Гурт Ziferblat, який запам’ятався яскравим виступом на Нацвідборі на Євробачення-2024, випустив нову роботу. Нелінійна музика, глибоке чорно-біле відео й інтелектуальні сенси – все це про пісню та кліп “Літаки”.

У ній соліст Даниїл, гітарист Валентин та барабанник Федір звертаються з теперішнього у майбутнє – до тих українців, які колись дивитимуться у чисте мирне небо. “Літаки” — це перша пісня Ziferblat, написана під час великої війни.

Ziferblat нацвідбір євробачення нова пісня літаки

«Це пісня про мирні часи. Про майбутні мирні часи, які, можливо, настануть. Це про тих, хто колись дивитиметься на чисте безпечне небо і навіть не уявлятиме, що буває якось інакше. Коли перечитую текст, уявляю такий собі магічний телефон, який дозволить сьогодні поспілкуватись з людиною утопічного майбутнього. Увесь світ такий самий, а чорнять його тільки деталі», — розповідає Даниїл Лещинський.

«П’ять років тому ця мелодія з’явилась у мене в голові. До речі, саме в той час почалась наша співпраця з Данею і Валею. Цілком можливо, пісні «Літаки» треба було настоятись, набути сенсів. Бо зараз від неї віє холодом, і вона більше вписується в нашу реальність», — коментує Федір Ходаков

З моменту виходу дебютного альбому «Перетворення» у 2023 році, гурт Ziferblat став переможцем у категорії «Найкращі нові імена альтернативної музики» Незалежної української премії «Музвар». Восени був номінований аж у трьох категоріях Megogo — «Альтернативний Інді-артист року/-ка року», «Кліп року» та «Альбом року». На початку 2024 зайняв друге місце у змаганні за право представляти Україну на Євробаченні з піснею «Place I Call Home» та зібрав два солдаути в Києві. А вже навесні гурт вирушає у всій перший великий всеукраїнський тур Україною

Фото: надані пресслужбою

Дивіться також:

Воїнам живим і небесним: Юрко Юркеш Юрченко записав щемку пісню-присвяту до других роковин великої війни (ВІДЕО)

Тим, хто тримає світло: херсонські енергетики знялися в драматичному кліпі The Hardkiss (ВІДЕО)