Ранок має бути добрим, а сніданок – смачним. Так вважає шеф-кухар і ресторатор Ектор Хіменес-Браво. У його талановитих руках навіть банальна вівсянка перетворюється на шедевр – корисний, апетитний і оригінальний.

Секрет – у способі приготування. Ектор готує її за принципом різотто.

Інгредієнти:

  • Печериці — 50 г
  • Гливи — 50 г
  • Вівсяні пластівці (не швидкого приготування) — 100 г
  • Вода — 200 мл
  • Вершки — 50 мл
  • Пармезан — 20 г
  • Оливкова олія – 20 мл
  • Вершкове масло – 20 г
  • Сіль, перець
  • Петрушка

Спосіб приготування:

Наріжте гриби невеликими шматочками. Підсмажте їх на олії, приправте сіллю та перцем. Додайте вівсянку, перемішайте, влийте половину води і готуйте, перемішуючи, поки вівсянка не всотає всю рідину. Підлийте ще води, знову готуйте, поки вівсянка не вбере воду. Додайте вершків, перемішайте, проваріть, перемішуючи, до кремоподібного стану. Додайте вершкове масло і трохи тертого пармезану, перемішайте, досоліть за смаком. Для подачі натріть зверху трохи пармезану і присипте різаною петрушкою.

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Дивіться також:

Ідеальний сніданок: солоні сирники з зеленню за рецептом Ектора Хіменес-Браво

Справжні полтавські галушки: рецепт судді «МастерШеф» Володимира Ярославського (ВІДЕО)

Як заготувати зелень на зиму: сушіння з овочами, заморозка в маслі та інші лайфхаки шеф-кухаря