Суддя шоу “МастерШеф” на СТБ Ектор Хіменес-Браво – не тільки теоретик, а й практик кулінарії. За його плечима – досвід і кухаря, і ресторатора, і на приготуванні їжі він знається блискуче.

Попереду Новий рік, і м’ясні страви у багатьох будуть головними на столі. Ектор знає, як зберегти соковитість м’яса – і поділився своїми улюбленими лайфгаками з його приготування. “Усі ці поради зроблять вашу страву з м’яса ще соковитішою і багатограннішою за смаком”, – запевняє шеф.

мясо на новый год 2022 рецепт маринад эктор хименес браво

Маринад

Спробуйте маринад із гранатовим соком та апельсиновим фрешем. За словами Ектора, така рідина добре розм’якшить м’ясо, наповнить його новим смаком і збереже соковитість.

Вакуум

Що менше повітря в ємності, де маринується м’ясо, то краще воно просочується і м’якше стає. Не дарма професійні кухарі використовують вакууматори. Якщо вдома немає цієї корисної машинки – не біда. Підійде зіп-пакет – тільки гарненько видавіть із нього повітря, перед тим як закрити.

мясо на новый год 2022 рецепт маринад эктор хименес браво

Солити – вкінці

Якщо ви готуєте смажене м’ясо – стейки, ростбіф і подібні страви – спершу потрібно запечатати всі соки всередині за рахунок обсмажування, а солити тільки наприкінці. Тоді вийде чистий смак соковитого апетитного м’яса.

Фото: Shutterstok, Instagram

Дивіться також:

Як приготувати ідеальний прозорий холодець – 4 секрети шеф-кухаря