Кавун – головний літній делікатес українського літа, символ вільної Херсонщини. Ми звикли споживати кавун просто – нарізати скибочками і смакувати. Проте, що цікаво, наші пращури не їли його свіжим, а готували різноманітні страви з прянощами.
Кухар, експерт реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов поділився незвичним рецептом кавунового делікатесу – вишуканого і простого у виконанні салату. Ця страва вразити нереальним міксом смаків.
“Обожнюю цей рецепт під назвою «Душа кавуна»! Коли на бахчі (полі, на якому вирощують баштанні культури: кавуни, дині, гарбузи) їли кавуни, то діставали з них середину. Вона й називається «душею кавуна», – пояснює Якутов.
Інгредієнти:
- кавун – 2 півкільця
- соус гранатовий – 4 ч. л.
- помідори – 3 шт.
- фета – 100 г
- насіння гарбуза – 30 г
- перець чорний мелений – за смаком
- сіль – за смаком
Приготування страви:
- Відріжте від кавуна шматок товщиною 3-4 сантиметри. Після цього розріжте його на два півкільця.
- Відокремте м’якоть кавуна від скоринки за допомогою ножа.
- Викладіть кавун на пательню гриль і підсмажте на великому вогні з обох боків по секунд 15. Після перекладіть його на тарілку.
- Наріжте помідори кільцями та викладіть на деко. Посипте їх чорним перцем та сіллю. Поставте деко в розігріту духовку на 10 хвилин.
- Збризніть шматочки кавуна гранатовим соусом. Викладіть на них печені помідори.
- Посипте фетою та насінням гарбуза. Готово!
Другий сезон ресторанного реаліті «На ножах» з Алексом Якутовим вийде восени на Новому каналі.
Фото: Getty Images
Дивіться також:
Ліниві вареники з ягодами: простий рецепт для ефектного сніданку (ВІДЕО)
Як заготувати зелень на зиму: сушіння з овочами, заморозка в маслі та інші лайфхаки шеф-кухаря
Ідеальний сніданок: солоні сирники з зеленню за рецептом Ектора Хіменес-Браво