Перший погляд: молоді зірки і легенди французького кіно у новій кримінальній комедії Франсуа Озона

27 квітня в українських кінотеатрах вийде нова стрічка «Мій злочин» знаменитого французького режисера Франсуа Озона.

Події фільму розгортаються в Парижі 1930-х років. Вродливу молоду актрису звинувачують у вбивстві відомого продюсера. Її подруга-юристка допомагає дівчині виправдатися завдяки версії про самозахист. Розпочинається нове життя, сповнене слави та успіху, але з часом правда викривається.

Головні ролі виконали нові зірки французького кіно: Надя Терешкевич — найперспективніша актриса 2023 року за версією Премії «Сезар», а також номінантка на цю премію Ребека Мардер.

Акторський склад доповнили номінантка «Оскару» та двічі найкраща актриса Каннського фестивалю Ізабель Юппер («Вона», «Піаністка») та володарі Премій «Сезар» Фабріс Лукіні («Мольєр», «У Будинку»), Дені Бун («Від сім’ї не втечеш», «Візьми мене штурмом»), Андре Дюссольє («Незавершений роман»).

франсуа озон новий фільм мій злочин кримінальна комедія надя терешкевич ізабель юппер дені бунфрансуа озон новий фільм мій злочин кримінальна комедія надя терешкевич ізабель юппер дені бун

У роботі над стрічкою Озон вкотре поєднався зі своїми постійними продюсерами Еріком і Ніколасом Альтмайєрами. До зіркової команди також увійшли художниця з костюмів Паскалін Шаванн («8 жінок», «Офіцер і шпигун»), номінований на «Оскар» художник-постановник Жан Рабассе («Ватель», «Джекі») та оператор Мануель Дакоссе («Петер фон Кант»).

франсуа озон новий фільм мій злочин кримінальна комедія надя терешкевич ізабель юппер дені бун

Картина натхнена п’єсою «Мій злочин» 1934 року Жоржа Берра та Луї Вернейля, яка була екранізована вже двічі в американському кінематографі («Справжня сповідь» 1937, «Перехрести моє серце» 1946).

Фото: надані Артхаус Трафік

Дивіться також:

Перший погляд: Венсан Кассель у ролі Атоса та Міледі Єва Грін в новому фільмі “Три мушкетери” (ФОТО)

Жюльєт Бінош – 59 років: чому легенді французького кіно не щастить у коханні