Запечена цілою у запашних прянощах цвітна капуста готується легко і може слугувати легкою вечерею або оригінальним гарніром. Сирний соус робить її іще поживнішою і багатою на смаки!
Український шеф-кухар колумбійського походження, ресторатор і суддя проєкту «МастерШеф» на СТБ Ектор Хіменес-Браво ділиться власним рецептом запеченої цвітної капусти. “Рецепт, який зможе приготувати абсолютно кожен. Недорого, легко у виконанні і дуже смачно. Все, як ви любите”, – говорить він про свою страву.
Інгредієнти:
- Капуста цвітна – 1 шт;
- Приправа карі – 50 грамів;
- Лимонний сік – 30 мл;
- Оливкова олія – 20 мл;
- Сіль, перець.
Соус:
- Масло вершкове – 30 грамів;
- Борошно – 20 грамів;
- Молоко – 150 мл;
- Натертий сир гауда/маасдам/моцарела – 200 грамів;
- М’ята.
View this post on Instagram
Спосіб приготування:
Для приготування капусти змішати карі, лимонний сік, олію та сіль з перцем, добре натерти ними капусту, загорунути у фольгу та запікати 1 годину при 180 градусах.
Для соусу розтопити вершкове масло, розмішати з ішими інгредієнтами до однорідності. Готову капусту полити соусом та прикрасити м’ятою.
Фото: Shutterstock
Дивіться також:
Ідеальний сніданок: солоні сирники з зеленню за рецептом Ектора Хіменес-Браво
Як заготувати зелень на зиму: сушіння з овочами, заморозка в маслі та інші лайфхаки шеф-кухаря