Ранок має бути добрим, а сніданок – смачним. Так вважає шеф-кухар і ресторатор Ектор Хіменес-Браво. У його талановитих руках навіть банальна вівсянка перетворюється на шедевр – корисний, апетитний і оригінальний.
Секрет – у способі приготування. Ектор готує її за принципом різотто.
Інгредієнти:
- Печериці — 50 г
- Гливи — 50 г
- Вівсяні пластівці (не швидкого приготування) — 100 г
- Вода — 200 мл
- Вершки — 50 мл
- Пармезан — 20 г
- Оливкова олія – 20 мл
- Вершкове масло – 20 г
- Сіль, перець
- Петрушка
View this post on Instagram
Спосіб приготування:
Наріжте гриби невеликими шматочками. Підсмажте їх на олії, приправте сіллю та перцем. Додайте вівсянку, перемішайте, влийте половину води і готуйте, перемішуючи, поки вівсянка не всотає всю рідину. Підлийте ще води, знову готуйте, поки вівсянка не вбере воду. Додайте вершків, перемішайте, проваріть, перемішуючи, до кремоподібного стану. Додайте вершкове масло і трохи тертого пармезану, перемішайте, досоліть за смаком. Для подачі натріть зверху трохи пармезану і присипте різаною петрушкою.
Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo
Дивіться також:
Ідеальний сніданок: солоні сирники з зеленню за рецептом Ектора Хіменес-Браво
Справжні полтавські галушки: рецепт судді «МастерШеф» Володимира Ярославського (ВІДЕО)
Як заготувати зелень на зиму: сушіння з овочами, заморозка в маслі та інші лайфхаки шеф-кухаря