Телеведуча Леся Нікітюк – не лише модниця і сатирична співачка, а ще й неабияка кулінарка. Як і годиться українській господині, вона має власний рецепт знакової української страви – борщу.

Завдяки розмаїттю рецептур борщ, який визнали спадщиною UNESCO, в усіх українок має особливий колір та смак. Секрети приготування передаються з покоління в покоління. Своїм рецептом борщу Леся Нікітюк поділилася в YouTube-проєкті «Такі страви» із Дашею Астаф’євою.

Інгредієнти:

  • Вода – 1,5 л
  • Свинячі ребра – 0,5 кг
  • Картопля – 0,5 кг
  • Морква – 250 г
  • Буряк – 250 г
  • Капуста – 200 г
  • Томатна паста – 25 г
  • Цибуля – 80 г
  • Цукор – чайна ложка
  • Борошно – чайна ложка
  • Оцет – 0,5 чайної ложки
  • Сало – 40 г
  • Часник – три-чотири зубчики
  • Чорнослив – 50 г
  • Сіль, перець.

Приготування:

  1. Закип’ятити воду з лавровим листом та перцем горошком.
  2. Обсмажити ребра на пательні близько 10 хвилин. Додати їх у киплячу воду. Продовжити варити ще протягом 20 хвилин.
  3. Картоплю нарізати кубиками й додати у каструлю.
  4. Приготувати засмажку. Натерти буряк, моркву та цибулю. Протушкувати овочі на пательні, змащеній соняшниковою олією. Додати томатну пасту, борошно, цукор та оцет. Протушкувати ще 10 хвилин. Готову засмажку додати в каструлю.
  5. Дрібно нарізати сало та підсмажити його на пательні. Додати туди ж часник і цибулю. Як буде готово, все перетовкти в ступі й додати в каструлю разом із капустою та чорносливом. Накрити каструлю кришкою, вимкнути вогонь.
  6. Завершити приготування додаванням дрібно нарізаної свіжої зелені кропу та петрушки.

Фото: Shutterstock, instagram.com/lesia_nikituk

Дивіться також:

Леся Нікітюк святкує 35-річчя. Топ-10 пікантних фактів про телезірку

Як приготувати ідеальний прозорий холодець – 4 секрети шеф-кухаря

Ліниві вареники з ягодами: простий рецепт для ефектного сніданку (ВІДЕО)