це українатнмк енергодар це українатнмк енергодар це україна

Музику до пісні написав Максим Величко, вірші – Олександр Фоззі Сидоренко.

“Україна нічого не забула, Україна повернеться. Україна – віддячить. Енергодар – це Україна. Глибока шана тим, хто досі лишається по той бік. І чекає на той момент, коли правда переможе. Ми обов’язково повернемося, зустрінемося та обіймемося”, – вірять ТНМК.

Фото: кадри з кліпу

Дивіться також:

Реквієм за загиблими воїнами: гурт KOZAK SYSTEM представив пронизливу пісню “Мольфар” (ВІДЕО)

Гурт Coldplay заспівав гіт “Океану Ельзи” із музикантом-українцем (ФОТО)

“Геть з України”: пісня переможця «Голосу країни-11» Сергія Лазановського б’є рекорди в мережі (відео)