Запечена цілою у запашних прянощах цвітна капуста готується легко і може слугувати легкою вечерею або оригінальним гарніром. Сирний соус робить її іще поживнішою і багатою на смаки!

Український шеф-кухар колумбійського походження, ресторатор і суддя проєкту «МастерШеф» на СТБ Ектор Хіменес-Браво ділиться власним рецептом запеченої цвітної капусти. “Рецепт, який зможе приготувати абсолютно кожен. Недорого, легко у виконанні і дуже смачно. Все, як ви любите”, – говорить він про свою страву.

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 1 шт;
  • Приправа карі – 50 грамів;
  • Лимонний сік – 30 мл;
  • Оливкова олія – 20 мл;
  • Сіль, перець.

Соус:

  • Масло вершкове – 30 грамів;
  • Борошно – 20 грамів;
  • Молоко – 150 мл;
  • Натертий сир гауда/маасдам/моцарела – 200 грамів;
  • М’ята.

Спосіб приготування:

Для приготування капусти змішати карі, лимонний сік, олію та сіль з перцем, добре натерти ними капусту, загорунути у фольгу та запікати 1 годину при 180 градусах.

Для соусу розтопити вершкове масло, розмішати з ішими інгредієнтами до однорідності. Готову капусту полити соусом та прикрасити м’ятою.

Фото: Shutterstock

Дивіться також:

Ідеальний сніданок: солоні сирники з зеленню за рецептом Ектора Хіменес-Браво

Як заготувати зелень на зиму: сушіння з овочами, заморозка в маслі та інші лайфхаки шеф-кухаря

Паляниця з полуницею: рецепт Ектора Хіменес-Браво