Паляниця з полуницею: рецепт Ектора Хіменес-Браво

Український шеф-кухар колумбійського походження, ресторатор і суддя проєкту «МастерШеф» на СТБ Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом легендарної паляниці з полуницею! Ніжний духмяний пиріг із сезонною ягодою – його легко приготувати до чаю.

«Готуйте паляницю, пригощайте військових, принесіть в найближчу лікарню. Підтримуйте один одного! Ми переможемо!» – впевнений Ектор.

ектор хіменес браво рецепт паляниця полуниця

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 90 грамів.
  • Ванільний цукор – 10 грамів.
  • Йогурт без додавань – 200 грамів.
  • Олія – 120 грамів.
  • Розпушувач – 10 грамів.
  • Борошно – 220 грамів.
  • Полуниця – 400 грамів+1 ст. л. крохмалю.

Форма роз’ємна – 20 см

ектор хіменес браво рецепт паляниця полуниця

Спосіб приготування:

  • Збийте яйця з цукром та ванільним цукром.
  • Додайте йогурт, олію, збивайте далі.
  • Просійте борошно та розпушувач, збивайте.
  • Застеліть форму пергаментом, змажте вершковим маслом або олією.
  • Вилийте половину тіста.
  • Помиту полуницю наріжте на 4 частини, обваяйте у крохмалі, викладіть половину полуниці на тісто.
  • Вилийте решту тіста.
  • Зверху викладіть решту полуниці.
  • Випікайте 1 годину при температурі 160 С.

Фото: Instagram, Shutterstock

Дивіться також:

Аппетитная жареная курица с картошкой: рецепт Эктора Хименес-Браво

Омлет со спаржей: рецепт полезного завтрака от супермодели Аллы Костромичевой

Яблочно-банановые оладьи: сладкий рецепт без сахара от Леси Никитюк