Христина Соловій представила нову чуттєву пісню «Юність» – перший сингл з ІІІ частини альбому «Rosa Ventorum». Одночасно вийшло і романтичне відео, в якому разом з Христиною знявся письменник та музикант Сергій Жадан. В кліпі «Юність» вони грають історію кохання.

«Моя пісня про юність. Наша країна така сильна саме тому, що ще дуже юна і пристрасна. Їй можна все і все їй під силу», – переконана Христина.

Поява Сергія Жадана в кліпі невипадкова і має свою передисторію. «До концерту пам’яті видатного музиканта Міська Барбари у 2021 році я створила кавер пісні «Я помру від застуди» легендарних «Мертвих Півнів» на слова Жадана. Ще тоді у нас із Сергієм виникла ідея створити щось цікаве разом. Сергій Жадан найкраще втілив образ головного героя, бо у його поезії так само присутня «вічна юність», а в його особистості відчуваю збірний образ дорослої української культури. Українська незалежна музика та література, на яких я зростала, завжди є і будуть джерелом натхнення для моїх пісень».

христина соловій сергій жадан пісня кліп юність
Сергій Жадан і Христина Соловій у кліпі на пісню “Юність”
христина соловій сергій жадан пісня кліп юність
Сергій Жадан і Христина Соловій у кліпі на пісню “Юність”
христина соловій сергій жадан пісня кліп юність
Сергій Жадан і Христина Соловій у кліпі на пісню “Юність”

Легко і цікаво – так характеризує досвід знімань у кліпі Сергій Жадан. «Це була унікальна нагода опинитися в кадрі з улюбленою співачкою. Мені подобається ця пісня – вона світла й печальна водночас. Під такі пісні люди закохуються й освідчуються. Працювати було легко й цікаво. З Христиною загалом легко й цікаво. Вийшла чуттєва історія стосунків чоловіка й жінки – стосунків, що долають час і запалюють повітря. Доволі природньо вийшло, як на мене. Христина виразна й переконлива. І в кадрі і поза ним. Їй хочеться підспівувати. Тому, думаю, ми ще всіх здивуємо”.

Фото: кадри з кліпу

Дивіться також:

“Ляпiс Трубецькой” заспівав культову пісню “Воїни світла” українською: відео

Victoria Niro присвятила пісню другові, який загинув під Бахмутом (ВІДЕО)

Народний спів, слова Симоненка, кримськотатарський інструмент: Джамала випустила альбом “Поклик”