Український шеф-кухар колумбійського походження, ресторатор і суддя проєкту «МастерШеф» на СТБ Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом легендарної паляниці з полуницею! Ніжний духмяний пиріг із сезонною ягодою – його легко приготувати до чаю.
«Готуйте паляницю, пригощайте військових, принесіть в найближчу лікарню. Підтримуйте один одного! Ми переможемо!» – впевнений Ектор.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 90 грамів.
- Ванільний цукор – 10 грамів.
- Йогурт без додавань – 200 грамів.
- Олія – 120 грамів.
- Розпушувач – 10 грамів.
- Борошно – 220 грамів.
- Полуниця – 400 грамів+1 ст. л. крохмалю.
Форма роз’ємна – 20 см
Спосіб приготування:
- Збийте яйця з цукром та ванільним цукром.
- Додайте йогурт, олію, збивайте далі.
- Просійте борошно та розпушувач, збивайте.
- Застеліть форму пергаментом, змажте вершковим маслом або олією.
- Вилийте половину тіста.
- Помиту полуницю наріжте на 4 частини, обваяйте у крохмалі, викладіть половину полуниці на тісто.
- Вилийте решту тіста.
- Зверху викладіть решту полуниці.
- Випікайте 1 годину при температурі 160 С.
Фото: Instagram, Shutterstock
Дивіться також:
Аппетитная жареная курица с картошкой: рецепт Эктора Хименес-Браво
Омлет со спаржей: рецепт полезного завтрака от супермодели Аллы Костромичевой
Яблочно-банановые оладьи: сладкий рецепт без сахара от Леси Никитюк