Реквієм за загиблими воїнами: гурт KOZAK SYSTEM представив пронизливу пісню “Мольфар” (ВІДЕО)

Рок-гурт KOZAK SYSTEM представив нову пісню – баладу-реквієм, присвячену воїнам України, які поклали своє життя за нашу свободу. Ця пісня стала особливою для гурту і його соліста Івана Леньо, а також автора тексту, поета, ветерана Гліба Бабіча.

“Мольфар з’явився за один день. Раптом. Не спитавши навіть мене – чи хочу я цього тягаря? – розповідає Гліб про історію написання пісні. – Мольфар прийшов одразу. Цілісним чином, ідеєю та формою. Мольфар – це наша совість, пам’ять, щира скорбота та розуміння сенсу війни за свою країну та Свободу. Це все – про тих хто сплачує максимальну ціну за спільне благо. І містична здатність до самопожертви. Жертвуй собою – щоб дати жити іншим. Саме такі люди боронять Україну. Мольфар – це бажання зберегти найкращих. І біль від того, що це часто буває неможливим. І намір зберегти хоч би пам’ять про них. Світлу та довгу. І вдячність”.

Суворий та атмосферний кліп знімали у Національному музеї народної архітектури та побуту України. Режисеркою виступила Вікторія Квітка. До речі, уся команда працювала над створенням кліпу безоплатно – “Бо за пам’ять та Свободу грошей брати не можна”, як говорить Гліб Бабіч.

У час, коли жнива смерті забирають тисячі українців, пісня набула особливо болючого сенсу і глибини розуміння. Сам Іван Леньо взяв у руки зброю – служить пліч-о-пліч із Андрієм Хливнюком. “Напевно, він нарешті більше не входить у образ Мольфара. Напевно, він просто став ним”, – говорить Гліб Бабич про виконавця.

козак систем kozak system мольфар

козак систем kozak system мольфар

козак систем kozak system мольфар

козак систем kozak system мольфар

козак систем kozak system мольфар
Кадр зі знімань кліпу на пісю “Мольфар”, червень 2022 р.

Фото: кадри з кліпу

Дивіться також:

“Моє серце – сталь! Моя кров – Азов!”: гурт KOZAK SYSTEM присвятив пісню легендарному полку (ВІДЕО)

“В тебе є стінгер, а у ворога авіаційні пушки”: Олег Сенцов розповів про полювання на ворожі літаки

Тарас Тополя святкує 35-ліття на передовій: “По позиціях працює танк”