Кавун – головний літній делікатес українського літа, символ вільної Херсонщини. Ми звикли споживати кавун просто – нарізати скибочками і смакувати. Проте, що цікаво, наші пращури не їли його свіжим, а готували різноманітні страви з прянощами.

Кухар, експерт реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов поділився незвичним рецептом кавунового делікатесу – вишуканого і простого у виконанні салату. Ця страва вразити нереальним міксом смаків.

“Обожнюю цей рецепт під назвою «Душа кавуна»! Коли на бахчі (полі, на якому вирощують баштанні культури: кавуни, дині, гарбузи) їли кавуни, то діставали з них середину. Вона й називається «душею кавуна», – пояснює Якутов.

Інгредієнти:

  • кавун – 2 півкільця
  • соус гранатовий – 4 ч. л.
  • помідори – 3 шт.
  • фета – 100 г
  • насіння гарбуза – 30 г
  • перець чорний мелений – за смаком
  • сіль – за смаком

Приготування страви:

  1. Відріжте від кавуна шматок товщиною 3-4 сантиметри. Після цього розріжте його на два півкільця.
  2. Відокремте м’якоть кавуна від скоринки за допомогою ножа.
  3. Викладіть кавун на пательню гриль і підсмажте на великому вогні з обох боків по секунд 15. Після перекладіть його на тарілку.
  4. Наріжте помідори кільцями та викладіть на деко. Посипте їх чорним перцем та сіллю. Поставте деко в розігріту духовку на 10 хвилин.
  5. Збризніть шматочки кавуна гранатовим соусом. Викладіть на них печені помідори.
  6. Посипте фетою та насінням гарбуза. Готово!

Другий сезон ресторанного реаліті «На ножах» з Алексом Якутовим вийде восени на Новому каналі.

Фото: Getty Images

Дивіться також:

Ліниві вареники з ягодами: простий рецепт для ефектного сніданку (ВІДЕО)

Як заготувати зелень на зиму: сушіння з овочами, заморозка в маслі та інші лайфхаки шеф-кухаря

Ідеальний сніданок: солоні сирники з зеленню за рецептом Ектора Хіменес-Браво