Суддя шоу “МастерШеф” на СТБ Ектор Хіменес-Браво – не тільки теоретик, а й практик кулінарії. За його плечима – досвід і кухаря, і ресторатора, і на приготуванні їжі він знається блискуче.
Попереду Новий рік, і м’ясні страви у багатьох будуть головними на столі. Ектор знає, як зберегти соковитість м’яса – і поділився своїми улюбленими лайфгаками з його приготування. “Усі ці поради зроблять вашу страву з м’яса ще соковитішою і багатограннішою за смаком”, – запевняє шеф.
Маринад
Спробуйте маринад із гранатовим соком та апельсиновим фрешем. За словами Ектора, така рідина добре розм’якшить м’ясо, наповнить його новим смаком і збереже соковитість.
Вакуум
Що менше повітря в ємності, де маринується м’ясо, то краще воно просочується і м’якше стає. Не дарма професійні кухарі використовують вакууматори. Якщо вдома немає цієї корисної машинки – не біда. Підійде зіп-пакет – тільки гарненько видавіть із нього повітря, перед тим як закрити.
Солити – вкінці
Якщо ви готуєте смажене м’ясо – стейки, ростбіф і подібні страви – спершу потрібно запечатати всі соки всередині за рахунок обсмажування, а солити тільки наприкінці. Тоді вийде чистий смак соковитого апетитного м’яса.
Фото: Shutterstok, Instagram
Дивіться також:
Як приготувати ідеальний прозорий холодець – 4 секрети шеф-кухаря