Співачка Леді ГагаСтефані Джоан Джерманотта – сьогодні, 28 березня, відзначає 38-річчя.

Караван історій” розповідає про її непросту боротьбу з внутрішніми демонами, що заважають їй знайти сімейне щастя.


Розбиті коліна немилосердно щипало. Стефані, яка сиділа на підлозі, стиснувшись у грудочку, не помітила, як на них почали капати сльози, що текли по обличчю. Дівчина вже не намагалася їх витирати – все одно це було марно: вони текли струмком і зупинятися, судячи з усього, не збиралися. Стефані розмазала їх по обличчю, але вони тут же закапали знову. Вона подула на садна на колінах, які отримала, відбиваючись від ґвалтівника, і глибоко зітхнула.

Ні, вона, звісно, розуміла, що рано чи пізно це трапиться і в її житті, і незайманою залишатися не збиралася, але їй завжди здавалося, що така важлива для будь-якої дівчини подія має відбутися у відповідній романтичній обстановці. Червоний шовк на широкому ліжку, дороге шампанське і свічки з ароматом чайної троянди зовсім не обов’язкові, але почуття, які люди відчувають одне до одного, – як без них?!

Але вона й не припускала, що нею можуть оволодіти ось так цинічно, байдуже й буденно, не тільки без зізнань у коханні, а й практично без слів, у запорошеній підсобці, серед старих музичних інструментів. І хто – продюсер, який на двадцять років старший за неї: їй дев’ятнадцять, а йому вже сорок – майже старий! За що він так із нею?! Як їй далі жити?! Тепер вона не така, як усі, – вона брудна, і їй ніколи не відмитися від скверни – як фізичної, так і моральної.

Леди Гага

Уявити собі, щоб через подібний жах проходили всі інші співачки-початківці, якими опікувалася ця музична студія? Ніколи! Тоді всі вони мали б збожеволіти – жити з таким болем без шкоди для розуму неможливо. Значить, це з нею щось не так! Вона брудна, тому й гідна такого поводження.

У приватному католицькому навчальному закладі для дівчаток Стефані Джерманотту не любили. Їй не могли пробачити великого носа, темного кучерявого волосся і зайвої ваги, за яку в очі називали “товстухою”. Одного разу знайомі хлопці схопили дівчинку, коли вона йшла в піцерію, і кинули в сміттєвий бак. Як на зло, саме в цей час із кафе вийшли її однокласниці – те, як вони сміялися, побачивши Стефані серед помиїв, вона не може забути досі.

Їй нічого не залишалося, як почати реготати разом із ними – коли Стефані хочеться плакати, вона завжди сміється, щоб приховати образу. На щастя, кривдники не бачили, як погано стало Стефані вдома. Спочатку вона дві години простояла в душі, намагаючись відмити огидний запах помиїв, а потім цілу ніч ридала в подушку, побоюючись тільки того, що її почують батьки і їй доведеться все їм розповісти.

Леди Гага
Леді Гага, 2009 рік / Фото – Philip Ramey/Corbis via Getty Images

Пізніше Стефані часто називала людей, які її оточують, виродками. Наприклад, після концерту могла сказати про своїх глядачів: “Сьогодні був чудовий зал – справжні виродки! Я таких люблю”. У цьому слові в її вустах не було негативного відтінку – скоріше, схвалення. Колись саме так називали її в школі, але ж вона – хороша людина, отже, і слово це не може бути образливим.

Стефані знала, з чого почалися її нещастя, хоч і погано пам’ятала той випадок: їй було всього три роки, коли вона, перекотившись уві сні з однієї сторони ліжка на іншу, впала на підлогу, вдарившись головою об гарячу чавунну батарею. Коли батьки знайшли доньку, вона була непритомна.

Їхні спроби привести дівчинку до тями до успіху не привели – викликали швидку. Стефані забрали в клініку, де їй так і не змогли поставити точного діагнозу: лікарі не знаходили в неї нічого серйозного, але дівчинка вночі майже не спала, а якщо їй усе-таки вдавалося забутися, незабаром із криком прокидалася, запевняючи оточуючих, що їй сняться кошмарні сни.

Заспокоїти Стефані, яка впадала в істерику, лікарям вдавалося тільки за допомогою сильнодіючих медикаментів. Найстрашнішим жахом, який мучив дівчинку не тільки в лікарні, а й після неї, була величезна риба, що нападала на неї, – клацаючи акулячими зубами, вона, здавалося, от-от схопить її і перекусить навпіл.

2009 рік / Фото – Ross Gilmore/RedfernsКартина була настільки моторошною і водночас реалістичною, що Стефані намагалася кричати від жаху, але, як це зазвичай буває в нічних жахіттях, тільки відкривала рот. Вона хотіла тікати, але ноги начебто приростали до землі – їх неможливо було зрушити з місця, а величезна, слизька, липка й огидна потвора ставала дедалі ближчою й ближчою.

Вона вже могла розгледіти луску на його чорній шкірі – брудну і жорстку, начебто скляну. І тільки коли до нього залишалося щонайменше півметра, Стефані прокидалася – в холодному поту, у сльозах, із запеченими, наче від жару, губами.

Частину ночі, що залишилася, вона боялася заплющити очі – раптом знову побачить це чудовисько! - і так і лежала до самого світанку, втупившись у стелю і думаючи про невідворотність смерті, яка прийде за кожним – незалежно від статусу і віку. Думки були недитячими, але й Стефані не можна було назвати звичайною дитиною.

Батьки Стефані, Синтія та Джозеф Джерманотта, 2010 рік

А ще після травми дівчинка почала чути голоси, які – вона була в цьому впевнена – належать примарам. Вона нікому про це не розповідала, побоюючись, що її вважатимуть божевільною, але присутність у її житті незрозумілих істот, які з нею розмовляли, часом ставала абсолютно нестерпною. Що тільки не робила Стефані, щоб сховатися від них!

Закривала руками вуха, ховалася в комірчині серед швабр і відер, називала себе іншими іменами і розмовляла різними голосами, переодягалася в мамин одяг, сподіваючись, що примари не впізнають її і відстануть. Але все було марно – жах тривав.

Батьки водили доньку до психолога, але й він нічим не зміг їй допомогти – переконував батьків, що її травма не могла спричинити серйозних змін у психіці. Однак Стефані стояла на своєму: вона чує голоси потойбічних істот – іноді вони третирують її, часом лякають, а часом глузують із неї – називають дурною і потворною.

– Я знаю, чому вони до мене прив’язалися, – сказала якось Стефані ошелешеному психологу, – це все через ім’я. Батьки назвали мене на честь тітки, яка рано померла, а це погана прикмета – не можна давати дітям імена померлих родичів, вони будуть нещасними. Але в мене все складніше – мене переслідують привиди з потойбічного світу, і я не можу їх позбутися.

У підлітковому віці Стефані нарешті змогла завоювати авторитет в однолітків – завдяки тязі до творчості, яка прокинулася в неї ще до народження, співачка впевнена, що чула музику і наспівувала вподобані нею мелодії ще в утробі матері. З’явившись на світ, дівчинка лише слідувала визначеному їй згори шляху.

Під час церемонії Lady Gaga Day у Taichung City Hall у Тайджуні, Тайвань, 2011 р.

Стефані дуже рано почала грати на піаніно і співати під власний акомпанемент, її першими глядачами стали родичі. Коли сольне виконання набридло, вона зібрала групу, яку назвала Regis Jazz Band.

Уже тоді в неї проявилася пристрасть до екстравагантних костюмів, які дивували – а іноді й шокували – публіку. Стефані шила їх сама: основою для сексуального комбінезона слугували бюстгальтери гігантського розміру, капелюшком міг стати квітковий горщик – просто зі зростаючою в ньому квіткою, а рани і порізи на тілі наносили варенням або кетчупом – причому виглядали вони при цьому вельми достовірно.

Regis Jazz Band виступав у нью-йоркському нічному клубі Bitter End, тому його солістка поверталася додому під ранок, що дуже турбувало її батьків. З дівчинкою-підлітком у не найспокійнішому районі міста, та ще й уночі, могло трапитися все що завгодно. Батько навіть кілька разів намагався підкупити охоронців, щоб вони і на поріг не пускали його доньку, але це ні до чого не призвело. Стефані продовжувала співати, а публіка – ходити на її виступи.

2009 рік / Фото – Philip Ramey/Corbis via Getty Images

У тому, що стати знаменитою за один вечір неможливо, Стефані переконалася на власному досвіді. Незважаючи на популярність у нічних закладах Нью-Йорка, грошей вона не заробляла – невеликого гонорару вистачало тільки на стаканчик кави, булочку і проїзд у підземці.

І дівчина пішла працювати офіціанткою – вдень бігала від столика до столика з тацею, а вечорами співала в клубах і на дискотеках, пропонувала диски зі своїми піснями. Великою удачею для неї було орендувати на вечір приміщення для сольного концерту, де вона знову ж таки співала безплатно – в надії, що хтось із продюсерів зверне на неї увагу.

Зрештою, так і сталося: знаменитий співак Ейкон почув, як вона співає, і зрозумів, що знайшов справжній діамант. Він став першим продюсером дівчини і буквально за руку привів її в найкращі американські звукозаписні студії.

Коли Стефані стала знаменитою на весь світ, їй ледь виповнилося сімнадцять років. Саме в цей час у Стефані з’явився її знаменитий псевдонім. Це сталося завдяки гурту Queen, який вона обожнювала, та, втім, і досі обожнює. Гагою її стали називати друзі на честь їхньої відомої пісні – “Радіо Гага”, вона ж додала до нього слово “Леді”… - Стефані здавалося, що так воно звучатиме аристократично і водночас кумедно.

2007 рік

Перший же альбом Стефані – The Fame – мав грандіозний успіх, утім, усі наступні – теж. Але справжньою співачкою вона відчула себе лише тоді, коли її виступи почали приносити гроші. Здавалося, життя компенсує всі ті нещастя і прикрощі, яких їй довелося зазнати в ранні роки.

З боку вона здавалася цілком благополучною і дуже талановитою – ледь не геніальною – виконавицею й авторкою своїх пісень. Можливо, дивакуватою, але це не більше ніж плата за її здібності – генія без дивацтв не буває. Яке пекло при цьому панувало в її душі і які демони знайшли там притулок, не знав ніхто, крім самої Стефані.

На жаль, з роками голосів, які чула Стефані в дитинстві, в її житті не стало менше. Гості з потойбічного світу, як і раніше, мучили її, вона ж намагалася робити все, щоб стати для них непомітною: фарбувала волосся в білий колір з такою інтенсивністю, що воно почало випадати, і вона змушена була носити перуку. Вбиралася найнеймовірнішим чином – як на сцені, так і в житті. Фарбувалася так сильно, що її обличчя нагадувало маску.

Кадр із відеокліпу Alejandro, 2010 рік

Приклеювала величезні вії, які робили її схожою на гігантську ляльку. Ходила на 30-сантиметрових підборах. Але привиди все одно знаходили її, і все починалося заново. А коли після зґвалтування до них приєднався її власний, внутрішній голос, який щосили повторював їй, що вона погана, тому не варта ні кохання, ні щастя, її життя і зовсім стало нестерпним. У свій час Стефані глушила голоси марихуаною і коньяком, але вони замовкали всього на кілька годин, а потім поверталися.

Розуміючи, що алкоголь і наркотики – слабка зброя, Стефані вирішила розлучитися зі шкідливими звичками і, зібравши весь залишок кокаїну, викинула його в унітаз. Більше Стефані до наркотиків не торкалася, натомість вдалася до радикальних заходів – до пластичної хірургії.

2008 рік / Фото – Getty images

Вона вірила: якщо змінити зовнішність не жартома, а по-справжньому, примари не впізнають її і пройдуть повз. Стефані змінила розріз очей, ніс, губи і вилиці, зробила більш витонченою форму підборіддя, збільшила груди, видалила кілька ребер і відкачала жир з живота і попереку.

Як колись Стефані не могла налагодити стосунки з однокласниками, так у дорослому житті в неї катастрофічно не ладилося на особистому фронті. Вона тільки й робила, що читала в пресі про чужі романи і весілля, сама ж нічим подібним похвалитися не могла.

Серед її друзів завжди були переважно геї і квіри – вони були єдиними, від кого вона не чекала каверзи, не боялася, що одного разу хтось із хлопців поводитиметься з нею так само цинічно, як колись – один із перших її продюсерів. Жодному з них не потрібне було її тіло – їх цілком задовольняла її душа.

2009 рік / Фото – Getty images

Романи, які траплялися у Стефані, були настільки короткочасними, що закінчувалися раніше, ніж преса про них дізнавалася. Та й самі партнери зірки були якимись сумнівними: то безіменний мільярдер, про якого було відомо тільки те, що він – росіянин за національністю, то керуючий нічним клубом Люк Карл. Трохи довше тривав зв’язок Стефані з американським бізнесменом Спіді, з яким вона “засвітилася” в дорогих ресторанах і на модних курортах.

На жаль, жоден із супутників Леді Гаги не витримав випробування її популярністю. Скрізь і всюди публіка звертала увагу тільки на Стефані, а бути другим номером поруч зі своєю жінкою погодиться не кожен чоловік.

Журналісти, які не спускали зі Стефані очей, вже не сподівалися, що їм вдасться написати щось про особисте життя співачки, тому відчайдушно вхопилися за її стосунки з Мериліном Менсоном. Їх не збентежив навіть той факт, що вони бачилися всього один раз.

Менсон запросив Стефані на вечерю до свого особняка в Західному Голлівуді, надіславши їй СМС-повідомлення, що було цілком у дусі людини, яку всі звикли бачити в кліпах і на сцені.

Мерилін Менсон, 2009 рік

Побачивши Менсона в домашній обстановці, без гриму, Стефані спочатку прийняла його за дворецького і страшенно перелякалася, що образила його цим, але Менсон тільки розсміявся у відповідь.

Вони чудово провели той вечір: Мерилін провів екскурсію будинком, похвалившись своїми колекціями – виявилося, що брутальний музикант збирає не тільки ланчбокси, а й статуетки мавп, диски з улюбленими мультиками і навіть ляльок.

Але справжнім відкриттям для Стефані стало захоплення Менсона живописом. Щоправда, сюжети багатьох його картин виявилися більш ніж пікантними (чого варті одні тільки портрети голих знаменитостей), але професіоналізм автора сумнівів у неї не викликав.

Їм було цікаво спілкуватися одне з одним, але – не більше того, і навіть якщо Мерилін поставив собі за мету спокусити свою гостю, це йому не вдалося – Стефані залишилася байдужою до його чоловічих чарів.

Виїхавши з особняка Менсона, сам на сам вона більше з ним не зустрічалася. Преса ще якийсь час писала про їхні таємні зустрічі, але поступово ця тема – без підтвердження і постійного підживлення – зійшла нанівець.

На зйомках кліпу Alejandro, 2010 рік

Доленосна – як усім тоді здавалося – зустріч сталася, коли вона зовсім перестала на це сподіватися.

З актором Тейлором Кінні Стефані познайомилася в спекотному липні 2011 року на зйомках кліпу “Ти і я” – його привів продюсер Боб Джон “Матт” Ланг, з яким вони обидва були друзями. Згодом Кінні зізнався Стефані, що дуже хвилювався перед зустріччю з нею: всесвітньо відома співачка мала неоднозначну репутацію жінки-вамп, перед якою боягузливо ставляться всі, навіть такі впевнені в собі чоловіки, як він.

Їм належало не просто грати разом – у сценарії була прописана сцена бурхливого сексу, що не могло не схвилювати Тейлора. А тут ще Боб розповів, як Леді Гага затвердила його кандидатуру без кастингу: подивившись на фотографію, вона назвала його “солодкою карамелькою” і заявила, що бачила серіал “Щоденники вампіра” за його участю, і він – саме те, що їй треба. Як ставитися до такої двозначної заяви зірки, Кінні не знав, і це збентежило його ще сильніше.

Проте, опинившись у павільйоні, в якому знімали кліп, Тейлор відчув сильне бажання кинутися навтьоки: повітря від численних софітів нагрілося так, що, здавалося, перебуваєш у пеклі. Кінні відразу захотілося опинитися десь під кондиціонером із пляшкою холодної мінералки в руках, але, на жаль, можливостей для відступу вже не було.

2009 рік / Фото – Getty images

Понад дві години у Тейлора пішло на грим і костюм, який, утім, таким можна було назвати досить умовно – оголений торс і білі полотняні штани. Увійшовши на знімальний майданчик, він віч-на-віч зіткнувся зі Стефані і остовпів: вона не мала нічого спільного з образом Леді Гаги, який встиг скластися в його свідомості.

Замість самовпевненої особи і гіперсексуальної штучки Тейлор побачив перед собою звичайну дівчину – скромну, ніжну і настільки мініатюрну, що йому відчайдушно захотілося обійняти її і захистити від усіх життєвих негараздів.

Якщо до цього Стефані й Тейлор і сумнівалися в тому, що існує кохання з першого погляду, їхнє знайомство переконало їх у цьому. Того дня вони не сказали одне одному і двох слів – на це в них просто не було часу, але пристрасть, яку вони зображували на знімальному майданчику, імітувати не довелося – вона була натуральною.

Стефані не стала чекати, коли Тейлор зробить перший крок – перевдягнувшись і розгримувавшись, вона, недовго думаючи, вирішила взяти ініціативу у свої руки і вирушила в його гримерку.

Побачивши, як вона входить, Кінні знову здивувався тому, яка вона маленька і тендітна – без високих підборів, на яких крокувала на знімальному майданчику, здається, лише метр і півтора зростом. Скромна сукня, великі й розумні очі, великий ніс, який, утім, її не псував, хоч вона й здалася йому схожою на якогось сумного птаха.

– Тейлор, – трохи забарившись, хрипким від хвилювання голосом вимовила та, яку весь світ називав Леді Гагою, – ти не відмовишся поїхати зі мною в який-небудь бар – пропустити по келиху холодного пива після напруженого робочого дня? Це ненадовго, а потім мій водій відвезе тебе додому. Ну, або туди, куди ти скажеш?

– Ну чому ж ненадовго, – м’яко посміхнувся Кінні, – для тебе в мене час знайдеться.

– Добре, – полегшено зітхнула Стефані, – тоді я чекаю на тебе в машині.

Проведений разом вечір, що перейшов у ніч, став початком їхнього роману. Що краще Кінні пізнавав Стефані, то виразніше розумів: між нею і Леді Гагою, як її представляють публіка і преса, нічого спільного немає. Згодом його часто вражало те, як легко його скромна і сором’язлива домашня дівчинка Стефані на сцені перетворювалася на справжнього монстра.

Вона скидала з себе одяг, залишившись тільки в туфлях і перуці, з’являлася, “вилуплюючись” з величезного яйця, перетворювалася – за допомогою гриму і костюма – на симпатичного чоловіка і заявляла при цьому, що не є жінкою, і вставляла петарди в чашки ліфчика сценічного боді.

Такою її бачили глядачі, але, напевно, тільки він – і йому це лестило! - знав справжню Стефані: таку, що ніяковіє і легко червоніє від його дотиків, лагідну і поступливу.

З Тейлором Кінні, 2016 рік

Переживає з приводу зайвих кілограмів, весь час випробовує на собі різноманітні дієти, але зривається, спокусившись якимось тістечком.

Радіє найпростішим речам – букету лілій, світанку, сонцю і морському вітру. “Чому б нам не одружитися?” - запитав він одного разу, і вона, не кокетуючи, одразу ж сказала: “Так!”

Стефані дуже швидко зрозуміла, що мріє про дитину, батьком якої став би Кінні. Інша на її місці схитрувала б і просто підловила його, але вона вирішила все сказати напряму. Якщо Тейлор і був здивований, він зробив усе для того, щоб не подати виду. Він і сам давно подумував про це, але, право, не знав, як вони зможуть це здійснити.

– Не хвилюйся, я що-небудь придумаю, – мрійливо усміхалася Стефані. Вона сиділа перед дзеркалом і розчісувала перед сном волосся – з чисто вмитим, без грама косметики, обличчям у своєму улюбленому шовковому халаті кольору слонової кістки – таким він любив її найбільше.

– Що тут можна придумати? - Тейлор починав втрачати терпіння: звісно, йому подобалася інфантильність Стефані, але зараз вона була недоречною. - Розірвати всі контракти і виплатити неустойку настільки гігантську, що вона буде не по кишені навіть тобі?

– Знайшов про що піклуватися! - розсміялася у відповідь Стефані. - Якщо я одного разу змогла заробити цілий статок, зроблю це і вдруге, і втретє. До того ж під час вагітності я зможу працювати, а після народження дитини знову вийду на сцену – публіка нічого не помітить. А ми поки сховаємося від усіх у лісах Монтани.

– Ти хоч уявляєш, що таке вагітність? - здивувався Кінні. - Спочатку тебе буде безперервно нудити, потім тобі буде важко ходити й дихати – про які виступи в такому стані може йти мова.

2011 рік

– Подумаєш, нудота, – знизала плечима Стефані, – мене часто нудить на сцені, і вирвати може, але публіці, як ти знаєш, це подобається. Але ж досі я викликала блювоту штучно, а тут усе буде природно.

– Я не раз казав тобі, що цей бік твоєї творчості мені незрозумілий і, більше того, неприємний, – невдоволено зауважив Тейлор, – але тобі, схоже, байдуже. Моя думка тебе зовсім не цікавить?

– Як ти міг таке подумати? - Стефані так здивувалася, що відклала гребінець і повернулася до Кінні. - Звичайно ж, для мене дуже важливо все, що ти думаєш. Але, розумієш, я не можу інакше.

– Чому?  Хіба не можна співати, як інші – без витівок, що шокують публіку?

– Я ніколи тобі про це не говорила, але, напевно, настав час зізнатися, – Стефані замовкла, збираючись із силами, – В усьому виною примари, які не дають мені нормально жити.

– Привиди?! - сказати, що Кінні був шокований, означало не сказати нічого: друзі неодноразово натякали йому на те, що у знаменитої Леді Гаги, м’яко кажучи, не все гаразд, але він не хотів у це вірити. Ось і тепер у нього залишалася надія на те, що вона жартує – у звичному для неї екстравагантному стилі. - Ти всерйоз стверджуєш, що спілкуєшся з привидами?!

– Ні, не спілкуюся, – твердо сказала Стефані, і в Тейлора відлягло від серця, але наступні слова дівчини показали, що розслабився він рано: – Вони переслідують мене. Я довго не знала, що з цим робити, поки не зустріла Діпака Чопру. Ти знаєш, хто це такий?

2018 рік

– Звісно, – усміхнувся Кінні, – письменник і лікар, до думки якого прислухаються багато голлівудських зірок – вони вважають його гуру.

– Так ось він, – плутано продовжувала Стефані, яка начебто поспішала все розповісти, поки її не перебили, – Він сказав, що явища “милої” компанії привидів, які не давали мені жити спокійно, всього лише ознака моєї геніальності – всі великі люди страждали від кошмарів.

– І що він тобі порадив? - зацікавився Тейлор.

– Вставляти жахи, що мучать мене, у свої виступи, – усміхнулася Стефані. - І хочеш – вір, хочеш – ні, мені справді стало легше. Старі кошмари, що не давали життя, поступово відступили. Щоправда, на їхнє місце прийшли інші, але налякати мене вони вже не могли, тепер я знаю, як з ними боротися. Кожне моє шоу, яке здається глядачам феєрверком емоцій, насправді – відображення моїх страхів, сумнівів, проблем, неприкаяності та невпевненості в собі. А якщо це ще й допомагає тим, хто відчуває проблеми, схожі на мої, я щаслива подвійно. Можливо, заради цього я і працюю, адже грошей я сьогодні не потребую – їх у мене достатньо.

– Так, цілком могла б спочивати на лаврах, засмагаючи де-небудь у тропіках, – серйозно зауважив Кінні, – на білому піску, під пальмою.

– І чути про це не хочу, – відрізала Стефані, – вже краще здохнути на сцені!

У відповідь Тейлор тільки зітхнув: про які ліси Монтани може йти мова з цією жінкою.

Погіршення у стосунках Тейлора і Стефані, зрозуміло, сталося не в один момент, але через деякий час він розумів: саме ця розмова призвела до першої тріщини між ними. Звісно, свою роль зіграли й інші чинники: закохані часто розлучалися – Стефані їздила світом із гастролями та концертами, Кінні пропадав на зйомках – після того як він став коханим самої Леді Гаги, режисери просто рвали його на частини. Коли ж вони, нарешті, зустрічалися, то виявлялися занадто втомленими і виснаженими, щоб отримати справжнє задоволення від спілкування.

Леді Гага в серіалі “Американська історія жахів”, 2011 рік

Але та давня і серйозна розмова, що болючою скалкою засіла в підсвідомості, не давала Тейлору спокою. Одна справа, якби Стефані влаштовувала свої божевільні шоу з метою шокувати глядачів, і зовсім інша – порушення психіки, на яке вона явно страждає. Ні вже, звільніть його від цього! Він ще кохав її, він робив усе для того, щоб бути поруч, зриваючись зі зйомок, а то й відмовляючись від ролей, за які ще кілька років тому продав би бісу душу, проте черв’як сумніву вже роз’їдав.

Саме в цей час Стефані вирішила, що має публічно розповісти про зґвалтування, якого зазнала кілька років тому. Вона записала ролик разом із віцепрезидентом США Джо Байденом, у якому заявила: чоловік має право підняти руку на жінку тільки в разі самооборони, всі інші ситуації – категоричне табу. Кінні не був у захваті від цієї ідеї – чоловікові важко змиритися з тим, що кохана ним жінка робить такі відверті зізнання. Він не вважав за можливе відмовляти її від цього кроку, але їхніх стосунків це не покращило.

Коли на знімальному майданчику серіалу “Пожежники Чикаго” у Кінні трапився роман з акторкою Монікою Реймунд, обидва зрозуміли: ці самі стосунки розладналися всерйоз. Моніка була повною протилежністю Леді Гаги: кароока брюнетка з персиковою шкірою і палким темпераментом буквально зачарувала Тейлора. Стефані, розмовляючи з ним телефоном, відчувала, що його тон змінився – у ньому стало трохи більше байдужості. Їй хотілося летіти до нього, щоб зрозуміти, що відбувається, кинувши при цьому роботу – але порушити всі домовленості вона не могла.

Як це часто буває, у ситуацію втрутився випадок: на одному з концертів Стефані відчула різкий біль у ногах – він був настільки сильним, що дівчина впала і піднятися без сторонньої допомоги вже була не в змозі. Лікарі поставили невтішний діагноз: гостре запалення суглобів. Стефані – якщо вона не хотіла провести залишок свого життя в інвалідному візку – терміново була потрібна операція.

Світове турне було зірвано – концерти скасували у двадцяти п’яти містах Америки, гроші глядачам повернули, а на співачку чекав постільний режим, якого їй доведеться дотримуватися протягом щонайменше півроку.

Не минуло й кількох годин, як у її палаті з’явився Кінні, який прилетів із Чикаго. Наплювавши на погрози режисера і продюсерів, він залишився в клініці і не відходив від Стефані ні на хвилину, підбадьорював її перед операцією і доглядав за нею після неї.

Розмову про те, що його кохана сама себе загнала постійними репетиціями і концертами, він відклав до її одужання: нічого, нехай тільки одужає, він скаже їй усе, що думає про її нехтування власним здоров’ям! Стефані давно мучили болі в стегні, але вона приховувала їх не тільки від лікарів, а й від нього – найближчої своєї людини.

На певний час усі розбіжності між Кінні та Леді Гагою були забуті. Під час перебування в лікарні та реабілітаційного періоду Стефані нікуди не ходила і не їздила, і Тейлору здалося, що вона належить тільки йому. Вона жодного слова не сказала про привидів і голоси, які переслідують її, і акторові навіть подумалося, що все, можливо, не так вже й страшно. Що ж до її зізнання, то воно – не більше ніж епатаж, до якого вона звикла на сцені і від якого не може відмовитися в реальному житті.

Обкладинка коміксу про Леді Гагу від Bluewater, 2010 рік

Але щойно її стан покращився, вона одразу ж повернулася до колишнього способу життя: концерти, гастрольні тури, підписання рекламних контрактів. Тейлор, відчувши, що йому немає місця поруч із нею, повернувся на зйомки, де на нього чекала не тільки робота, а й Моніка, яка, на відміну від Леді Гаги, завжди могла і хотіла бути поруч. Попри все, Кінні хотів би бачити на її місці Стефані, але тоді йому довелося б кинути роботу і стати її тінню – їздити за нею на гастролі, стояти за лаштунками, поки вона співає, або сидіти в номері готелю, чекаючи її повернення. Та що там, йому довелося б перестати бути собою і принести своє життя в жертву Стефані. На це Тейлор піти не міг.

Вони розлучилися через шість років після знайомства. Стефані повернула Тейлору каблучку для заручин і сказала, що, мабуть, уже нікого більше не полюбить і вже точно не влаштує своє особисте життя, адже чоловіки не терплять успішних жінок. Кінні промовчав. Він міг би розповісти, що нарешті розгадав секрет знаменитої Леді Гаги. Найбільше його колишня кохана боїться стати звичайною жінкою, яких, як правило, і люблять чоловіки.

Щоб збирати величезні концертні зали і стадіони, вона повинна бути божевільною або хоча б прикидатися нею. Леді Гага свідомо приносить особисте життя, відмовляючись бути дружиною і матір’ю, в жертву своїй кар’єрі. Як вона там говорила – “вже краще здохнути на сцені”? Найбільше Кінні боїться, що одного разу так і станеться. Адже з новим бойфрендом, агентом Крістіаном Каріно, ситуація повторилася: вони призначили весілля на 2017 рік – потім його скасували через погіршення здоров’я Стефані…

С Крістіаном Каріно, 2018 рік

ніде правди діти – той чолов’яга не подобався Тейлору Кінні. Коли Леді Гага офіційно розлучилася з Крістіаном Каріно в лютому 2019 року, колишній полегшено зітхнув. Коли після виходу фільму “Народження зірки” Стефані і Бредлі Купер почали зображати пристрасть, – одразу розкусив їхню гру (насправді ці двоє справді подружились, і не більше того). А от новий бойфренд Стефані, Майкл Поланскі, цілком може бути тим, хто вгамує її внутрішніх демонів.

Дженніфер Лопес вітається з Леді Гагою і Майклом Поланскі під час інавгурації президента США Джозефа Байдена, 20 січня 2021 року

Ступінь з прикладної математики і комп’ютерних наук, очолює неприбуткові організації, поділяє пристрасть Стефані до благодійності і завжди поруч із нею, в горі (як коли викрали її собак) і в радості. Хочеться вірити, що в них все вийде – пара разом вже 5 років. І хоч заручатись не поспішають, хімія між ними очевидна. Зрештою, вона як ніхто заслужила на щастя.

Леді Гага і Майкл Поланскі, лютий 2024 року

Вперше опубліковано в журналі “Караван історій”

Дивіться також:

Леді Гага в костюмі Гарлі Квінн на зніманнях у новому “Джокері”(ФОТО)

Перший кадр: Леді Гага і Хоакін Фенікс у фільмі “Джокер: безумство на двох” (ФОТО)