Українські та польські музиканти заспівали про щасливе майбутнє України: потужне відео

Україна і Польща разом не лише на політичному, волонтерському, а й на музичному фронті! Лідер гурту Luiku Дмитро Ципердюк запросив до співпраці виконавців із Польщі: відомий фолк-колектив Dikanda та фронтмена рок-бенду Piersi Адама Асанова. Зворушливою піснею «Сонце на бетонних стінах» музиканти нагадують, що страждання людей в Україні досі є буденними, що їм все ще доводиться писати повідомлення з-за бетонних стін бомбосховищ під звучання сирен. Та перемога обов’язково настане!

Текст пісні побудовано на основі обміну повідомленнями. “Це фрагменти з діалогів близьких людей, що перебувають у різних обставинах: одні в Україні, інші під мирним небом, звідки діляться своїм теплом, своїм сонцем, яке осушить сльози й осліпить тих, хто руйнує наше життя, – коментує музичну роботу Дмитро Ципердюк.

Разом з тим, композиція віддає шану полякам, які без жодних запитань і сумнівів присвячують свій час і ресурси для допомоги всім, хто її потребує. Двомовність твору підкреслює зв’язок, що склався між нашими народами. Звичайне сонце стає символом надії.

Процес створення пісні тривав 2 місяці. Для цього було залучено 11 музикантів-інструменталістів і 6 студій звукозапису: 4 – в  Україні, і ще 2 – у Польщі. Автором музики та слів виступив Дмитро Ципердюк. Польська адаптація тексту – Adam Asanov, Dikanda, Kamila Kępczyńska Kaleta (магістр польського мовлення Vox Populi 2021).

Luiku – український етно-денс гурт, що поєднує у своїй творчості кілька музичних культур транскарпатського регіону: українську, турецьку, польську, угорську, румунську та балканську, і понад 9 років запалює міжнародні сцени виступами з живими інструментами.

музика війна
Гурт Luiku

Dikanda – польський фолк-гурт з міжнародною популярністю, який грає «світову музику», суміш слов’янської та балканської етніки. Гурт випустив 9 альбомів, зіграв сотні концертів.

музика війна
Гурт Dikanda

Adam Asanov – фронтмен польського рок-гурту Piersi, в арсеналі якого двічі платиновий альбом «Piersi i Przyjaci 2». Велику популярність колективу принесла композиція «Bałkanica», виконана у стилі поп-рок та фолк. У 2019 році разом з Дмитром Ципердюком (Luiku) Adam Asanov випустив першу спільну композицію «Marta».

музика війна
Adam Asanov

Фото: надані прес-службою

Дивіться також:

«До славної Перемоги нам дорога одна»: гурт «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» представив пісню про війну «24/02»

«Моє серце — сталь! Моя кров — Азов!»: гурт KOZAK SYSTEM присвятив пісню легендарному полку (ВІДЕО)

Дорофеєва і Пивоваров заспівали чуттєву пісню на вірш Тараса Шевченка (ВІДЕО)